• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

20.11.2021

19:13

FRANCUZI UPOZORILI! Na ova 3 mesta u Evropi može da izbije veliki rat, jedno je - NA BALKANU!

Pixabay

Vesti

FRANCUZI UPOZORILI! Na ova 3 mesta u Evropi može da izbije veliki rat, jedno je - NA BALKANU!

Podeli vest

Francuski list „Uest Frans“ napravio je listu evropskih regiona u kojima bi mogao izbiti veliki rat - „bure baruta“ je, između ostalih, i Bosna i Hercegovina

Prema navodima autora članka Fabiena Kazenava, u Evropskoj uniji se poslednjih nedelja sve više strahuje da će na pragu kontinenta izbiti oružani sukob – situacija u regionu se zahuktava zbog hiljada migranata iz Južnog Kurdistana koji su skupljaju na granici Poljske i Belorusije.

Varšava ne pušta izbeglice sa Bliskog istoka na teritoriju Evropske unije, podseća novinar i dodaje da je Poljska na svojim istočnim granicama rasporedila oko 15.000 vojnika koji pružaju podršku graničarima i policiji.

Prema rečima Kazenava, strane se međusobno optužuju za migrantsku krizu, a „radikalizacija učesnika u konfrontaciji može dovesti do slučajnog incidenta sa poljskim, litvanskim, letonskim ili beloruskim vojnicima“.

Novinar je ubeđen da je još jedna tačka intenzivne napetosti na karti Evrope – granica između Rusije i Ukrajine. Prema njegovim rečima, u slučaju rata u Donbasu Moskva se može zauzeti za Donjecku i Lugansku narodnu republiku (DNR i LNR).

U scenariju koji je „katastrofalan“ po Kijev, ruska vojska će, smatra Kazenav, formirati tampon zonu ne samo za zaštitu Donjecka i Luganska, nego i za bezbednost Krima.

Postoji zabrinutost i zbog mogućeg građanskog rata u Bosni i Hercegovini. Prema rečima autora članka, 1995. godine krvoproliće je okončano Dejtonskim sporazumom koji je podelio državu na Federaciju BiH i Republiku Srpsku, međutim, tu krhku strukturu mogu narušiti nacionalistička raspoloženja u različitim delovima zemlje, zaključuje novinar. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
petar

pre 2 godine

CUJ TI OVE FRANCUZE NAJAVLJUJU RAT U SLOVENSKIM ZEMLJAMA,A UPLASILI SE OD SAKE MUSLIMANA U SAMOM PARIZU,ONI VIDE RATOVE U DALEKIM ZEMLJAMA ,A NE VIDE U SVOJOJ ZEMLJI RAT ILI BOLJE RECENO BICE ISLAMIZIRANI. FRANCUZI I NEMCI TJ.BONAPARTA I HITLER NISU NAUCILI LEKCIJU RUSIJE ILI SU DOBRO NAUCILI KAD HUSKAJU DRUGE DA RATUJU ZA NJIH,KO DA RUSI NE ZNAJU,PA AVANGARD JEDAN DOVOLJAN I ODE FRANCUSKA

Dodik pisao Masu: Istinito informišite svoju Vladu o BiH!
Balkan

Dodik pisao Masu: Istinito informišite svoju Vladu o BiH!

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik istakao je u pismu šefu diplomatije Nemačke Hajku Masu da se, kao ministar spoljnih poslova jedne tako važne države kao što je Nemačka, nije potrudio da utvrdi činjenično stanje o uzrocima krize u BiH, što mu je bila obaveza, već je svoje stavove formirao na osnovu glasina, što njegove javne istupe čini neozbiljnim

20.11.2021

09:50

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija