• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

26.11.2021

18:04

"OVO ĆE RUSIJU KOŠTATI!" Stoltenberg tvrdi - Moskva nagomilava tešku vojnu opremu i vojnike kod Ukrajine

Informer/Fotomontaža

Vesti

"OVO ĆE RUSIJU KOŠTATI!" Stoltenberg tvrdi - Moskva nagomilava tešku vojnu opremu i vojnike kod Ukrajine

Podeli vest

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg upozorio je danas Rusiju da bi je koštao bilo kakav pokušaj da izvrši invaziju na Ukrajinu

Stoltenberg tvrdi da je Rusija nagomilala tešku vojnu opremu, tenkove i vojnike spremne za borbu u blizini Ukrajine.

- Ako Rusija upotrebi silu protiv Ukrajine to će je koštati, to bi imalo posledice - rekao je Stoltenberg novinarima, uoči sastanka ministara spoljnih poslova NATO u Letoniji, koji će biti održan od 30. novembra do 1. decembra, a na kojem će se razgovarati o aktivnostima Rusije.

Generalni sekretar NATO tvrdi da je ovo drugi put ove godine da je Rusija nagomilala - veliku i neobičnu koncentraciju snaga u regionu - koja uključuje tenkove, artiljerijsko naoružanje, oklopne jedinice, dronove, sisteme za elektronsko ratovanja, kao i jedinice spremne za borbu, navodi AP.

- Ovo vojno nagomilavanje ničim nije izazvano i neobjašnjivo je - ocenio je Stoltenberg.

Dodao je da očekuje da nova savezna nemačka vlada više para potroši na oružane snage i pozdravio njenu odluku da nastavi da prihvata nuklearno oružje Zapada u Nemačkoj, dodaje Rojters.

- Očekujem od Nemačke da više ulaže u svoju vojsku - poručio je Stoltenberg.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 2 godine

*** Ovo vojno nagomilavanje ničim nije izazvano i neobjašnjivo je - ocenio je Stoltenberg. **** Ma nemoj, a šta vi izrodi, radite godinama unazad, širom Evrope, oko Ruskih granica..

GEDZA

pre 2 godine

Ala sere ovaj Stole... Ubedili Ukrajince da vojno krenu na Donbas ali nisu očekivali da će Rusi biti spremni da brane svoj narod sa tolikom vojnom snagom, koju su rasporedili na vreme tamo gde treba...... Oni bi da se borbe vode ograničenim snagama kako bi što duže trajale,..... i obe zemlje propale i svoje prirodno bogatstvo stavili na izvolte, štetočinama koje vekovima unazad žive na pljački ostalog sveta...... Izgleda da je pljačkama došao kraj i da mora da se radi ako se hoće dobar standard i lep život ........

Vuk07

pre 2 godine

NATO KOALICIJA Uvalice Ukrainu u haos a onda će da podvuku rep i ostaviti Ukraince na nemilost i bezaniju iz zemlje. Eto ti ponovo izbeglice A onda će biti pa nemozemo sve da vas primimo.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija