• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

02.12.2021

11:51

HTELI SU ODMAH DA ZADAVE BELORUSIJU, ALI... Lukašenko otkrio šta stoji iza napada Zapada na njegovu zemlju i ko je zapravo meta tih pritisaka

Ap/Photo

Vesti

HTELI SU ODMAH DA ZADAVE BELORUSIJU, ALI... Lukašenko otkrio šta stoji iza napada Zapada na njegovu zemlju i ko je zapravo meta tih pritisaka

Podeli vest

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko smatra da se trenutni pritisak Zapada na njegovu zemlju uklapa u opšti kontekst borbe zapadnih sila protiv Rusije

"Oni (Zapad) se ponašaju užasno i ozloglašeno. To vidimo u Belorusiji. Prošle godine nisu uspeli da odmah zadave Belorusiju. Sada su počeli sa postepenim davljenjem. Jasno je da se to uklapa u opšti kontekst borbe protiv Rusije i prijatelja Rusije i Belorusije", izjavio je Lukašenko na sastanku sa predsednikom ruske Državne dume Vjačeslavom Volodinom, a prenosi beloruska novinska agencija BelTA.

Lukašenko je prethodno u intervjuu za RIA Novosti rekao da će beloruska i ruska vojska uskoro izvesti vežbe na granici Belorusije sa Ukrajinom.

"Dogovorili smo se sa predsednikom Putinom da u bliskoj budućnosti zajedno izvedemo vežbe na južnim granicama, belorusko-ukrajinskoj granici", izjavio je Lukašenko.

Prema njegovim rečima, ove vežbe će se odvijati "u otprilike dve etape u narednih par meseci".

"Još pravimo ove planove, ali ćemo prvu fazu svakako izvesti na zimu", istakao je on, dodajući da je sve spremno za izvođenje vežbi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Walter

pre 2 godine

DŽo Bajden ima svoje vojnike ,avione,brodove i rakete na granicama Rusije i Kine , a njih dve označava da su nekakva ,,maligna'' pretnja ostatku sveta .Kao što ovi obojeni ,,revolucionari'' blokiraju sve građane,a onda kažu da su oni ti mirni građani koje na blokiranim autoputevima neko napada .

sledeća vest

Izbori 2024

Licemerno! DSS Boru Novakovića prozvao Bora Solunac, sada ga stavili za nosioca izborne liste u Novom Sadu
Izbori 2024

Licemerno! DSS Boru Novakovića prozvao Bora Solunac, sada ga stavili za nosioca izborne liste u Novom Sadu

U borbi za vlast svе sе zaboravlja. Aktuеlni partnеri i saradnici, DSS i DS su dvе strankе čiji su sukobi i trvеnja obеlеžili političku istoriju Srbijе nakon 5, oktobra. Afеra "Solun" iz 2001. godinе, čiji jе glavni protagonista bio jеdan od sadašnjih nosilaca ujеdinjеnе opozicionе listе za gradskе izborе Borislav Novaković, bila jе okidač za otvorеni politički rat na liniji DSS i ostatak DOS-a.

10.05.2024

17:52

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Svađe i rasulo u Feneru! Povod je Bata Mirković!
Fudbal

Svađe i rasulo u Feneru! Povod je Bata Mirković!

Turski mediji prenose da je predsednik istanbulskog velikana, Ali Koč (57) želeo u stručni štab da dovede i Zorana Mirkovića (52), ali da je trener Ismail Kartal (62) to odbio, što je dovelo do ozbiljnih nesuglasica.

10.05.2024

14:49

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija