• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

10.05.2024

18:25

Srbin se mučio, pa počistio Francuza sa šljake (FOTO/VIDEO)

AP Photo/Alessandra Tarantino

Novak Đoković

Srbin se mučio, pa počistio Francuza sa šljake (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo mastersa u Rimu. On je danas savladao Francuza Korentana Mutea sa 6:3, 6:1 posle sat i 26 minuta igre.

Đokoviću je tako uspešno počeo pohod na sedmu titulu u "večnom gradu", gde je poslednji put slavio 2022. godine.

Počeo je meč na rimskoj šljaci potpuno neočekivano. Novak je bio uspavan i van ritma u prvih 20 minuta igre, grešio je iz forhenda i bekhenda, nije ga služio ni servis, što je rezurtiralo da Francuz napravi dva brejka i povede sa 3:1. 

Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino

 

Ipak, od tog trenutka na teren kao da je izašao neki drugi Đoković. Pokazao je još jednom zašto je najbolji. Srpski as se "restartovao", namestio ruku i počeo da pogađa. Ekspresno je osvojio pet uzastopnih gemova, uz dva brejka, pa je od minusa 1:3, stigao do prvog seta - 6:3. 

Naruku našem teniseru išao je i nervozni Mute, koji je u trenucima kada je izgubio kompas u prvom setu, počeo da pokazuje svoje pravo lice. Raspravljao se sa sudijom i navijačima, pokušao da polomi reket. 

Drugi set Nole je otvorio kako je i završio prvi, novim brejkom i već tada je bilo jasno da 83. igraču sveta nema spasa. Pored dominacije Srbina, drugi set je obeležila nesvakidašnja situacija kada je Muteu usred poena zazvonio telefon. On je nakratko otrčao do klupe kako bi isključio telefon, što je izazvalo smeh u publici. Ni sam Đoković nije mogao da veruje šta se dešava.

Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino

 

 

Ipak, ovaj ispad Francuza nije poremetio prvog igrača sveta, koji je na svoj servis potvrdio brejk i poveo sa 2:0. Protivnik je nakratko prekinuo seriju Đokovića i osvojio treći gem na svoj servis. Ipak, Novak je posle toga nanizao još tri gema i stavio tačku na meč. 

Naš teniser će tako u narednom kolu igrati sa Čileancem Alehandrom Tabiljom, koji je eliminisao Nemca 2:0 u setovima eliminisao Nemca Janika Hanfmana sa 6:3, 7:6.

 

 

Đoković - Mute     2:0 (6:3, 6:1)

 

DRUGI SET: 

KRAJ

6:1 - Đoković je lako realizovao svoj servis gem za 6:1 i plasman u narednu rundu mastersa u Rimu. 

5:1 - Novak pleše po terenu, šeta rivala po terenu, dok za to vreme pogađa drop-šotove i smečeve. 

4:1 BREJK! Đoković je u šestoj brzini i stiže do novog brejka za 4:1. Našeg tenisera  dele samo dva gema do treće runde. 

3:1 - Prvi reket sveta nastavlja u svom ritmu i osvaja gem bez izgubljenog servisa. Sve je bliži plasmanu u narednu rundu. 

2:1 - Mute prekida seriju Novaka i osvaja prvi gem posle dužeg vremena. Rival je dosta bolje servirao i dozvolio Srbinu da osvoji samo jedan poen. 

2:0 - Alarm na telefonu je bar nakratko probudio Francuza, koji je stigao do 15:40. Ipak, uspeo je Novak da se izvuče iz neugodne situacije i dobrim servisima osvoji gem. 

Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino

 

 

1:0 - BREJK! Ma, tako je, Nole nastavlja da lomi rivala i osvaja deveti gem za redom. Izuzetno dug gem, skoro devet minuta igrali su teniseri. Novak je u tri navrata stizao do brejk šanse, Mute se iščupao tri puta, ali ne i četvrti i posle riterna Đokovića poslao loptu u aut. Inače, tokom ovog gema protivnik je još jednom pokazao svoju lucidnost. Naime, usred razmene poena zazvonio mu je telefon, pa je on otrčao do klupe da se javi... Neverovatna scena u Rimu. Nole se na sve ovo samo nasmejao.

 

 

 

PRVI SET:

6:3 - Bez ikakvih problema Novak je servirao u ovom gemu, lako došao do 40:0 i iskoristio prvu šansu i osvojio prvi set. 

5:3 - IDEMO, JOŠ JEDAN BREJK! Đoković je potpuno preokrenuo meč. Iskoristio je momentum i nervoznog rivala, koji je počeo da se svađa sa sudijom i udara reketom. Nakon 30:30, naterao je Mutea na dve greške i poslao lopticu u mrežu.

4:3 - Konačno je proradio Novak. Srpski teniser igra kao proporđen i lako osvaja servis na svoj gem.

Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino

 

 

3:3 - BREJK! U prethodnom gemu videlo se da Đoković igra mnogo bolje, što je potvrdio u ovom gemu i stigao do brejka. Imao je Mute 40:0, ali je Novak sa nekoliko dobrih udaraca sa osnovne linije naterao protivnika na grešku i stigao do 3:3.

 

 

2:3 Nole počinje da se budi. Konačano je srpski teniser odigrao prvi gem kako se od njega i očekuje.

1:3 - Mute potvrdio brejk, prvi gem bez izgubljenog servisa. Đoković se i dalje muči, ne može da pronađe ritam. Prišao je naš teniser na 30:30, ali je Francuz sa dva brza servisa stigao do 3:1. 

Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino

 

1:2 - BREJK! Neverovatan početak meča u italijanskoj prestonici. Tri grema i tri brejka. Ponovo je Đoković dopustio rivalu da povede sa 0:40 i opet je morao da spasava brejk lopte. Prve dve je uspeo da spase, ali ne i treću, pa Mute sjajnim drop-šotom stigao do 2:1.

1:1 - NOVI BREJK! Srpski teniser odmah uzvraća i oduzima servis rivalu. Đoković je nastavio je da niže greške iz bekhenda i forhenda, nikako da pronađe svoj ritam, ali je na drugoj strani nesiguran bio i Francuz na svom servisu, pa je rezultat 1:1. 

0:1 - ODMAH BREJK! Šokantan početak meča u Rimu, Novak je odmah izgubio servis gem. Srpski teniser je stegnutno počeo i nanizao nekoliko greška, pa je rival dobio tri brejk šanse, drugu je iskoristio i poveo na meču. 

 

 

PRE MEČA

 

 

19.02 - Teniseri izlaze na centralni teren kompleksa "Foro Italiko". 

Foto: profimedia

Novak Đoković i Nenad Zimonjić na poslednjem treningu u Rimu
18.55 - Đoković je kao prvi nosilac bio slobodan na startu Rima, dok je Mute posle preokreta pobedio Rusa Romana Safijulina sa 2:1 u setovima.

18.50 - Što se tiče današnjeg protivnika 25-godišnjeg Francuza Korentana Mutea, on do sada u svojoj karijeri nije osvojio nijednu titulu, dok mu je najbolji plasman bilo 51. mesto tokom 2022. godine. Zanimljivo je da je Mute levoruki igrač, a trener mu je trenutno Petar Popović. Srpski stručnjak je do sada u karijeri radio sa Filip Krajinovićem, Olgom Danilović, Damirom Džumhurom, Andreom Petković i Malekom Jazirijem. 

18.45 - Uoči prvog meča na rimskoj šljaci Đoković je gao intervju u kojem se dotakao i velikog rivalstva sa Rafaelom Nadalom. Srpski i španski as mogli bi da ukrste rekete i to u finalu Rimu, što bi bio njihov jubilarni 60. duel, vrlo verovatno i poslednji, jer je Rafa najavio kraj karijere ove sezone. Do sada su odigrali 59 mečeva, a Novak vodi sa 30:29.

- Video sam da smo na suprotnim stranama žreba. Tako, ako se sretnemo ovde, to će biti u finalu, a to bi bio spektakl za obojicu i, naravno, za samo takmičenje. Ali, dug je put do toga. Nismo bili deo istog žreba neko vreme. Na to nismo ni navikli. Bili smo godinama glavni rivali, gurali jdan drugog do limita, a igrali smo na različitim podlogama. hajde da vidimo da li ćemo imati priliku za "poslednji ples", bilo gde. To bi bilo lepo za nas i teniski svet generalno - rekao je Novak za Tenis TV.

 

 

18.40 - Nole će u "Večnom gradu" pokušati da prekine višemesečni post bez titule, pošto je ove i dalje bez trofeja. Igrao je na Junajted kupu, Australijan openu, Indijan Velsu i Monte Karlu, ali ni na jednom turniru nije uspeo da stigne do finala. 

18.35 - Biće ovo tek drugi međusobni susret Đokovića i Mutea. Prvi put snage su odmerili 2019. godine na mastersu u Parizu, a tada je rutinski slavio naš teniser sa 7:6, 6:4. 

18.30 - Poslednji trening srpskog asa pred prvi meč posle skoro mesec dana i eliminacije u polufinalu mastersa u Monte Karlu. Brojna publika ga je dočekala i pozdravila ovacijama. 

 

18.25 - Dobar dan i dobrodošli na tekstualni prenos teniskog meča između Novaka Đokovića i Francuza Korentana Mutea u drugom kolu mastersa u Rimu. 

Đokoviću je tako 18. učešće na turniru u italijanskoj prestonici, a do sada je šest puta osvajao titulu, poslednji put 2022. godine.

Počeo je meč na rimskoj šljaci potpuno neočekivano. Đoković je bio uspavan i van ritma u prvih 20 minuta igre, grešio je iz forhenda i bekhenda, što je rezurtiralo da Francuz vodi sa 3:1. 

Ipak, tada je Novak upalio motore. 

 

ovak je bio uspavan prvih dvadesetak minuta, što je rezultiralo sa dva protivnikova brejka. Uzvratio je on jednom, ali je od starta jurio prednost rivala (1:3), dok u šestom gremu nije izjednačio. Od tada je zaigrao kako zna, pa je Francuza ostavio bez šanse da mu parira.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića
Politika

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića

Predstavnik Stranke slobode i pravde (SSP) Nenad Petrović izjavio je danas da više od 30.000 Voždovčana deset godina sluša lažna obećanja o renoviranju ambulante Doma zdravlja Voždovac na Banjici koji se raspada, pa zdravstveni radnici angažovanje u toj ustanovi doživljavaju kao kaznu, a pacijenti u nju idu samo kada moraju. Na ovu izjavu usledila je oštra reakcija.

20.05.2024

22:40

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš
Politika

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš

Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš na uskraćivanje prava na rad zaposlenima i egzistenciju celokupnog srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini kako stoji u Rezoluciji 1244, ili je repetirana puška u radnike banke (osim pravog naziva - oružana pljačka) za Kurtija i njegove mentore normalna stvar za dopunu fajla o realizaciji uslova za ulazak u svet prava i demokratije, izjavila je danas predsednica Skupštinskog odbora za KiM Danijela Vujičić povodom zatvaranja Poštanske štedionice na KiM

20.05.2024

22:21

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija