• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.05.2024

18:02

Muka im je od pogleda na sliku Koste K! Advokat Zora Dobričanin o paklu kroz koji tokom suđenja prolaze roditelji stradale dece (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Muka im je od pogleda na sliku Koste K! Advokat Zora Dobričanin o paklu kroz koji tokom suđenja prolaze roditelji stradale dece (VIDEO)

Podeli vest

Slučaj Ribnikar je i dalje ostao neshvatljiv. I dalje pokušavamo da razumemo kako je moguće da nam se tako nešto dogodi. Suđenje trenutno traje roditeljima maloletnog Koste. Majka i otac su optuženi po različitim stavkama optužbe. Na ovu temu u "Info danu" govorila je Zora Dobričanin, advokat.

Advokat Zora Dobričanin rekla je da je teško izdržati atmosferu u sudnici.

Te nedelje kada imamo suđenje neupotrebljivi smo za bilo šta drugo. Svaki krivični sudski postupak treba da da odgovore na sva pitanja zbog kojeg se sudi. Ovde se ne sudi za ubistvo, već za neka druga krivična dela kako bi se utvrdili neki aspekti tog dana. Sama činjenica da se ovde ne sudi nikome za ubistvo nas uskraćuje za mnogo pitanja. U tom slučaju roditelji ne mogu da dobiju odgovore na sva pitanja koja ih interesuju. Ovde nemamo ubijenu decu, nemamo ni decu koja su povređena, niti dečaka ubicu, imamo i jedne i druge roditelje. I jedni i drugi žele odgovore, s tim što jedni znaju pojedine odgovore, drugi ne znaju. Okrivljeni imaju interes da se u postupku brane na najbolji način. Mogu da se brane ćutanjem, mogu da govore istinu, ili delimičnu istinu, mogu da glume... Oštećenima je jedini interes potpuna istina. Jako je teško i jako je mučno. Mi smo apelovali na medije da ne objavljuju slike dečaka ubice čak ni sa povezom preko očiju. Roditelji su rekli da im je previše mučno da gledaju te slike, pa makar i sa povezom. Možemo makar toliko da učinimo za njih - rekla je Zora Dobričanin.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Zora Dobričanin

Ona je objasnila po kojim osnovama optuženi majka i otac.

Otac je optužen za delo izazivanje opšte opasnosti, a majka za nedozvoljeno držanje vatrenog oružja. Otac je optužen zbog toga što nije propisno držao oružje i što je na taj način omogućio dečaku ubici da dođe do oružja. Majka odgovara za taj jedan metak na kome je pronađen njen dnk. U ovom predmetu je isključena javnost. Ovde imamo veliki broj oštećenih koji su živi, a koji su maloletni. Oni su povređeni tom prilikom. U tom smislu, taj deo postupka mora da bude zatvoren za javnost. Sudu je bilo jednostavnije da ceo postupak zatvori, iako su tako mnogi zainteresovani iz javnosti ostali uskraćeni za neke odgovore. Sud se rukovodio svojim razlozima - rekla je Zora Dobričanin.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izrael manipuliše Amerikom? Evo ko je prvi osumnjičeni za ubistvo predsednika Irana! (VIDEO)
Live TV

Izrael manipuliše Amerikom? Evo ko je prvi osumnjičeni za ubistvo predsednika Irana! (VIDEO)

Dogodila se pogibija Ibrahima Raisija, bivšeg predsednika Irana. On je uveo neke nepopularne mere u Iranu, zategao odnose sa nekim zapadnim zemljama i govorio je da ni jedna američka administracija ne funkcioniše dobro. Putin se oglasio lično i rekao da će Moskva učiniti sve što može da pomogne oko istrage. U emisiji "Info dan" govorili su politikolog Nikola Jović i istoričar Saša Adamović.

20.05.2024

17:30

sledeća vest

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija