• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.05.2024

21:51

Iranski predsednik je ubijen? Približava nam se potpuni sumrak razuma u čitavom svetu! (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Iranski predsednik je ubijen? Približava nam se potpuni sumrak razuma u čitavom svetu! (VIDEO)

Podeli vest

Udarna tema u svim svetskim medijima jeste pad helikoptera iranskog predsednika. Pojavljuje se veliki broj dezinformacija. Predsednik nije bio sam. Postojala su još dva helikoptera sa ministrima. Da li je predsednik Irana još uvek živ ili nije? Gosti "Info večeri" bili su Dragan Vasiljković, iz fondacije Kapetan Dragan, kao i profesor dr Miloje Pršić, pukovnik u penziji.

Dragan Vasiljković iz fondacije Kapetan Dragan istakao je da se pretpostavlja da je oprema koja vozi najviše državne zvaničnike vrhunski održavana.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Dragan Vasiljković

-Helikopteri su posebne mašine. Svakih 25 sati neki delovi se menjaju. Održavanje helikoptera je vrlo intenzivno. Bili bi neozbiljni da ne pogledamo celu situaciju sa aspekta da je helikopter namerno oboren. Posle svakog pada letilice rade se ozbiljne istrage pre nego što se saopšti razlog pada letilice. Pozitivna stvar u svemu tome je to što je nađena olupina, a nisu nađena tela. Helikopteri imaju prilično limitiranu visinu na kojoj mogu da lete. Imamo izveštaje da je bila gusta magla. Šta je moguće? Moguće je da su oni doneli odluku da ne čekaju mrak pored olupine, mada je to greška. Nadam se da su svi tamo u redu. Nemamo informaciju da su pronađena tela ili tragovi krvi, tako da je to pozitivno. Postoji realna sumnja da je ovo bio atentat. Može to biti i neki ludak, ali je lako motivisati ludaka- rekao je Dragan Vasiljković.

Pukovnik u penziji, prof. dr Miloje Pršić rekao je da svet ulazi u sve dublju krizu i da se to potvrđuje iz dana u dan.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Miloje Pršić

-Počevši od toga što se desilo u Slovačkoj. Postoje indicije da svako ko razumno govori u Evropi doživljava pretnje smrću. Zanimljiv je odnos između Azerbedžana i Irana koji nije na najboljem nivou, ali svejedno su te dve države gradile hidroelektrane. Sa tog aspekta možemo da isključimo istočni deo čovečansta od bilo kakve umešanosti. Pokušaj je da se uvuče Iran u rat. Iran se racionalno ponašao i nije bezglavo ulazio u to da odgovara Izraelcima na provokacije. Za te raketne udare prenošene su informacije da su svi dronovi oboreni, a onda se ispostavlja da su iranske rakete pogodile aerodrom. Svaku informaciju moramo podvući žestokoj kontroli jer ima mnogo dezinformacija. Amerika daje milijardu dolara u naoružanju. Svet se približava još većoj eskalaciji sukoba. Susret Putina i Sija je jedna lepa svetla tačka u svemu ovome sivom. Kad imamo ovakav događaj očito je da druga strana pokušava na sve moguće načine da zaoštri odnose. Ovo što radi Nemačka, Francuka, Velika Britanija i Amerika je sramotno na najvećem mogućem nivou. Ako Srbiju hoće da uključe da ratuje sa Rusijom onda je to sumrak razuma- rekao je Miloje Pršić.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17