• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.05.2024

16:20

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu! (VIDEO)

Podeli vest

Najnovija vest stigla je iz južne srpske pokrajine. Policija je ušla u ekspozituru Poštanske štedionice u Severnoj Mitrovici. Kolona oklopnih vozila kreće se ka Leposaviću. U emisiji "Info dan" gost je bio Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji koji je govorio o neprestanim napadima na Srbe od strane Vlade Aljbina Kurtija, ali i o potencijalnom donošenju sramne rezolucije o Srebrenici.

Predsednik Matice Albanaca u Srbiji Demo Beriša rekao je da je ovo bila koordinisana akcija, jer da nije, ne bi se dogodila baš na današnji dan, uoči sednice Saveta bezbednosti UN.

Foto: Zoran Sinko

Demo Beriša

-Kurti je samo produžena ruka zemalja kvinte. Da on nije imao tu koordinaciju, ne bismo imali tu akciju. Ovo traje od prvog februara. Delegacija Republike Srbije imala je plan da poboljša život ljudi da se upotreba dinara nastavi. Gospodin Lajčak iskazuje spremnost da bi se moglo nešto dogovoriti, ali od toga nema ništa. Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti Aljbina Kurtija. Da međunarodna zajednica želi ovo da spreči, sprečili bi mnogo ranije. Ove odluke su mnogo teške. Oni kažu da ukoliko se stavi dinar u promet, oni će biti u prekršaju. Kazna za fizička lica je do 2000 evra. Sledeća faza je kontrola privrednih subjekata. I tu su kazne rigorozne, do 20.000 evra. Ovo je predviđena akcija Aljbina Kurtija da potpuno isprazni Kosovo od Srba- rekao je Demo Beriša.

On je istakao da su Nemci ti koji najviše daju vetar u leđa Aljbinu Kurtiju.

Foto: Zoran Sinko

Demo Beriša

-Ovo je još jedan udar, nešto što smo mogli da očekujemo. Pokušaj licenciranja Poštanske štedionice je besmisleno. Ako vam nađu dinare u džepu, prvo će vam oduzeti te dinare, a onda će vam naplatiti kaznu do 2000 evra. Ovo je koordinisana akcija sa onim što nas čeka 23. maja u Njujorku. Ovo je samo još jedan pritiask koji izvodi međunarodna zajednica preko Aljbina Kurtija- rekao je Demo Beriša.

On je komentarisao i predstojeću sednicu u Savetu bezbednosti UN i rekao da predsednik Vučić sa jasnom idejom ide u Njujork.

-Dobio je podršku naroda da se bori za ono što nas očekuje. Ta odluka je ne samo sramna, nego je i teška za pleća srpskog naroda. Svetski moćnici bi bili srećni da se sa Srbima u BiH desilo isto što se desilo i u Hrvatskoj i na Kosovu i Metohiji. Vlada Repubilike Srbije se izjasnila o Srebrenici: da, bio je ratni zločin, ali nije bio genocid. Svi koji su učestvovali u tome su odgovarali za to. Nije postojala u Srebrenici genocidna ideja. Da ste imali genocidnu ideju, morali biste ići ka uništenju- rekao je Demo Beriša.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija