• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

15.05.2024

06:43

Novak je katastrofa, propao je, star, nije u formu... Svake godine ista priča, a onda muk!

profimedia

Novak Đoković

Novak je katastrofa, propao je, star, nije u formu... Svake godine ista priča, a onda muk!

Podeli vest

Novak Đoković ima katastrofalnu sezonu na šljaci, odigrao je samo šest mečeva, dva manje nego prošle godine, što mu tada nije smetalo da trijumfuje na Rolan Garosu i osvoji 23. grend slem, a potom u Njuorku i 24.

Do grend slema u Parizu ostale su dve nedelje, navijači su u panici, ali niko ne bi imao ništa protiv toga da se ponovi prošla sezona. Nole je to nagovestio, posle kraha u trećem kolu Rima, pitali su ga za Rolan Garos, očekivanja, a on je kao i pre godinu dana, rekao "isto kao i uvek". To znači da je pun samopouzdanja i da je uveren u osvajanje novog trofeja. Ova godina zaista podseća na prošlu, pa nije na odmet podsetiti na 2023. Nije bila sjajna, Nole nije briljirao na šljaci, a onda je eksplodirao.

Ako Nole ne brine, onda ne bi trebalo ni mi. Doduše, prošle sezone je za razliku od ove trijumfovao na Australijan openu, dok ove još nema trofej, čak ni finale. Godinama je u Pariz stizao sa dvocifrenim brojem mečeva iza sebe na šljaci, a te 2023. odigrao je samo osam. Nole je pre godinu dana ispao u četvrtfinalu Rima od mladog Danca Holgera Runea. Dva meča je odigrao u  Banja Luci, gde je poražen u četvrtfinalu od Dušana Lajovića i isto toliko u Monte Karlu, dok je Madrid propustio. Novak od 2005. godine, kada je upisao prvi nastup na Rolan Garosu, nije nijednom propustio taj turnir. Ali, skoro svake godine je odigrao dvocifren broj mečeva na šljaci uoči najvećeg turnira na ovoj podlozi. Međutim, prošle godine to nije bio problem, čuvao je snagu za ono najvažnije. Tada se iz njegovih reči moglo naslutiti da ga manjak borbi na šljaci neće unazaditi, da mu to neće biti hendikep. I nije! Čak nije bio favorit u kladionicama, kao ni sada. Nisu verovali da će trijumfovati, bio je drugi favorit i osvetio se svima koji su želeli da ga ponize. Stigao je u Pariz i redom rušio Aleksandra Kovačevića, Martona Fučoviča, Davodoviča Fokinu, Huana Pabla Variljasa, Karena Hačanova, Karlosa Alkaraza i Kaspera Ruda u finalu. Na putu do titule izgubio je samo dva seta. 

- Samouveren sam što se tiče Rolan Garosa. Treniram i pokušavam da se pripremim za najbitniji turnir u sezoni šljake. Znam da mogu bolje nego u Rimu. Radujem se radu na svim aspektima i telu i nadam se da ću biti 100 posto spreman. To je cilj. Uvek imam svoje šanse na grend slemovima na svim podlogama, kada se igra u tri dobijena seta. Nadam se da ću podizati formu kako turnir bude odmicao. Sve je drugačije na grend slemu - rekao je Novak pre godinu dana.

 

 

 


Ove godine ga je Janik Siner zaustavio u polufinalu Australijan opena, pa je napravio pauzu do Indijan Velsa, a tada ga je u drugom meču pobedio Luka Nardi, u Majamiju nije igrao, dok je na šljaci odigrao samo šest mečeva.Tri u Monte Karlsu, poražen je od Kaspera Ruda u polufinalu, u Madridu nije igrao, dok je u Rimu šokantno takmičenje okončao u trećem kolu, poražen je od Alehandra Toleda. Takođe, bukmejkeri opet ne veruju u vlasnika 24 grend slema. Prvi favoriti je Karlos Alkaraz na koga je kvota 3,1, dok je na našeg tenisera 3,75.

Kao da prošle i godinama unazad ništa nisu naučili. Opet se ponavlja priča, opet svi otpisuju Novaka, progniziraju da nije u formu, da mu nedostaje motiva, da su klinci bolji od njega, da je vreme da završi karijeru... Pokušavaju na sve načine da ga unize, ali  ga samo dodatno motivšu. Kad usledi muk u Parizu, nemojte posle da vam nismo rekli. 

Nole je kao i pre godinu dana sa istim osmehom poručio da će osvojiti Rolan Garos. Pogledajte na priloženom snimku od 1.35.

Đoković nikada nije jadikovao nad svojom sudbinom, da jeste, ne bi postao najbolji svih vremena. Rim je već arhiviran i počele su pripreme za ono što ga čeka tokom leta: Rolan Garos, Vimbldon i Olimpijske igre. Čeka ga pakleno leto, pa ne sumnjamo da je Nole sve do tančina isplanirao još pre godinu dana, jer pored grend slemova zlato na Igrama je ono što mu je trenutno najvažnije u karijeri, ne prvo mesto ili masters trofeji. Nole će uskoro napuniti 37 godina, pa je jasno zašto ne želi da rasipa snagu, mentalnu i fizičku, pred vrhunac sezone u Parizu i Londonu. Istina, nije odigrao mnogo mečeva, nismo videli na terenu Novaka punog samopouzdanja i u odličnoj formi. Ali, i prošle sezone su mu zamerali da ima premalo mečeva pred Rolan Garos i da će ga to skupo koštati. Ali, nije! Retko kada je tokom karijere pogrešio, pa nema razloga da mu i sada ne verujemo da će biti najbolji kada bude najpotrebnije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

MSP povodom godišnjice potpisivanja Povelje UN: Više nego ikada potrebna snažna i principijelna svetska organizacija
Politika

MSP povodom godišnjice potpisivanja Povelje UN: Više nego ikada potrebna snažna i principijelna svetska organizacija

Srbija se dosledno zalaže za poštovanje pravila ponašanja u međunarodnim odnosima, zasnovanih na Povelji UN, svesna da principi te povelje predstavljaju osnovu na kojoj treba da se gradi mir i stabilnost u svetu, a ima i dodatnu obavezu da se bori za pobedu vrednosti i principa definisanih u Povelji UN s obzirom na to da je u njenom slučaju grubo narušeno međunarodno pravo, saopštili su iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

26.06.2024

18:52

TV

Posle Severne Koreje i Vijetnama, na red došla Indija! Putin stvara prijateljstva po celom azijskom kontinentu!
Live TV

Posle Severne Koreje i Vijetnama, na red došla Indija! Putin stvara prijateljstva po celom azijskom kontinentu!

Šta znači evroazijski trougao? Da li će zaista indijski premijer Remodni posetiti Rusiju početkom jula. Ova poseta pokazaće da su Indija i Rusija na istoj strani. Dvojica lidera sastaće se prvi put posle dve godine. Indija se uzdržava od Rezolucije UN koja osuđuje Rusiju zbog sukoba u Ukrajini. Gosti emisije "Rat uživo" bili su prof. dr Uroš Šuvaković i prof. dr Prvoslav Davinić koji su govorili o ovoj, ali i drugim važnim temama.

26.06.2024

18:47

Piksijevi igrači nisu imali pojma šta rade! Da li trener treba da ponudi ostavku nakon debakla reprezentacije? (VIDEO)
Live TV

Piksijevi igrači nisu imali pojma šta rade! Da li trener treba da ponudi ostavku nakon debakla reprezentacije? (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Srbije završila je svoje učešće na Evropskom prvenstvu u fudbalu. Ovo je jedno veliko takmčenje u kome nismo uspeli da prođemo grupu. U emisiji "Info dan" gosti su bili sportski novinar Dejan Anđus i direktor Srpskog telegrafa Saša Milovanović. Uživo u program uključilli su se trener Crvene zvezde Zoran Filipović, fudbalski trener Milorad Anđus i fudbaler Zdravko Kuzmanović.

26.06.2024

17:10

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17