• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

04.12.2021

10:06

1.200 POLICAJACA NA ULICAMA! U Beču danas veliki protesti protiv kovid mera i obavezne vakcinacije!

Reuters

Vesti

1.200 POLICAJACA NA ULICAMA! U Beču danas veliki protesti protiv kovid mera i obavezne vakcinacije!

Podeli vest

Centar Beča biće danas posle podne u potpunosti blokiran zbog brojnih protesta protivnika kovid mera i obavezne vakcinacije

Policija je saopštila da će na ulicama imati 1.200 čuvara reda i da je prijavljeno ukupno 27 protesta. Najveći skup se očekuje na trgu Heldenplac, na koji je pozvala Slobodarska partija Austrije (FPO), kao i pre dve nedelje kada se okupilo više desetina hiljada ljudi.

Prijavljen je i skup protiv "zdravstvenog fašizma" ispred austrijske vlade. Ovaj put povorka demonstranata neće ići samo ulicama strogog centra Beča, već je jedan skup prijavljen sa šetnjom od Girtla do Opere.

Na centralnom bečkom trgu Štefansplac zakazan je i protest više grupacija protiv fašizma, zbog upliva neonacista u demonstracije protiv korona mera.

"Uz svo razumevanje za strah od virusa, nemamo razumevanje za parole koje relativizuju holokaust i bave se revizijom istorije. Nemamo razumevanje za one koji šetaju iza desničarskih transparenata", poručuju organizatori.

Policija će ovaj put, zbog ovog protesta, morati napraviti tampon zonu između učesnika različitih okupljanja i tako spreči njihove sukobe. Pošto na društvenim mrežama stalno kruže pretnje napadima na bolnice zbog vakcinacije, policija je pojačala nadzor tih objekata, kao i druge kritične infrastrukture.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Prvi slučaj Omikrona u Beču
Planeta

Prvi slučaj Omikrona u Beču

U Beču je registrovan prvi slučaj zaraze novim sojem korona virusa Omikronom, a uzorci još osam osoba za koje se sumnja da su inficirani novim sojem nalaze se na ispitivanju

03.12.2021

23:20

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija