• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mondo/Informer

15.12.2021

17:44

PRIČA PRVA: JELJCIN MORTUS PIJAN U GAĆAMA USRED VAŠINGTONA! PRIČA DRUGA: AMERIKA SE TRESE ZBOG REAKCIJE PUTINA! I sad se pitamo šta nije u redu...

Fotoilustracija/AP/Printskrin

Vesti

PRIČA PRVA: JELJCIN MORTUS PIJAN U GAĆAMA USRED VAŠINGTONA! PRIČA DRUGA: AMERIKA SE TRESE ZBOG REAKCIJE PUTINA! I sad se pitamo šta nije u redu...

Podeli vest

Prilikom zvanične posete Vašingtonu 1995. godine Boris Jeljcin, pokojni ruski predsednik, toliko se napio da je malo falilo da izazove međunarodni skandal

Pripadnici američke tajne službe su ga zatekli pred rezidencijom za predsednikove goste ("Bler haus") samo u gaćama kako pokušava da zaustavi taksi i da ode da kupi picu, rekao je jednom prilikom Bil Klinton, bivši predsednik SAD.

Drugom prilikom, pak, Jeljcin je pijan tumarao po prizemlju Bler hausa, a službenici obezbeđenja su digli čitavu uzbunu jer su greškom zaključili da se radi o provalniku. Posle svega, dobro su se nasmejali, kao i Jeljcinovi domaćini na čelu sa Bilom Klintonom. 

Ove i slične nezgode nekadašnjeg ruskog predsednika, koji je bio poznat po svojoj ljubavi prema votki i koji je 23 aprila 2007. godine preminuo u 76. godini, Klinton je otkrio u 70 snimljenih intervjua sa istoričarem Tejlorom Brenčom, sakupljenim u knjigu "Klintonove trake: izvlačenje istorije iz predsednika".

SVET NA NOGAMA, ALI I SRBIJA! PUTIN I SI OČI U OČI, AMERI ČEKAJU EPILOG! Vašington strahuje od dila Rusije i Kine, koji bi mogao da im sruši...

Klinton je Brenča, dobitnika Pulicerove nagrade sa kojim je sedamdesetih godina delio stan, odabrao za nezvaničnog istoričara svog osmogodišnjeg perioda na vlasti i odlučio da mu detaljno izloži "usmenu istoriju" svog predsedničkog mandata.

Kada je Brenč upitao Klintona kako se situacija sa picom završila, predsednik je slegnuo ramenima i rekao: "Pa, dobio je svoju picu". Ali sledeće noći, seća se Klinton, Jeljcin je pokušao to ponovo.

RUSIJA JASNA, SVET VISI NA IVICI, ČOVEČANSTVO HRLI U KATASTROFU! Moskva upozorava na zamrznute drevne viruse, DELE NAS MINUTE OD...

Sama knjiga na 707 strana, na koju Klinton prilikom autorizacije nije imao nikakvih zamerki, iz štampe je izašla 2009. godine.

Bil Klinton i Boris Jeljcin imali su čudan odnos. Ruski predsednik je dao američkom predsedniku par hokejaških dresova na kojima je pisalo "Jeljcin 96" i "Klinton 96", a svi se sećamo kad je zasmejavao Klintona na račun novinara prilikom posete Vašingtonu.

Koliko se Rusija promenila u Putinovo Vreme pokazuje i strah SAD zbog ruskog oružja. Rusija ima 55 raketa R-36M, koje NATO zove “satana“, a samo pet je dovoljno da uništi celu američku Istočnu obalu i pobije 112,6 miliona ljudi, upozoravaju eksperti.

Foto: Fotoilustracija

Ruski predsednik Vladimir Putin svojim nuklearnim bombama može da zbriše SAD, upozoravaju američki eksperti. Oni navode da Rusija ima 55 raketa R-36M, koje NATO zovu SS-18 satana, a da je samo pet dovoljno sa uništi veliki deo SAD.

ZAUSTAVITE LUDAKE! PREVENTIVNI NUKLEARNI UDAR PO RUSIJI - ZA NEKE NA ZAPADU VIŠE NIJE SULUDA FANTAZIJA!

Zamenica američkog državnog sekretara Viktorija Nuland na zatvorenom brifingu za senatore priznala je da su mogućnosti američke administracije da obuzda Rusiju  ograničene, uprkos tome što su pripremljene oštre sankcije, prenosi američka televizija Si-En-En.

Štaviše, Nulandova je istakla da je Putin nezaustavljiv!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragi

pre 2 godine

Sve je ovo tačno gospodo iz Informera...samo ste zaboravili najvažniju stvar, najvažniju za Srbiju: Boris Jeljcin, kakav god bio je poslao oklopni divizion na Kosovo i Metohiju juna 1999 godine, a oktobra 2003, Vladimir Putin je, odmah po preuzimanju vlasti, povukao Rusku vojsku sa KiM. Zašto? Do danas nema odgovora iz Moskve. Čak ni pokojni Lazanski nije mogao da dobije odgovor. Pišite malo o tome, molim vas.

Joyce

pre 2 godine

Čime se budala ponosi, pametan se stidi. Da ima imalo morala Klinton ne bi ismejavao Jelcina jer se sada (i tada) videlo zbog čega je Klinton bio veliki predsednik pored takvog Jelcina. Poslednji je zbog kilo Vodke prodao Jugoslaviju.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Dan srama u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope! Dačić: Prvi put u istoriji preporučeno je članstvo nečega što nije država
Politika

Dan srama u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope! Dačić: Prvi put u istoriji preporučeno je članstvo nečega što nije država

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras, nakon što je u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evropa (PSSE) usvojena preporuka da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope, da je danas dan srama u PSSE, budući da je prvi put u istoriji, kako je istakao, preporučeno članstvo nečega što nije država, i koje pritom ne ispunjava osnovne uslove u domenu ljudskih prava i sloboda.

16.04.2024

20:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!
Partizan

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!

Fudbaleri Partizana poraženi su u meču 30. kola Superlige na Banovom brdu od Čukaričkog (3:2), čime su praktično ispali iz šampionske trke u domaćem šampionatu. Prethodnog leta, crno-beli su u prvom kolu gostovali u Bačkoj Topoli i u sudijskoj nadoknadi ostali su bez trijumfa nad TSC-om (3:3). Kako su započeli, puleni Igora Duljaja na isti način su i okončali regularni deo šampionata - "ludom" utakmicom punom preokreta, na kraju čega su ostali uskraćeni za bodove.

16.04.2024

17:02

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija