• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

23.01.2022

16:33

POSLANICA SMENJENA JER JE MUSLIMANKA! Evo šta je joj je premijer Britanije rekao da uradi, ali je ONA ODBILA!

Vesti

POSLANICA SMENJENA JER JE MUSLIMANKA! Evo šta je joj je premijer Britanije rekao da uradi, ali je ONA ODBILA!

Podeli vest

Britanski premijer Boris Džonson sastao se sa muslimanskom poslanicom Nusratom Gani, koja je smenjena sa visokog položaja u ministarstvu saobraćaja Velike Britanije 2020. godine zbog navodne islamofobije

Nedugo nakon smene, Džonson je pozvao Ganijevu da podnese zvaničnu žalbu, saopšteno je danas iz Dauning strita.

Ganijeva (49), koja je u februaru 2020. godine smenjena sa položaja pomoćnice ministra saobraćaja, izjavila je za Sandej tajms da je član parlamenta koji sprovodi parlamentarnu disciplinu, rekao da je njeno "muslimansko poreklo" bilo u fokusu prilikom odlučivanja o otkazu, prenosi Rojters.

Džonson je pisao Ganijevo da bi izrazio "ozbiljnu zabrinutost" zbog moguće islamofobije i pozivao je da započne formalni proces žalbe, što ona nije učinila, rekao je portparol premijera Maks Blejn.

- Konzervativna stranka ne toleriše predrasude ili diskriminaciju bilo koje vrste - poručio je Blejn.

Foto: AP/Photo

Boris Džonson



Oglasio se i zamenik premijera i ministar pravosuđa Velike Britanije Dominik Rab, koji je izjavio da bi Gani trebalo da podnese tužbu zbog toga što joj je neki neformalni kontrolor discipline u britanskoj vladi rekao da je njena muslimanska vera "učinila neprijatnosti kolegama".

Nazivajući optužbe Ganijeve "neverovatno ozbiljnim", Rab je odbio je da kaže da li veruje svojoj bivšoj koleginici iz vlade, rekavši da "neće da se upušta u osporavanje nečijeg integriteta".
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17