• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

25.01.2022

21:40

GLUP, GLUPLJI, MAKEDONCI, ŠIPTARI... NUDE VOJSKU AMERIMA ZA RAT SA PUTINOM! Čak su i Hrvati rekli NE, nismo toliko poludeli!

AP/Reuters/Fotoilustracija

Vesti

GLUP, GLUPLJI, MAKEDONCI, ŠIPTARI... NUDE VOJSKU AMERIMA ZA RAT SA PUTINOM! Čak su i Hrvati rekli NE, nismo toliko poludeli!

Podeli vest

NATO zna da ni vojska Severne Makedonije ni tzv. Kosova nemaju kapacitete ni za sopstvenu odbranu, a kamoli da se suprotstave Rusiji u ukrajinskoj priči, tako da je ta ponuda čisto dodvoravanje. S druge strane, Hrvatska reaguje racionalno, verovatno uz konsultovanje sa Nemačkom, kada kaže da njenoj vojsci nije mesto u tom sukobu

Ovo je mišljenje doktora političkih nauka Dejana Vuka Stankovića na ponudu koju su iz Severne Makedonije i sa tzv. Kosova uputili NATO-u njihovi zvaničnici.

Da nije smešno, bilo bi....

Skoplje i Priština se nude za Ukrajinu, NATO zna njihove kapacitete

- NATO neće čak ni uzeti u obzir kosovski i makedonski kontingent da navodno brane Ukrajinu jer i Severna Makedonija i tzv. Kosovo ne mogu da brane ni sami sebe a kamoli Ukrajinu. S druge strane, Hrvati su očigledno realni u pogledu dometa svoje vojske a i spoljnopolitičkih okolnosti koje im govore da ne treba da se mešaju u takve sukobe - kaže naš sagovornik.

Stanković napominje da Hrvati znaju da od njih ništa ne zavisi u tom sukobu a da svaki državnik koji svoje vojnike šalje na tuđa ratišta za tako nešto treba da ima dobro obrazloženje.

AMERI JASNI, UGUŠIĆEMO PUTINA I RUSIJU! PORUČUJU I DA MOSKVA NE SME DA KORISTI GAS KAO ORUŽJE! Šta reći, ovde je neko žešće...

- Hrvatska nema nikakve veze sa sukobom u Ukrajini jer ona je mala zemlja i mora da brine o svojoj bezbednosti a ne verujem ni da NATO nešto posebno računa na njih, tako da je njihova odluka odmerena i racionalna. Severna Makedonija i tzv. Kosovo su ovim samo želeli da kažu da su uz Ameriku. Pokazali su i besmislenu lojalnost američkim partnerima ali i da ne razumeju međunarodne odnose. Zbog ovog postupka mislim da će i Priština i Severna Makedonija dobiti samo gori tretman i debeli minus u očima zvanične Moskve - napominje Stanković.

Niko nije lud da se poigrava sa Rusijom

Po njegovim rečima, vrlo je moguće da je na stav Hrvatske na neki način uticala Nemačka, s obzirom na njeno iskustvo iz Drugog svetskog rata.

- Nemci su se dva puta poigravali sa Rusijom od 1941 do 1945. godine a rezultat je poznat. Nemci, dakle dobro istorijski pamte i oni u takvu jednu avanturu neće da ulaze, posebno što danas nemaju vojsku koja može da zaštiti ni njihove sopstvene granice - napominje Stanković.

KADIROVA PORUKA AMERIMA: POGINUĆU ZA PUTINA! Pošaljite najbolje što imate u ring, SAMO JEDAN, A ON NEĆE BITI VAŠ, IZAĆI ĆE ŽIV!

Kako kaže, niko u Evropi nije i naivan ni lud da se poigrava sa Rusijom i ulazi u taj sukob, posebno što se zna da ako do sukoba dođe, neće ni Amerika ni Britanija da žrtvuje svoje ljude već će ginuti Ukrajinci.

Hrvatska je verna NATO i Americi, ali..

Stanković ovome dodaje da Hrvatska ovim činom nije promenila svoj politički kurs i da ona ostaje lojalan saveznik Amerike i NATO, već samo da je pokazala da ima spoljnopolitičku zrelost.

Podsećanja radi, predsednik Hrvatske Zoran Milanović je izjavio da Hrvatska nema i neće imati ništa sa krizom u Ukrajini i naglašava da će u slučaju eskalacije sukoba Rusije i Ukrajine povući do poslednjeg hrvatskog vojnika, i da smatra da Ukrajini nije mesto u NATO.

KLJUČA! MOSKVA ISPOSTAVILA USLOVE, AMERI SPREMNI DA ISPUNE SAMO ONO ŠTO IM ODGOVARA I DALJE GOMILAJU VOJSKU... Ova igra ne može da traje...

S druge strane, posle Prištine danas je i nova severnomakedonska ministarka odbrane Slavjanka Petrovska izjavila da postoji mogućnost da se vojska te države, ukoliko NATO zatraži, uključi u eventualni vojni konflikt između Ukrajine i Rusije.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ratko

pre 2 godine

a sta ocekivati od glupih siptara nego tako nesto samo ajde da svi odu sa Kosova i Metkohije

Zoran

pre 2 godine

Nedaj Boze, brat na brata. Zovite ih Severni a ne Makedonci, posto oni su se prodali misle da im je bolje pod NATO. Malo ljudi zna da Severna treba da placa natovcima clanarina izmegu 26-28 milijona dolara godisno a zajevci ne kazu narodu sta su potpisali natovcima.

Ko Sa

pre 2 godine

Znachi shiptari i makedonci ne sade vise mak i travu nego tikve.....

Zeljko

pre 2 godine

Hahaha sta reci za Hrvate ...ickice...lako je bilo udarati po Srbima uz pomoc ameroevropljanja papaka a sad hinje i smrdovi beze od brace Rusa ...toliko o herojstvu Hrvatoistasa ..hinje papci lako je laprdati a kad je gur guzici pdmah je nagulitis...a sipci bi u rat ahahaha a makedonci nude banana vojsku a Srbi im pomazu u svemu prodane duse

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija