• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

27.01.2022

13:43

POLJSKA ZATVARA GRANICE SA BELORUSIJOM?! Počela sa izgradnjom viskog zida kako bi sprečila ulazak migranata!

Reuters

Vesti

POLJSKA ZATVARA GRANICE SA BELORUSIJOM?! Počela sa izgradnjom viskog zida kako bi sprečila ulazak migranata!

Podeli vest

Poljska je počela sa izgradnjom visokog zida, dugačkog 180 kilometara i vrednog 394 miliona dolara, na granici sa Belorusijom, kako bi sprečila ilegalan ulazak migranata u zemlju

Kako prenosi agencija AP, novinarima je danas bilo omogućeno da vide radove u čuvanom prostoru.

Pritisak hiljada migranata sa Bliskog istoka i iz Afrike na granicu Poljske i Litvanije sa Belorusijom, počeo je prošlog leta i doveo je do sukoba sa poljskim graničnim stražarima, podseća američka agencija.

Poljski metalni zid visok 5,5 metara trebalo bi da se proteže na više od 180 kilometara duž kopnenog dela granice sa Belorusijom.

Foto: Tanjug/AP

Radovi bi trebali da se završe u junu, a koštaće 394 miliona dolara.

Poljski kritičari i ekolozi tvrde da ovim potezom vlasti neće uspeti da zaustave migrante, ali da će sa druge strane naneti štetu jednoj od poslednjih netaknutih šuma u Evropi, Bjalovješkoj šumi.
 


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija