• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Dejana Kljajić

09.02.2022

23:40

OPASNO SE ZAKUVALO U CRNOJ GORI, VIŠE SE NE ZNA KO JE VLAST! Krivokapić: Dritan mene nije smenio, ja sam i dalje premijer!

In4s

Vesti

OPASNO SE ZAKUVALO U CRNOJ GORI, VIŠE SE NE ZNA KO JE VLAST! Krivokapić: Dritan mene nije smenio, ja sam i dalje premijer!

Podeli vest

Zdravko Krivokapić poručuje da, uprkos izglasanom nepoverenju, on nije tehnički premijer i da će donositi odluke 'u punom kapacitetu'

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić, koga su pre pet dana u Skupštini smenili Milo Đukanović i Dritan Abazović, ne odustaje od svoje funkcije i otvoreno poručuje da nije tehnički premijer i da će odluke donositi u 'punom kapacitetu'!?! Krivokapiću je parlament izglasao nepoverenje 4. februara, i to glasovima poslanika opozicije na čelu sa DPS Mila Đukanovića i stranke iz vlasti 'Crno na bijelo' Dritana Abazovića. Uprkos tome, Krivokapić tvrdi da mu ne pada na pamet da bude tehnički premijer i da napušta kabinet! Ne zanima ga Kako prenose podgorički mediji, Krivokapić je na poslednjoj sednici Vlade Crne Gore poručio da je njegov kabinet i dalje u punom mandatu.

'Krivokapić je na sednici Vlade rekao da ga ne obavezuje pravna kategorija o tehničkoj vladi i da će njegov kabinet nastaviti da donosi odluke u punom kapacitetu sve dok se ne izabere nova vlada. On je rekao da je Vlada u punom mandatu sve dok se ne formira nova', piše portal 'Borba', dodajući da je Abazović posle ovoga u znak protesta napustio salu.

Foto: printscreen

'Sednicu Vlade napustili su potpredsednik Dritan Abazović i ministar spoljnih poslova Đorđe Radulović', navodi ovaj portal, koji dodaje i da Krivokapić ne haje ni za upozorenja pravnih stručnjaka da u tehničkom mandatu vlade ne može da donosi bitne državne odluke!?! Da Krivokapić nema nameru da poštuje Abazovićev i Đukanovićev dil u parlamentu, dokazuje i njegova odluka da u danu kad mu je izglasano nepoverenje na dnevni red Vlade stavi i usvoji izmene Odluke o kriterijumima za utvrđivanje osnova za sticanje crnogorskog državljanstva.

Komentarišući sve ove navode, lider 'Slobodne Crne Gore' Vladislav Dajković kaže da Krivokapić sada više ne mora da donosi nikakve odluke.

- S obzirom na to da za vreme svog mandata nije donosio odluke koje bi popravile status srpskog naroda, koji ga je i doveo na vlast, mislim da sada više i ne mora to da radi. Svoju šansu nije iskoristio. Izneverio je očekivanja svih nas koji smo mu govorili da smo mu veći prijatelji od Abazovića - naglašava Dajković.

- Imao je šansu Krivokapić svoju šansu nije iskoristio. Izneverio je očekivanja svih nas koji smo mu govorili da smo mu veći prijatelji od Abazovića- dodaje lider 'Slobodne Crne Gore'.

Foto: Printscreen

Nepotizam i koristoljublje Analitičar Igor Damjanović ocenjuje da Krivokapićeva namera može imati i pozitivne i negativne strane.

- Pozitivno može biti ako reši da donese odluke od kojih je zazirao i kojih se plašio tokom trajanja političke koalicije sa Abazovićem. Recimo, mogao bi da ukine sankcije Rusiji... Negativno je i potencijalno opasno ako planira da u narednim danima zapošljava u državnoj administraciji rođake, kumove, prijatelje i političke pristalice... Imajući u vidu kako se ponašao u slučaju izvesne Svetlane Vukčević, koju je imenovao za savetnicu samo nekoliko sati pre izglasavanja nepoverenja i omogućio joj visoku platu, očekujem da će većina odluka Krivokapića u tehničkom mandatu imati za cilj nepotizam i koristoljublje - upozorava Damjanović.

- Zdravko Krivokapić zloupotrebljava službeni položaj. To ne može da radi nijedan premijer koji želi da poštuje Ustav i zakone države - dodaje Raško Konjević, poslanik "SDP".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Republika ljuta SRPSKA

pre 2 godine

Zdravko k.njino. Šta si mislio da ćeš postići ako isključiš Srbe iz vlasti po nalogu stranaca a Srbi te doveli na vlast. Dobio si što si zaslužio svilen gajtan od Arnauta i još treba da ti u.era dok možeš mrdati d.petom dok se koprcaš, bedniče.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17