• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

22.02.2022

08:41

BAJDEN DANAS "OPUŠTEN"- TENKOVI SE NISU JOŠ POKRENULI... SAD zbog Ukrajine nije spreman na širi paket sankcija Rusiji, iz Bele kuće kažu - ONI TAMO ŽIVE TAKO VEĆ 8 GODINA!

Reuters

Vesti

BAJDEN DANAS "OPUŠTEN"- TENKOVI SE NISU JOŠ POKRENULI... SAD zbog Ukrajine nije spreman na širi paket sankcija Rusiji, iz Bele kuće kažu - ONI TAMO ŽIVE TAKO VEĆ 8 GODINA!

Podeli vest

Odluka ruskog predsednika Vladimira Putina da pošalje mirovne trupe u "otcepljene regione" Ukrajine, još uvek ne predstavljala invaziju koja bi pokrenula širi paket sankcija SAD, izjavo je Rojtersu zvaničnik administracije predsednika DŽozefa Bajdena, uz napomenu da bi takav napad mogao da se dogodi u svakom trenutku

Foto: AP/Tanjug

Jedan drugi zvaničnik je rekao agenciji da će SAD nastaviti da traže diplomatsko rešenje sa Rusijom sve dok se „tenkovi ne pokrenu".


Bela kuća je saopštila, odmah nakon objave ruskog predsednika da priznaje otcepljene ukrajinske regione, da će sprečiti američka ulaganja u te oblasti, a jedan zvaničnik administracije rekao je novinarima da će dodatne mere biti objavljene danas, ali da se one razlikuju od šireg paketa sankcija koje je Vašington obećao da će primeniti sa svojim saveznicima ako Rusija izvrši invaziju na Ukrajinu.

Prvi zvaničnik administracije saopštio je Rojtersu da slanje ruskih trupa u "pobunjene" regione nije odstupanje od onoga što je Rusija već uradila, zbog čega nisu pokrenute šire sankcije.

„Ovo nije invazija jer je to teritorija koju su oni već okupirali“, rekao je taj zvaničnik.

Zvaničnik je u razgovoru sa novinarima tokom konferencijskog poziva rekao da slanje ruskih trupa u region Donbasa na istoku Ukrajine nije novost.

„Ulazak ruskih trupa u Donbas samo po sebi ne bi bio novina. Rusija ima snage u regionu Donbasa poslednjih osam godina. Oni su u ovom trenutku doneli odluku da to urade na očigledan i otvoren način ", rekao je on.

Zvaničnik SAD je dodao i da Rusija nastavlja da eskalira "ovu krizu koju je sama stvorila", kao i da će američka administracija i dalje insistirati na diplomatiji sve do trenutka "dok tenkovi ne krenu", ali da nemaju, kako je rekao, "iluzija o tome šta će verovatno uslediti“.



Putin je naredio ruskom ministarstvu odbrane da rasporedi trupe u dva ukrajinska regiona kako bi "očuvali mir", u dekretu koji je izdat ubrzo nakon što je najavljeno priznanje samoproglašenih republika proruskih snaga, a predsednik SAD Bajden osudio je Putinovu odluku da prizna nezavisnost ovih regiona.

Zvaničnici sada dovode u pitanje Bajdenovu načelnu odluku da se sastane sa Putinom, ako Rusija ne izvrši invaziju na Ukrajinu, s obzirom na poslednje poteze Moskve, navodi Rojters.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija