• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Agencije

25.02.2022

08:15

ZAŠTO JE ČERNOBILJ TOLIKO BITAN RUSIMA?! Nefunkcionalna elektrana je toliko važna - SVE JE JASNO I OBJAŠNJENO!

tanjug/ap/printscreen

Vesti

ZAŠTO JE ČERNOBILJ TOLIKO BITAN RUSIMA?! Nefunkcionalna elektrana je toliko važna - SVE JE JASNO I OBJAŠNJENO!

Podeli vest

Ruske i ukrajinske snage borile su se za kontrolu nad Černobiljom, još uvek radioaktivnim mestom najveće nuklearne katastrofe u istoriji

- Naši branioci daju živote kako se ne bi ponovila tragedija iz 1986, rekao je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

Ali, zašto bi neko želeo nefunkcionalnu nuklearnu elektranu okruženu kilometrima radioaktivne zemlje?

Foto: printscreen

Černobilj

Odgovor je geografski: Černobilj se nalazi na najkraćem pravcu od Belorusije do Kijeva, i zato je uz logičnu liniju napada ruskih snaga.

Zauzimanjem Černobilja, kažu zapadni analitičari, Rusija koristi najkraći pravac za dolazak do ukrajinskog glavnog grada, piše Hina.

-To je najkraći put od tačke A do tačke B, rekao je analitičar Džejms Ekton.

- Černobilj nema nikakvu vojnu važnost, ali je na najkraćoj ruti od Belorusije do Kijeva, potvrdio je bivši načelnik američkog Generalštaba Džek Kin.

Foto: https://dpsu.gov.ua/

Černobilj

Ako žele da zauzmu Kijev, Černobilj je deo plana, dodao je on.

Neimenovani ukrajinski funckioner rekao je da je Černobil, 110 kilometara severno od Kijeva, pod ruskom kontrolom, ali američki izvori to nisu mogli da potvrde.

Sva aktuelna dešavanja u ratu u Ukrajini možete platiti na našem blogu klikom OVDE.

BONUS VIDEO: 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade R

pre 2 godine

Ne!!! Rusima je bitno da kontrolišu Černobilj, zbog toga da nebi slučajno Zelenskom i ostalim "glumcima", palo na pamet da naprave sabotažu i ozrače celu evropu!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija