• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

27.02.2022

12:54

Šolc PRETI: Rusija će USKORO OSETITI koliku će cenu PLATITI ZA SVOJA DEJSTVA u Ukrajini! Nemačka deo BDP fokusira na naoružanje!

Informer/Fotomontaža

Vesti

Šolc PRETI: Rusija će USKORO OSETITI koliku će cenu PLATITI ZA SVOJA DEJSTVA u Ukrajini! Nemačka deo BDP fokusira na naoružanje!

Podeli vest

Rusko rukovodstvo uskoro će osetiti koliku će cenu platiti za svoja dejstva u Ukrajini, izjavio je nemački kancelar Olaf Šolc na hitnoj sednici Bundestaga posvećenoj dešavanjima u Ukrajini.

- Putin neće promeniti politiku preko noći - rekao je on.


Ipak, Šolc tvrdi da će "rusko rukovodstvo vrlo brzo osetiti visoku cenu koju treba platiti". Kancelar je podsetio da je Zapad ranije usvojio oštar paket sankcija koji uključuje isključenje pojedinih banaka iz međubankarskog sistema za prenos informacija i plaćanja SVIFT.


Šolc je dodao da se dugoročna bezbednost u Evropi ne može graditi protiv Rusije, ali je Rusija ovu bezbednost ugrozila.


- Ovo će imati posledice po bezbednost u Evropi. Da, dugoročna bezbednost u Evropi je nemoguća protiv Rusije, ali u dogledno vreme (predsednik Rusije Vladimir) Putin ugrožava ovu bezbednost. To treba jasno da se kaže - istakao je kancelar.


Kako je rekao, diplomatija je, kao i do sada, važna u odnosima sa Rusijom, ali Nemačka neće biti naivna.


- Nećemo odbiti dijalog sa Rusijom - rekao je dodavši da bi sve osim diplomatije bilo neodgovorno. Potrebno nam je što je moguće više diplomatije, ali ne treba biti naivan – to ostaje aktuelno. Ali za dijalog su potrebne dve strane, međutim sa strane Putina je to nedostajalo i to ne samo poslednjih nedelja - konstatovao je Šolc.


Kancelar je istakao da će Nemačke vlasti u odbranu uložiti više od 2 odsto nacionalnog BDP-a.

- Iz državnog budžeta za 2022. specijalan fond će dobiti 100 milijardi evra. Sredstva će biti iskorišćena za investicije i projekte u oblasti naoružanja. Sada ćemo iz godine u godinu ulagati više od 2 odsto BDP-a u našu odbranu - dodao je Šolc.
Istovremeno je istakao da je Nemačka spremna da učestvuje u jačanju PVO na istočnom krilu NATO-a.


- Spremni smo da isporučujemo rakete zemlja-vazduh u okviru učešća u zaštiti vazdušnog prostora naših saveznika u istočnoj Evropi - zaključio je nemački kancelar.


On je dodao i da Nemačka ima za cilj da smanji zavisnost od pojedinih snabdevača energentima i izgradi dva terminala za prijem prirodnog tečnog gasa u Brunsbutelu i Vilhelmshafenu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milan63

pre 2 godine

Šolc, kao Nemac, ponovo preti Rusiji. Znamo "slavnu" ulogu Nemaca i Nemačke u oba svetska rata. Ovo je treći put da Nemci prete Rusiji. Da nije malo previše? Da li je Šolc zaboravio ko je istakao svoju zastavu u Berlinu 1945? Ako im to nije dovoljno, ja mislim da će Nemcima biti ovo poslednji put da se svrstavaju protiv Rusije.

Penzionerj

pre 2 godine

Kada planirate da odgovarate za katastrofalnu agresiju na Srbiju. Hoćete da se naoružavate i da ponovo pokušate da osvojite Svet. Koji ste vi amerske pudlice.

Karma

pre 2 godine

Šolcu i Nemačkoj je pametnije da ne prete Rusiji jer samo treba da se sete kako su prošli svaki put kad su to uradili. Ako misle da će ih Amerika odbraniti grdno se varaju, evo, neka pitaju Zelenskog kako su ga odbranili.

Perica

pre 2 godine

Zar je moguće da ništa nisi naučio iz istorije? Ovaj put nema popravnog!

ZN

pre 2 godine

Persona koja je izjavila prvo da je Jugoslavija bombardovana jer je u njoj bio genocid, a sledeći put se ispravlja da je Jugoslavija bombardovana da bi se sprečio genocid. Tako uspešno sprečen genocid da je više od 200.000 srba izbeglo sa Kosova i Metohije. Sa onih više od 400.000 izbeglih iz NDHrvatske, eto ih 10% od broja stanovnika Srbije (bez KiM). Što uopšte citirate ovog fašistu? Ni ime mu ne treba znati. Sa njim na smetlište istorije.

MrKamenjarac

pre 2 godine

....BRACO RUSI; SETITE SE 1941 I ULOGU FASISTICKE NEMACKE.ISTORIJA SE PONAVLJA........

Zoki

pre 1 godinu

E moj ćelavi,da li se sećaš priča svojih dedova kako su se u pokušaju da osvoje Rusiju,zaglavili u ruskoj čeličnoj zimi i morali da jedu 'ladnu govedinu dok nisu skapsali?

maestro

pre 1 godinu

dok vas jos jednom rusi neudare po usima pobili su 30 miliona rusa i jos ima pravo nesto da kaze

milan lala

pre 1 godinu

Vodi brigu za Nemacku koja ubrzano pod tvojim diletantskim rukovodstvom ekonomski propada , ne brini se za Rusiju.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija