• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

27.02.2022

19:52 >> 20:16

EVROPA IZ MINUTE U MINUT SVE JAČE UDARA NA RUSIJU! Ministarstvo zdravlja Ukrajine pozvalo SZO da prekine bilo kakvu saradnju sa Rusijom..

Reuters

Vesti

EVROPA IZ MINUTE U MINUT SVE JAČE UDARA NA RUSIJU! Ministarstvo zdravlja Ukrajine pozvalo SZO da prekine bilo kakvu saradnju sa Rusijom..

Podeli vest

Zemlje EU uvode raznorazne sankcije Rusiji zbog intervencije Moskve u Ukrajini

Svjetska zdravstvena organizacija izrazila je zabrinutost zbog zdravstvene situacije u Ukrajini poslije vojne intervencije Rusije.

- Usred sukoba koji se brzo razvija u Ukrajini, Regionalna kancelarija SZO za Evropu ponavlja svoju najdublju zabrinutost za bezbjednost, zdravlje i dobrobit svih civila pogođenih krizom u zemlji, a možda i šire - navodi se u saopštenju regionalne kancelarije za Evropu, koja upozorava da bi svaka dalja eskalacija mogla dovesti do humanitarne katastrofe, prenosi Rojters.

Evropska kancelarija SZO navodi da blisko sarađuje sa svim partnerima u UN i ubrzano povećava spremnost da se odgovori na očekivanu zdravstvenu situaciju izazvanu sukobom i pruže najvažnije zdravstvene usluge.

Norveški naftni fond odlučio je da zamrzne svoje investicije u Rusiji (oko 2,8 milijardi dolara) zbog situacije u Ukrajini.Takođe, Norveški državni fond, najveći na svetu, vredan 1,3 biliona dolara, oduzeće sredstva Ruske Federacijen saopštila je danas Vlada Norveške.

Ruska imovina u državnom fondu, koju čine akcije 47 kompanija, kao i državne obveznice, procenjen je krajem 2021. godine na oko 25 milijardi norveških kruna (oko 2,8 milijardi dolara), saopštila je Vlada u Oslu.

U međuvremenu, Danska je najavila da će donirati Ukrajini 2.700 komada protivtenkovskog oružja, potvrdila je danas premijerka te zemlje Mete Frederiksen.

Premijerka Švedske Magdalena Anderson je ranije danas saopštila da će poslati vojnu pomoć Ukrajini, uključujući protivtenkovsko naoružanje, šlemove i pancire.

Španija predlaže EU da isključi ruske timove iz evropskih takmičenja.

Švajcarska hokejaška federacija zahtevala je da Rusija bude isključena iz međunarodne federacije IIHF i da joj oduzme Svetsko prvenstvo 2023. u Sankt Peterburgu i Svetsko prvenstvo za mlade 2023. u Novosibirsku

Međunarodna sambo federacija obustaviće takmičenja u Rusiji i Belorusiji.

Međunarodna plivačka federacija (FINA) otkazala je juniorsko Svetsko prvenstvo u Kazanju.

RFU (fubalski savez u Rusiji) ne vidi pravni osnov za otkazivanje plej-ofa za Svetsko prvenstvo 2022. između reprezentacija Rusije i Poljske i naredne utakmice sa pobednikom u paru Švedska-Češka.

Britansko ministarstvo inostranih poslova poručuje da su zemlje G7 pristale da isporuče Ukrajini odbrambeno oružje i pojačaju sankcije Rusiji.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Amater

pre 2 godine

SAMIM NEPRIZNAVANJU RUSKIH VAKCINA EVROPA I AMERIKA SU POKAZALI CINIZAM I POLITIČKU OPREDELJENOST. SRAMOTA

vucic fasist b

pre 2 godine

Sada cete i vi i vasi propali Rusi vidjeti svu snagu zapada! Svijet gleda u vas zna da podupirete hitlera putina sljedi vam kraj

Srbija zemlja treceg svijeta p

pre 2 godine

Uskoro ce Srbi morati da pojedu sva govna koja su izasrali!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija