• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Webtribune

02.04.2022

22:50

UKRAJINA ĆE BITI PROŠLOST, ZBOG VAŠINGTONA!? Kedmi: SAD i NATO prerano izložili karte protiv Rusije, nisu smeli pre početka prave konfrontacije koja će ODLUČITI SVE...

Reuters/Fotoilustracija

Vesti

UKRAJINA ĆE BITI PROŠLOST, ZBOG VAŠINGTONA!? Kedmi: SAD i NATO prerano izložili karte protiv Rusije, nisu smeli pre početka prave konfrontacije koja će ODLUČITI SVE...

Podeli vest

Zapad je uveo sve moguće sankcije Rusiji i pre nego što je počela prava preraspodela svetskog poretka. Ovo je izjavio vojno-politički ekspert, bivši šef izraelske tajne službe „Nativ“ Jakov Kedmi

On je napomenuo da su Amerikanci očekivali da će rešiti problem Ruske Federacije do 2014. godine, ali su ti planovi propali. Tada su Vašington i njegovi saveznici napravili plan protiv Moskve u Ukrajini.

Ekspert je primetio da protivnici Rusije već duže vreme pripremaju aktuelne oštre sankcije. Međutim, zapadne zemlje su napravile pogrešan proračun jer su otkrile sve karte koje su imale na lageru pre početka pravog geopolitičkog obračuna sa Ruskom Federacijom.

„Kada se završi ova epopeja sa Ukrajinom, svi će se vratiti glavnom pitanju koje se ne može skinuti sa dnevnog reda – pitanju ruskih bezbednosnih zahteva. A sankcije su već na snazi. Ukrajina će biti prošlost“, objasnio je ekspert.

Foto: Printskrin

Bivši šef Nativa je naglasio da će rezultati specijalne operacije u Ukrajini odrediti rešenje za NATO pitanje. Prema njegovim rečima, vojno-tehničke sposobnosti Moskve, koje je pokazala tokom operacije, neće ostaviti zapadnim zemljama ni jednu šansu da održe uobičajeni svetski poredak koji je koristan SAD i njihovim partnerima.

„Bajden je rekao mnogo nelogičnosti i apsurda. Ali nije izgovorena nijedna reč koja bi postala odgovor na pitanje šta će da radi u Ukrajini. Ništa! Ruska vojska danas tamo odlučuje o svemu. Kako će ona izvesti operaciju, kako će je završiti – od tog trenutka počinje prava bitka sa SAD i Zapadom za preraspodelu sveta, koja je već odavno zakasnila“, zaključio je Jakov Kedmi. emisija TV kanala Rusija-1.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija