• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Jutarnji list

22.04.2022

19:14

NAJAVLJENA "OPERACIJA POLJSKA", ČEKA SE "ZELENO SVETLO" Ali prepreka planu ima ime - Vladimir Putin! NATO u zebnji, šta kada "ispovocira" ruskog predsednika...

Vesti

NAJAVLJENA "OPERACIJA POLJSKA", ČEKA SE "ZELENO SVETLO" Ali prepreka planu ima ime - Vladimir Putin! NATO u zebnji, šta kada "ispovocira" ruskog predsednika...

Podeli vest

U Velikoj Britaniji vodi se rasprava o slanju tenkova Kijevu za odbranu od ruske operacije, a u središtu rasprave je i Poljska

Kako je rekao jedan viši pripadnik britanske vojske, to bi na još viši nivo podiglo izraz predanosti Ujedinjene Kraljevine Ukrajini, ali bi i povećalo opasnost da London, što znači i NATO, postanu strana u ratu u Ukrajini.

Britansko ministarstvo odbrane navodi da će borbeni tenkovi čelendžer 2 biti poslati u Poljsku ukoliko taj potez dobije "zeleno svetlo". Oni bi bili dopuna tenkovima T72 koje Poljska direktno šalje Ukrajini, ali BBC ističe kako u Londonu ne planiraju direktno da šalju tenkove kao ni britanske posade tenkova u Ukrajinu.

Sve zemlje NATO su donedavno oklevale isporučivati teško naoružanje Ukrajincima iz straha da će suprotstavljanjem isprovocirati ruskog predsednika Vladimira Putina i riskirati sveopšti evropski rat koji bi doveo NATO snage u direktan sukob s Rusijom.

Ali sa "svakim prijavljenim ruskim zverstvom koje se otkrije tokom invazije u Ukrajini, kao što je bilo ono u Buči", piše BBC, ovi zapadnjački principi su se istopili.

Otklon od prvobitnih planova

Ranije je objavljena informacija da Velika Britanija šalje tenkove čelendžer 2 u Poljsku kao dopunu tenkovima T-72 iz doba SSSR-a koje će Varšava poslati Ukrajini.

Ali britansko ministarstvo odbrane naknadno je napravilo određeni otklon od tih planova, potvrdivši da "razmatra" slanje tenkova u Poljsku.

To su iste reči koje je britanski premijer Boris Džonson upotrebio kada je spomenuo plan tokom jutrošnje konferencije za novinare u Nju Delhiju.

Džonson je dodao da Ujedinjeno Kraljevstvo "takođe pojačano razmatra šta može učiniti za dopunu u zemljama poput Poljske koje bi možda želele poslati teže naoružanje za odbranu Ukrajinaca".

Očekuje se da bi se od britanskog ministra obrane Bena Volasa uskoro moglo saznati više informacija o britanskim namerama i odlukama.

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut uživo u blogu na našem portalu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera ložač

pre 1 godinu

Treba Rusi da vam pošalju pa Vama dve,, Satane,, što je sigurno sigurno, kao pomoć za potapanje ostrva, sa jednu bi se ljudi mučili ovako dve i gotovo odma čim stavljate vašu žutokljunsku surlicu gde vam mesto nije. Tako da i ostali dobiju svetao primer šta ih čeka. Jer ako vam imalo popuste shvatiće to kao slabost a ovako trenutni odgovor pa nek se to zlo pleme ako ima vremena šta im zbi

PETAR

pre 1 godinu

KRAJNE JE VREME DA RUSI BACE SATANU 2 NA ENGESKU I POSALJE JE U ATLANSKI OKEAN,SAMO AKO POSALJU TENKOVE ONOM DROGIRANOM UKRAINSKOM PRESEDNIKU

Milutin

pre 1 godinu

Jedva čekam da se englezi umešaju pa da ih rusi unište zauvek a da mi prigledamo jer se ne može živeti od njihovog pritiska

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija