• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

31.05.2022

18:20

I SRBIJA JE NA SPISKU?! EU UVODI SANKCIJE TREĆIM ZEMLJAMA DA BI SPREČILA PRODAJU RUSKE NAFTE! Ni to nije sve, Brisel bi da...

Vesti

I SRBIJA JE NA SPISKU?! EU UVODI SANKCIJE TREĆIM ZEMLJAMA DA BI SPREČILA PRODAJU RUSKE NAFTE! Ni to nije sve, Brisel bi da...

Podeli vest

Zemlje Evropske unije žele da zabrane trećim zemljama da kupuju rusku naftu, rekao je poljski premijer Mateuš Moravjecki

- Poljska i sve više država EU sve glasnije govore o tzv. sekundarnim sankcijama. To, pre svega, znači mogućnost uvođenja sankcija koje bi sprečile da se ruska nafta prodaje u trećim zemljama, zemljama izvan EU - rekao je Moravjecki novinarima u Briselu po završetku samita Unije.

Lideri EU su na kraju prvog dana samita postigli politički dogovor o uvođenju delimičnog naftnog embarga protiv Rusije koji će se ticati isporuka morem, dok nafta koja dolazi kroz cevovod nije obuhvaćena novim, šestim, paketom sankcija.

Prema rečima predsednika Evropske komisije Ursule fon der Lajen, do kraja ove godine Unija će se odreći gotovo 90 odsto uvoza ruske nafte.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marcco

pre 1 godinu

Srbija nije na spisku ili možda i jeste, što ništa ne menja jer TEXACO tehnologija u rafineriji Pančevo je prilagođena tzv. arapskoj nafti a ne ruskoj. Može eventualno da se malo pomeša ali ne više od 10-15% sirove nafte.

Mapko

pre 1 godinu

"To, pre svega, znači mogućnost uvođenja sankcija koje bi sprečile da se ruska nafta prodaje u trećim zemljama" Ovde se ocigledno radi o krsenju medjunarodno pravo, isto pravo na koji se pozivaju zadpnjaci, isto ludilo koji krsi UN povelju, jel sankcije ovog tipa iz EU, su otvoreno krsenje UN povelju i medjunarodno pravo, kao sto je ilegalno opljackati preko 300 miliardi dolara koja poseduje Rusija. A sada pazite nebuloznu pricu, EU drzave se protive da placaju ruski gas u rubljima, jel kako oni tvrde, to je krsenje ugovora, a sa druge strane uplata ruskog gasa u dolarima ili evrima zavrsava se sa time sto su pare blokirane, sto znaci EU blokira ruske pare, a primala bi ruski gas besplatno. Takvo ponasanje je degutantno i odvratno, tipicna pljacka i septicka jama od politike. Opljackate drzavu i njenu imovinu u inostranstvo, njene devize i na kraju trazite da vam njihiv prozivod besplatno. Kada pomislim da Srbija zeli postati clan EU, hvata me zelja da povracam. Srbiji nije mesto u cetvrtom rajhu.

Žigolo

pre 1 godinu

Ovo sada je već ravno ludilu - EU usvojila šesti paket sa zabranom dopremanja ruske nafte morem ali može kroz naftovod, znači kupovaće je i dalje jer nemaju izbora a ova budala predlaže da se zabrani trećim zemljama da je kupuju? Da li su ti ljudi normalni? Šta će da rade, da NATO vojni brodovi presreću tankere po okeanima i da ih potapaju ili kidnapuju da ne bi nekome isporučili naftu? Budale neviđene ... Previše je usijanih glava, bojim se da sve ovo ne sluti na dobro ...

Milan

pre 1 godinu

Овај Моравјецки је толико заслепљен мржњом према Русији да је то невероватно .

Penzioner

pre 1 godinu

Krajnje je vreme da se Poljaci nauče pameti!

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija