• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Beta

11.06.2022

17:16

RUSKI BOMBARDERI LANSIRALI TEŠKE PROTIVBRODSKE RAKETE NA KOPNENE CILJEVE? Gde su raspoređene – ne zna se, a Ukrajinci ćute

printscreen

Vesti

RUSKI BOMBARDERI LANSIRALI TEŠKE PROTIVBRODSKE RAKETE NA KOPNENE CILJEVE? Gde su raspoređene – ne zna se, a Ukrajinci ćute

Podeli vest

Ruski bombarderi su verovatno lansirali teške protivbrodske rakete na kopnene ciljeve u Ukrajini

Ove rakete kada imaju nuklearne bojeve glave namenjene su za uništavanje nosača aviona, saopštila je danas britanska vojna obaveštajna služba.

Rakete Kh-22 od 5,5 tona iz 60-ih godina prošlog veka su, kada se koriste u kopnenim napadima sa konvencionalnim bojevim glavama, veoma neprecizne i mogu izazvati veliku kolateralnu štetu i žrtve.

U saopštenju se navodi da Rusija verovatno koristi takvo oružje jer joj nedostaju preciznije moderne rakete. Nije bilo informacija o tome gde su takve rakete raspoređene, a Ukrajina još nije potvrdila njihovu upotrebu.

Ukrajinska protivvazdušna odbrana i dalje odvraća ruske taktičke avione od izvođenja napada na većem delu zemlje.

U međuvremenu, ukrajinska vojska je saopštila da se ruske snage pregrupišu kako bi pokrenule ofanzivu na grad Slavjansk u istočnom ukrajinskom regionu Donjeck.

Ruske trupe su uspele da preko noći nađu uporište u selu Bogorodične, 24 kilometra severozapadno od Slavjanska, i spremaju se da napadnu grad.

U ažuriranju se navodi da i dalje postoji opasnost od raketnih i vazdušnih udara na Ukrajinu sa beloruske teritorije, uz napomenu da je Minsk produžio vojne vežbe duž ukrajinsko-beloruske granice do 18. juna.

Regionalna policija Donjecka saopštila je da su ruski projektili tokom noći pogodili 13 gradova i sela u regionu. Policija je u saopštenju navela da ima ubijenih i ranjenih civila, ne navodeći brojeve.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija