• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Fakti

13.06.2022

09:43

ATINA USTUPA  AMERIKANCIMA ČETIRI VOJNE BAZE?! ERDOGAN BESAN ŠTO IDU PROTIV RUSIJE! Od Ankare tražili da na "potrebnim tačkama" rasporedi S-400

Reuters

Vesti

ATINA USTUPA AMERIKANCIMA ČETIRI VOJNE BAZE?! ERDOGAN BESAN ŠTO IDU PROTIV RUSIJE! Od Ankare tražili da na "potrebnim tačkama" rasporedi S-400

Podeli vest

Zapadu se ne može verovati, pogotovo kada je u pitanju politika. Ovo mišljenje je u nedelju, 12. juna, izneo predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan

„Kada njih (Grčku) pitamo zašto umnožavate (američke) baze, oni odgovaraju: „To je protiv Rusije“. A šta su uradili za Ukrajinu protiv Rusije? Njihove reči su pune laži. Zapadu se ne može verovati! Posebno kada je u pitanju njihova politika“, rekao je turski lider.

On, međutim, veruje da Turska može da komunicira sa zapadnim zemljama u oblastima nauke i kulture. Čitaocima turskog lista „Haber7“ nije se dopala namera Grčke da SAD prepusti još četiri vojne baze na svojoj teritoriji.

Zatražili su da Ankara - kao odgovor na nove američke baze u Grčkoj – „na potrebnim tačkama rasporedi S-400“.

Predsednik Turske je 23. maja rekao da grčki premijer Kirijakos Micotakis, posle posete Sjedinjenim Državama, tokom koje je pozvao Vašington da ne prodaje F-16 Turskoj, za njega „više ne postoji“.

Erdogan je ustvrdio i da putevi u Evropu „terorističke organizacije FETO“ ka Evropi vode preko Grčke.

Micotakis se, govoreći u američkom Kongresu, obrušio na Tursku. Prema njegovim rečima, problem podele Kipra na grčki i turski deo ostaje nerešen među državama već 48 godina. Grci žele da Kipar vide ujedinjen i isključivo pod grčkim protektoratom, podsetio je.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17