• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Novosti

28.06.2022

17:16

(MAPA) RUSI UŠLI U BAHAMUT! U toku borbe za Privoljnoje i desant duž Severskog Doneca, primećeno više odreda nacionalista

printscreen rufian.ru

Vesti

(MAPA) RUSI UŠLI U BAHAMUT! U toku borbe za Privoljnoje i desant duž Severskog Doneca, primećeno više odreda nacionalista

Podeli vest

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane režima u Kijevu“

Prema poruci vlade DNR, šef Jakutije Ajsen Nikolajev i šef administracije grada Kirovskoje Sergej Ermakov potpisali su sporazum o saradnji.

Takva pomoć je od vitalnog značaja za gradove Donbasa, koji redovno postaju meta napada kijevskog režima. Vatra po mirnim naseljima nesmetano traje. Samo ujutru ukrajinski nacionalisti su izvršili nekoliko napada na Pantelejmonovku, Dolomitnoe, Golmovskij, Gorlovku, Jasinovatu i Novobahmutovku. Trenutno nisu objavljene informacije o žrtvama, ali se takve informacije redovno pojavljuju u jutarnjem sažetku vlasti DNR. Naime, samo u protekla 24 sata u republici je poginulo pet osoba, a više od 20 je povređeno.

Foto: printscreen rufian.ru

U međuvremenu, borbe se nastavljaju u pravcu Bahmuta. Ukrajinski zvaničnici kažu da je neophodno dodatno ojačati odbranu okružnog centra, koji je važan logistički centar za Oružane snage Ukrajine. Međutim, ruske jedinice se već nalaze na periferiji naselja: žestoki sukobi se vode u Zajcevu, Pokrovskom i Klinovom.

Takođe, kombinovani odredi savezničkih snaga jurišaju na utvrđenja koja je podigao neprijatelj duž reke Severski Donec, prenosi NM DNR.

U regionu Privoljnoje, odjednom je zabeleženo nekoliko različitih odreda nacionalista, koji nemaju zajedničku kontrolu. Branitelji Donbasa planiraju da otklone ovu pretnju što je pre moguće.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

VASKRSAO RUSKI "TUPOVLJEV"! Krvavi vikend od Kijeva do Kremenčuga, MOSKVA NA NEBO POSLALA SVOJ NAJSUROVIJI BOMBARDER (VIDEO)
Planeta

VASKRSAO RUSKI "TUPOVLJEV"! Krvavi vikend od Kijeva do Kremenčuga, MOSKVA NA NEBO POSLALA SVOJ NAJSUROVIJI BOMBARDER (VIDEO)

Od petka uveče do ponedeljka kasno popodne severni i zapadni deo Ukrajine našao se pod udarom ruskih bombardera dugog dometa "TU-22M3" koji su zajedno sa strateškim bombarderima TU-95MS i Tu-160, kao i sa površinskih i podvodnih plovila u Crnom moru lansirali seriju krstarećih raketa na ciljeve u Kijevskoj, Zaporškoj, Lavovskoj, Černigovskoj i Odeskoj oblasti

28.06.2022

16:38

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija