• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Telegraf

04.08.2022

13:04

KRVARILA SAM, ALI SU NASTAVILI DA SE IŽIVLJAVAJU... Potresna ispovest devojaka koje su silovali na snimanju spota - privedeno VIŠE OD 140 MUŠKARACA!

Shutterstock

Vesti

KRVARILA SAM, ALI SU NASTAVILI DA SE IŽIVLJAVAJU... Potresna ispovest devojaka koje su silovali na snimanju spota - privedeno VIŠE OD 140 MUŠKARACA!

Podeli vest

Naredili su svima da legnu dole, onda je dotrčalo još muškaraca, svi su imali oružje. Počeli su da nas pretresaju, uzeli su nam telefone, kamere, odeću. Dok su nas pretresali, počeli su da nas diraju između nogu...

Mlada devojka, koja se našla među osam devojaka žena koje su grupno silovali naoružani ilegalni rudari u Južnoj Africi tokom snimanja spota, opisala je jezive detalje napada i rekla da su silovatelji njenoj sestri i njoj uzeli nevinost.

Ona i njena sestra (21) prihvatile su da budu statiskinje u video spotu, kako bi uzele dnevnicu od nekih 18 dolara. Ekipu koja je snimala spot opkolila je naoružana grupa ilegalnih rudara i odvukla ih u napušteni rudnik zlata u Krugersdorpu 28. jula, a tu su potom devojke grupno silovali.

U grupi je bilo 11 devojaka, ali žrtva zločina tvrdi da su muškarci na smenu silovali Afroamerikanke i Indijke, dok tri bele žene koje su bile sa njima nisu dirali.

Žrtve, koje imaju između 19 i 37 godina, silovane su i do deset puta, a iživljavanje napadača trajalo je satima.

- Radovala sam se kada je jedna poznanica naša, koja drži agenciju, rekla da će biti snimanja i ponudila nam dnevnicu. Trebalo je da se snima na farmi, ali je onda odlučeno da se snima kod rudnika. Mesto je bilo božanstveno. Taman smo snimali zadnju scenu kada su došli naoružani muškarci i krenuli da pucaju u vazduh - priseća se silovana devojka jezivih detalja, prenosi DailyMail.

 

 

- Naredili su svima da legnu dole, onda je dotrčalo još muškaraca, svi su imali oružje. Počeli su da nas pretresaju, uzeli su nam telefone, kamere, odeću. Dok su nas pretresali, počeli su da nas diraju između nogu. Mene su ugurali u jedan automobil i tu me je prvi silovao. Onda je došao drugi, tada sam počela da krvarim, a on iako je to video nastavio je da se iživljava. Molila sam ga da drugima kaže da me ne diraju. Lagala sam da sam pobacila, ali džaba - priča žrtva.

Potom su i njenu sestru ugurali u vozilo. Pokušala je da je zaštiti, ali su je izvukli iz auta i uvukli u kop.

- Dvojica su krenula da me siluju. Držali su oružje i pretili da će me ubiti. I ja sma počela da krvarim - priča njena sestra.

Kažu da je iživljavanje trajalo četiri sata, te da su bile prinuđene da gledaju kako siluju ostale žene koje su bile tu sa njima.

Treća žrtva, koja je prihvatila posao, kako bi od dnevnice mogla da se prehrani rekla je da silovatelji nisu koristili kondome. Kaže da je uspela nakratko da pobegne i da se sakrije na krošnji drveta, ali da su je napadači ubrzo uočili.

- Prvo su došla dvojica, pa još četvorica. U šumi su me silovali. Jedan nije hteo da me takne, jer imam menstruaciju - rekla je treća.

Devojke tvrde da su stariji muškarci u grupi primoravali dečake da ih siluju.

 

 

Žena, čija agencija je organizovala snimanje, kaže da je nudila sebe napadačima da bi spasla devojke, ali ništa nije vredelo.

- Mene su prvo silovali, a onda su krenuli na ostale. Prvo kraj žbunja, onda su me odvukli u kop, a onda su me izvukli napolje i silovali pred svima - rekla je žena.

Ona kaže da su stariji tukli dečake da bi ih na silu uzeli.

- Dečaci bi nas potom, jednu po jednu, vukli u šumarak i silovali - priča žena.

U policijskoj akciji koja je usledila nakon svirepog zločina privedeno je više od 140 muškaraca. Do sada nije podignuta optužnica za silovanje ni protiv jednog, ali bi DNK analiza trebalo da pokaže ko je počinio zločin.

Za sada je protiv ilegalnih rudara podignuta optužnica za posedovanje oružja i ilegalno iskopavanje rude.

Sve žrtve silovanja biće testirane na HIV i druge seksualno prenosive bolesti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija