• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.08.2022

20:36

KADA SU SLOMILI ZUBE NA RUSIJI, POKUŠALI SU PORAZ DA SAKRIJU NA NOVOJ METI, ALI... Moraće dobro da razmisle o ceni koju će MORATI DA PLATE!

Ilustracija/ informer

Vesti

KADA SU SLOMILI ZUBE NA RUSIJI, POKUŠALI SU PORAZ DA SAKRIJU NA NOVOJ METI, ALI... Moraće dobro da razmisle o ceni koju će MORATI DA PLATE!

Podeli vest

Rusija je uspela da pobedi u konfrontaciji sa Sjedinjenim Državama. Kao rezultat toga, zapadne zemlje su morale hitno da traže novu metu kako bi sačuvale obraz, pišu analitičari Huanću Šibao

Analitičari iz Kine pišu da su događaji oko rusko-ukrajinskog sukoba ponovo omogućili svetu da vidi pravo lice zapadnih zemalja poput SAD.

Oni nisu zainteresovani za mirno rešenje situacije i nadaju se da će iskoristiti sukob da oslabe Rusiju. Ovom cilju služe i isporuke oružja Ukrajini, informacioni napadi na Rusku Federaciju, i razne sankcije.

- Međutim, vremenom su zapadne zemlje otkrile da njihove sankcije nisu ugrozile razvoj Rusije, već su dovele do toga da je njihov sopstveni razvoj naišao na probleme - primetili su kineski stručnjaci.

Moskva nije napravila kompromis pred zapadnjačkom hegemonijom i završila je definitivnom pobedom u ovoj konfrontaciji. Oružane snage Ruske Federacije napreduju u okviru specijalne operacije u Ukrajini, a ekonomska situacija u Rusiji se razvija mnogo optimističnije nego u zapadnim zemljama.

Suočene sa uspesima Ruske Federacije, SAD i EU su shvatile da treba negde da skrenu pažnju javnosti kako bi sakrile sopstvene greške.

Foto: Printscreen

- Rusija je odnela veliku pobedu, a zapadne zemlje su promenile cilj - primetili su kineski analitičari.

Izbor je pao na Kinu – upravo su tu zemlju SAD i njeni saveznici izabrali kao novu metu. Za početak, SAD su poslale predsednicu Predstavničkog doma Nensi Pelosi na Tajvan u pokušaju da eskaliraju situaciju u regionu.

Nakon američke provokacije, usledila je nemačka: nemački kancelar Olaf Šolc je rekao da kompanije u njegovoj zemlji ne mogu previše da se oslanjaju na Kinu. On je izrazio mišljenje da bi prekomerna zavisnost od NR Kine mogla da stvori određene rizike za bezbednost Nemačke.

Osim toga, Berlin je takođe najavio da će poslati svoje borbene avione u region Indo-Pacifika radi izvođenja vojnih vežbi. Prema analitičarima Huanću šibao, očigledno je da Nemačka na ovaj način želi da dokaže svoje prisustvo u blizini Kine. Kineski stručnjaci su ubeđeni da Nemačka deluje u okviru povlađivanja Sjedinjenim Državama.

Vašington i njegovi saveznici iz NATO veruju da će im akcija u indo-pacifičkom regionu pomoći da sačuvaju obraz izgubljen u konfrontaciji sa Rusijom. Međutim, kako su naglasili autori, Zapad treba dobro da razmisli o ceni koju će morati da plati za konfrontaciju sa Pekingom.

- Ako želite da obuzdate Kinu, morate jasno da razmislite o posledicama - rekli su kineski analitičari neprijateljskim zemljama.

Kolektivni Zapad nije uspeo da izađe na kraj sa Rusijom – i sigurno neće moći da pobedi ekonomski moćnu Kinu. Zapadna hegemonija je ozbiljno stradala i uskoro će ostati samo deo prošle istorije, rezimirali su autori kineskog izdanja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija