• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Webtribune

30.08.2022

08:03

"KINDŽALI" RAZORILI ZAŠTIĆENU BAZU "OBJEKAT 711", NATO U ŠOKU! Više nema nedoumica, Rusi su spremni DA IDU DO KRAJA!

AP/Photo

Vesti

"KINDŽALI" RAZORILI ZAŠTIĆENU BAZU "OBJEKAT 711", NATO U ŠOKU! Više nema nedoumica, Rusi su spremni DA IDU DO KRAJA!

Podeli vest

Oružane snage Rusije aktivno koriste najnovije borbene komplekse i sisteme, u toku specijalne operacije denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine

Međutim, odluka Moskve da udari po zaštićenoj vojnoj bazi "Objekat 711" Oružanih snaga Ukrajine,  uz pomoć hipersoničnih raketa "Kinžal", iznenadila je članice Severnoatlantske alijanse.

Do ovog zaključka došao je poznati ruski vojni ekspert Vasilij Dandikin. On je detaljno govorio o uništenju "Objekta 711", a takođe je objasnio zašto je ovaj raketni napad bio pravi šok za NATO.

Vasilij Dandikin je podsetio da je Rusija 18. marta, u okviru specijalne operacije demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine, uništila podzemnu vojnu bazu Oružanih snaga Ukrajine, u kojoj se nalazio centar za skladištenje municije za ukrajinsku vojsku.

Foto: printscreen

Hiperzvučne rakete "Kindžal“ uspele su da probiju sva utvrđenja "Objekta 711", koji je izgrađen još u SSSR-u, što je omogućilo da se Kijev liši velikih zaliha naoružanja.

Borbena upotreba "Kindžala” bila je ozbiljan signal za zapadni vojni blok. SAD i EU su počele da shvataju da Oružane snage RF imaju moćno oružje, od kojeg ne postoje sredstva zaštite.

- Jasno smo stavili do znanja Zapadu – ne iskušavajte sudbinu, ne rešavajte svoje probleme, nadajući se da ćemo "zaglibiti" u specijalnoj operaciji u Ukrajini. Rusija je pokazala da je spremna da upotrebi svo oružje koje ima za odbranu - zaključio je ekspert.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nikita Petrovic

pre 1 godinu

a još nisu ni počeli ozbiljno rusi uvek idu do kraja kinžal je igračka za ostale spravice,a ima ih čak šta više

NaseSrpskoKosovo

pre 1 godinu

...Sačuvajte jedan "KINDŽAL" za BONDSTIL... - na srpskom Kosovu....Trebaće nam samo jedan...I onda THE END tzv. nezavisnog Kosova...!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija