• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.08.2022

14:41

ZAŠTO PENTAGON ĆUTI? Ukrajinci tvrde da napreduju ka Hersonu, Amerikanci suzdržani: Trebaće nam 24-36 sati da vidimo realnu sliku na terenu!

Vesti

ZAŠTO PENTAGON ĆUTI? Ukrajinci tvrde da napreduju ka Hersonu, Amerikanci suzdržani: Trebaće nam 24-36 sati da vidimo realnu sliku na terenu!

Podeli vest

Ukrajinske snage već neko vreme napreduju u Hersonskoj oblasti, ali će za konačnu sliku situacije na terenu biti potrebno 24-36 sat, rekao je visoki zvaničnik američkog Ministarstva odbrane tokom brifinga za medije

Prema američkom Ministarstvu odbrane, ukrajinske snage postaju sve veštije u izvođenju preciznih i efikasnih udara, iskorišćavajući ranjivosti ruske vojske. Štaviše, disparitet snaga na jugu Ukrajine je "mnogo povoljniji" za Kijev nego što je bio u Donbasu.

- Dodajte to već lošem moralu u ruskoj vojsci i nedostatku dovoljnog broja trupa... I Ukrajinci su to uvideli i čine sve sada da to iskoriste - rekao je visoku zvaničnik Pentagona.

Podsetimo, ukrajinska vojska juče je saopštila da je pokrenula ofanzivna dejstva u mnogim pravcima na jugu zemlje, međutim, ruska strana tvrdi da su imali katastrofalne gubitke i da je ofanziva u pravcu Nikolajev-Krivi rog propala.

Lider Krima Sergej Aksjonov izjavio je juče da izjave koje stižu iz Kijeva o ofanzivi ukrajinske vojske ka jugu nisu tačne i da su deo ukrajinske propagande.

- Još jedna laž ukrajinske propagande, koju dobro znamo sa Zapada: ukrajinski militanti su navodno pokrenuli ofanzivu u južnom pravcu. Ova lažna priča je slična svim prethodnim, kao virtuelni ''napadi'' na Krimski most, koje su trupe kijevskog režima izvele nekoliko puta - naveo je Aksjonov na Telegramu, prenosi TAS S.

On je dodao da oružane snage Ukrajine trpe velike gubitke u svim oblastima.

- U ovim okolnostima Kijev stvara iluzije i lažne priče - rekao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija