• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.09.2022

08:50

BERLIN PREŠAO CRVENU LINIJU! RUSIMA NIJE JASNO ŠTA SU MISLILi POMAGAJUĆI KIJEV, KAD ZNAJU DA JE RUSKA VOJSKA MOĆNIJA... Nečajev o snagama sa mora i iz vazduha

Vesti

BERLIN PREŠAO CRVENU LINIJU! RUSIMA NIJE JASNO ŠTA SU MISLILi POMAGAJUĆI KIJEV, KAD ZNAJU DA JE RUSKA VOJSKA MOĆNIJA... Nečajev o snagama sa mora i iz vazduha

Podeli vest

Nemačka je prešla crvenu liniju kada je počela da snabdeva Ukrajinu sopstvenim ubojitim oružjem. O tome je u intervjuu listu Izvestija govorio ruski ambasador u Nemačkoj Sergej Nečajev

Prema njegovim rečima, napumpavanje Kijeva oružjem je put u nigde, samo produžava sukob i povećava žrtve.

Prema rečima diplomate, nema razloga da se veruje da će se agresivna retorika nemačke vlade prema Rusiji u bliskoj budućnosti promeniti.

Prethodno je Verner Pacelt, profesor političkih nauka na Univerzitetu u Drezdenu, rekao da će se ove jeseni svaki stanovnik Nemačke suočiti sa inflacijom i nestašicom energije. Prema njegovom mišljenju, ova situacija će rezultirati masovnim protestima širom zemlje.

Pogoršanje situacije, smatra Pacelt, uvećava i nespremnost građana da primoraju vladu da preduzme mere za poboljšanje situacije i politika izveštavanja o protestima u štampi.

Pre toga je generalni inspektor nemačkih oružanih snaga general Eberhard Zorn pozvao na zdravu procenu vojne moći Rusije.

Prema njegovim rečima, značajan deo ruske flote nije bio raspoređen u Ukrajini. Takođe je ukazao na veliki potencijal ruskog vazduhoplovstva i opremljenost Oružanih snaga RF naoružanjem.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija