• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug

23.09.2022

13:35

BERLUSKONI BRANIO PUTINA, PA SE POSLE VADIO! Bivši premijer Italije rekao šta misli o napadu na Ukrajinu, kad je dobio packe korigovao stav: Uvek uz EU i NATO

AP/Photo

Vesti

BERLUSKONI BRANIO PUTINA, PA SE POSLE VADIO! Bivši premijer Italije rekao šta misli o napadu na Ukrajinu, kad je dobio packe korigovao stav: Uvek uz EU i NATO

Podeli vest

Bivši premijer Italije Silvio Berluskoni izjavio je pred nedeljne opšte izbore u toj zemlji da je predsednik Rusije Vladimir Putin "gurnut" da napadne Ukrajinu i da je on samo želeo da "postavi pristojne ljude na vlast" u Kijevu, prenosi Rojters



Berluskoni je jedan od lidera u desničarskoj koaliciji kojoj se progniziraju najveće šanse da osvoji nedeljne izbore u Italiji i dugogodišnji je prijatelj ruskog predsednika, navodi britanska agencija.

"Putin je gurnut od strane ruskog naroda, stranke, od strane njegovih ministara da smisli ovu specijalnu operaciju," rekao je Berluskoni u četvrtak koristeći zvaničnu rusku formulaciju za rat u Ukrajini.

On je dodao da je ruski predsednik želeo da u Kijevu zameni vladu izabranog ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog "vladom pristojnih ljudi". Suočen sa brojnim osudama protivnika zbog svojih reči, Berluskoni je danas objavio saopštenje u kojem je rekao da su njegovi stavovi "previše pojednostavljeni".

„Agresija na Ukrajinu je neopravdana i neprihvatljiva, stav Forca Italija je jasan. Mi ćemo uvek biti uz EU i NATO“, rekao je on.

Berluskonijeva stranka Forca Italija se smatra umerenim delom konzervativnog saveza kojim dominiraju dve desničarske stranke: Italijanska braća Ðorđe Meloni, koja vodi u anketama pred nedeljne izbore i Lige Matea Salvinija.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

OVO NIKAKO NE VALJA! Posle Putinovog obraćanja skočila cena nafte!
Planeta

OVO NIKAKO NE VALJA! Posle Putinovog obraćanja skočila cena nafte!

Cene nafte porasle su skoro na 92 dolara nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin najavio delimičnu mobilizaciju, izražavajući zabrinutost da bi eskalacija rata u Ukrajini mogla ugroziti snabdevanje naftom i plinom. Na londonskom je tržištu cena barela nakon podneva bila viša za 1,35 dolara nego na jučerašnjem zatvaranju i iznosila je 91,97 dolara. Juče je zaključila trgovinu u gotovo istom minus, piše Hina, pozivajući se na Rojters

21.09.2022

18:19

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija