• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti

28.09.2022

20:58

FOX NEWS ŠOKIRAO AMERIKU: MOGUĆE JE DA IZA OŠTEĆENJA RUSKIH BALTIČKIH GASOVODA STOJI BAJDEN! Ako je ovo tačno, Rusija će...

Printskrin video

Vesti

FOX NEWS ŠOKIRAO AMERIKU: MOGUĆE JE DA IZA OŠTEĆENJA RUSKIH BALTIČKIH GASOVODA STOJI BAJDEN! Ako je ovo tačno, Rusija će...

Podeli vest

Najuticajniji tv-voditelj Amerike Taker Karlson rekao je višemilionskom gledalištu Fox News - da je administracija Džoa Bajdena možda umešana u uništavanje tri cevovoda Severnog tok-1 i Severnog toka-2

Prvo je podsetio da je vrh SAD, odnosno - Bajden, još u februaru objavio da želi da se oslobodi ruskih gasovoda:

- Severnog toka-2 neće biti, mi ćemo mu stati u kraj. Obećavam vam da možemo to da uradimo.

Naglasio je se nijedna Bajdenova reč ne može smatrati slučajnom, pogotovo što po pravilu čita ono što mu je pripremljeno. I nastavio:
       
- On tada nije rekao da će obustaviti isporuke gasa iz Rusije Nemačkoj. Rekao je da Severnog toka-2 više neće biti, da će mu on stati u kraj. Faktički je rekao: dići ćemo ga u vazduh. Upitan "kako?", dodao je: "Obećavam da to možemo izvesti. Izgleda da su sve smislili.
       
Karlson je skrenuo pažnju i na reakciju lojalnih saveznika Bele kuće.
       
Naveo je da se bivši ministar spoljnih poslova Poljske, Radoslav Sikorski, toliko oduševio onesposobljavanje ruskih gasovoda, da je na društvenim mrežama napisao: „Hvala SAD".
       
Karlson je ukazao i da je Sikorski toliko blizak sa Bajdenom da na svom nalogu na Tviteru koristi sličicu na kojoj je zajedno sa predsednikom SAD.
       
Švedska ministarka spoljnih poslova An Linde je pojasnila da je curenje gasa iz ruskih gasovoda izazvala "eksplozija".
       
Šef Evropske komisije Ursula fon der Lajen je zapretila da će krivci za „namerno oštećivanje" evropske energetske infrastrukture biti pozvani na odgovornost.
       
Portparolka Ministarstva inostranih poslova RF Marija Zaharova pozvala je Bajdena da odgovori na pitanje: da li su Sjedinjene Države realizovale njegove pretnje Severnom toku-2 izrečene 25. februara i 26. septembra 2022. godine.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija