• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/RTS

10.10.2022

19:46

PROVERAVAJU SKLONIŠTA... NATO članica se priprema za "NAJGORI MOGUĆI SCENARIO"

Tanjug/AP

Vesti

PROVERAVAJU SKLONIŠTA... NATO članica se priprema za "NAJGORI MOGUĆI SCENARIO"

Podeli vest

Ruske snage izvele su danas najopsežnije vazdušne napade od početka rata, a mnogi Ukrajinci dan su proveli u skloništima. Iako tvrdi da je bezbedna jer je članica NATO-a, Poljska je počela da proverava u kakvom su stanju njena skloništa

Iako je Varšava, članica NATO-a, uveravala građane da im mesto u Alijansi garantuje bezbednost od ruskih napada, razvoj događaja u susednoj Ukrajini doveo je do toga da u fokusu bude priprema od eventualnih napada.

- Imamo 62.000 skloništa širom zemlje. Vatrogasci proveravaju njihovo stanje, da li su opremljeni i da li su u dobrom stanju da bi mogli da budu korišćeni. Ako ne, preduzećemo korake kako bismo ih adaptirali - rekao je zamenik ministra policije za Polsat njuz.

Rekao je da Poljska nije pod pretnjom, ali da se priprema za najgori mogući scenario.

- Ovo su rutinske aktivnosti. Već neko vreme planiramo ovakvu akciju - naveo je zamenik ministra.

Dva meseca trajaće ova akcija poljskih vatrogasaca. Podsetimo, Rusija je danas izvela opsežne vazdušne napade na više ukrajinskih gradova, a vlasti u Kijevu navode da je 11 civila stradalo, a više od 60 ljudi povređeno. 

U Srbiji, inače, postoje 1.442 skloništa, od kojih skoro hiljadu u Beogradu. Najviše ih ima na teritoriji Novog Beograda, Voždovca i Rakovice. Njih održava i izdaje u zakup Javno preduzeće "Skloništa". Trenutno je u mirnodopske svrhe izdato 305 skloništa, od kojih 168 na teritoriji 15 beogradskih opština. Najčešće se koriste kao magacini, teretane, arhive i igraonice.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Perica

pre 1 godinu

Pa braćo Poljaci po svemu sudeći posle današnjeg dana a i zbog onoga što radite u Ukrajini trebaće vam i više od tih skloništa. A to da će NATO da vas štiti u to čisto sumnjam,jer kada god zagusti oni pobegnu.

Igor

pre 1 godinu

Koja li je drzava osmislila unistenje pravoslavnih naroda,i vjerski poglavar te drzave i vere je to i zapisao u njohovoj vjerskoj knjizi?Nije Amerika,a nije bilo koja drzava Evrope.Osmislili su rat-za istrebljenje pravoslavnog naroda i mudro cute.A uce svet da je Iran nekome neprijatelj,i predvode Ameriku,koristeci se njenom finansijskoj moci.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija