• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer DN

02.11.2022

07:00

HILARI OD TRAMPA TRAŽI 1.060.000 DOLARA I TO SVE ZBOG PUTINA! Klintonova rešila da naplati Donaldu tužbu da je bila deo zavere protiv njega 2016!

Vesti

HILARI OD TRAMPA TRAŽI 1.060.000 DOLARA I TO SVE ZBOG PUTINA! Klintonova rešila da naplati Donaldu tužbu da je bila deo zavere protiv njega 2016!

Podeli vest

Bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton traži od bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa 1,06 miliona dolara na ime odštete. Ona ga je tužila jer želi da joj plati troškove koje je imala zbog njegove tužbe da je učestvovala u zaveri protiv njega da ne pobedi na izborima 2016. tako što ga je optuživala da sarađuje s Rusima


Ta Trampova tužba odbačena je ranije ove godine, ali Hilari tvrdi da je zbog toga imala ogromne troškove.

Bilov sudija

Advokatski tim Klintonove podneo je tužbu sudu na Floridi, gde je Tramp sada prijavljen. U tom dokumentu je navedeno da je Trampova tužba bila neozbiljna i da je predstavljala političku prevaru. Hilari smatra da bi Tramp zbog toga trebalo da bude sankcionisan tako što će joj platiti 1,06 miliona dolara, koliko joj je potrebno da pokrije svoje pravne troškove.

"Razuman advokat nikad ne bi podneo takvu tužbu, a kamoli nastavio sa njom nakon što je optužena istakla sve nedostatke takvog podneska", napisali su Hilarini advokati u tužbi.

Tramp je, naime, u martu podneo tužbu u kojoj je naveo da su Klintonova, Nacionalni komitet demokrata, savetnik za nacionalnu bezbednost SAD Džejk Salivan i veliki broj drugih ljudi zajedno kovali zaveru protiv njega. Bivši predsednik SAD tvrdi da su oni optužili njega i njegov izborni štab da sarađuje s Rusijom s ciljem da umanje njegove šanse na izborima. U to vreme Tramp je tvrdio da su ga te glasine koštale 24 miliona dolara.

Međutim, u septembru je sudija Donald Midlbruks, kojeg je postavio Hilarin suprug Bil Klinton u vreme dok je bio predsednik SAD, odbacio Trampovu tužbu. Sudija je izjavio da je u pitanju ništa drugo do "politički manifest". Osim toga, istakao je da je Tramp tužbu podneo prekasno i da nije uspeo da pruži dokaze za navodnu zaveru protiv njega.

Žalba na presudu

Tramp se žalio na tu presudu, ali njegova žalba još nije rešena. Uprkos tome, Klintonova je u međuvremenu rešila da podnese tužbu protiv Trampa jer, očigledno, smatra da nema šanse da na kraju bude presuđeno u njegovu korist.

Inače, Hilari i ostatak demokrata optuživali su Trampa da radi s Rusijom nakon što su hakovani mejlovi Demokratske partije pokazali da je ona na prevaru dobila kandidaturu na predsedničkim izborima 2016. Kako bi to prikrila, ona je bez ikakvih dokaza optužila Rusiju za hakovanje, a kasnije Trampa da sarađuje s Moskvom. Na taj način je mislila da će ga diskreditovati, te da će lagano dobiti na izborima. Međutim, uprkos njenim pokušajima da uništi Trampa, on je uspeo da odnese pobedu i uđe u Belu kuću. To je bio ogroman poraz i težak udarac za Klintonovu, koja je bila ubeđena da će postati prva žena na čelu Amerike.

Tužba odbačena po političkoj liniji

Trampov advokatski tim nije komentarisao tužbu Hilari Klinton, ali je svojevremeno saopštio da je odbacivanje njegove tužbe politički motivisano.
- Tužba je predata na vreme i s njom je sve bilo u redu. Odbacivanje tužbe je bio pokušaj da se zarade politički poeni - rekli su Trampovi advokati.






 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17