• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

07.11.2022

15:51

POSLE MASKA, DOŠAO RED NA NJEGA! Zakerberg planira da otpusti hiljade zaposlenih, TEHNOLOŠKE GIGANTE POGAĐA NAJVEĆA KRIZA DO SADA!

AP/Photo

Vesti

POSLE MASKA, DOŠAO RED NA NJEGA! Zakerberg planira da otpusti hiljade zaposlenih, TEHNOLOŠKE GIGANTE POGAĐA NAJVEĆA KRIZA DO SADA!

Podeli vest

Tehnološka kompanija „*Meta“, matična kompanija društvenih mreža *Fejsbuk i *Instagram, planira da otpusti hiljade zaposlenih, objavio je Vol strit žurnal

Broj zaposlenih u kompaniji Meta za koji se očekuje da će izgubiti posao mogao bi biti najveći do sada. Izvori otkrivaju su da menadžment kompanije planira da saopšti loše vesti zaposlenima već u sredu, prenosi Vol strit žurnal.

Portparol kompanije Meta nije komentarisao ove navode, ali se pozvao na nedavnu izjavu generalnog direktora Marka Zakerberga o „malom broju oblasti visokog prioriteta za rast“ na koje kompanija planira da se fokusira.

Zakerberg jasno stavio do znanja da će neki Meta timovi „značajno rasti“, dok će većina drugih „ostati ili će se smanjiti“ tokom sledeće godine. U međuvremenu, cena akcija kompanije pala je za više od 70 odsto ove godine.

Rukovodstvo Mete navelo je pogoršanje makroekonomskih trendova kao glavni uzrok, a među faktorima koji negativno utiču na poslovanje, kompanija je navela oštru konkurenciju TikToka i ulaganja od 15 milijardi dolara u platformu virtuelne realnosti koja je, uprkos Zakerbergovom uverenju u njen značaj za budućnost, ostavila korisnike „u velikoj meri neimpresioniranim“.

Tehnološki gigant je takođe pogođen nizom finansijskih kazni na međunarodnom nivou. Prošlog meseca, turski nadzornik konkurencije naložio je Meti da plati kaznu od 18,63 miliona dolara, nakon što je otkrio da je spajanje korisničkih podataka sa Fejsbuka, Vocapa i Instagrama dalo kompaniji nepravednu prednost u oglašavanju.

Takođe u oktobru, ruska federalna služba za finansijski nadzor proglasila je Metu terorističkom i ekstremističkom organizacijom, nakon odluke moskovskog suda u martu da kompaniju označi kao ekstremističku organizaciju.

Prošle godine, ruski sud je izrekao Metu kazne od preko 40 milijardi rubalja.

Sve Metine aktivnosti i usluge, sa izuzetkom Vocapa zabranjene su u Rusiji nakon što je američka firma optužena da dozvoljava govor mržnje protiv ruskih državljana na svojim platformama i odbija da ukloni ono što je Moskva smatrala lažnim sadržajem o sukobu u Ukrajini.

Meta je demantovala navode da je dozvoljavala rusofobiju na svojim platformama.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17