• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti/Informer

11.11.2022

19:00

SVE SE VRTI OKO HERSONA! DA LI RUSI ŽELE DA ZAVRŠE DONBAS I KRENU NA HARKOV?! Hoće li Ukrajinci preći  Dnjepar... ŠTA PUTIN SMERA, TO SVI POKUŠAVAJU DA PROVALE!

AP/Reuters/Fotoilustracija

Vesti

SVE SE VRTI OKO HERSONA! DA LI RUSI ŽELE DA ZAVRŠE DONBAS I KRENU NA HARKOV?! Hoće li Ukrajinci preći Dnjepar... ŠTA PUTIN SMERA, TO SVI POKUŠAVAJU DA PROVALE!

Podeli vest

Ključni čvor za odbranu leve obale Dnjepra je grad Novaja Kahovka jer se nalazi u blizini brane hidroelektrane "Kahovskaja". To je verovatna tačka prodora gde će Ukrajinci pokušati da udare

Predsednik Čečenije Ramzan Kadirov od samog početka specijalne operacije u Ukrajini tražio „oštriju i ofanziviniju igru". Međutim, sada je podržao odluku ministraodbrane RF Sergej Šojgua i komandanta specijalne operacije Sergeja Surovikina da se na južnom frontu privremeno pređe na odbranu i to na - levoj obali Dnjepra.       

Izjavio je: "Odvagnuvši sve za i protiv, general Surovikin je napravio težak, ali ispravan izbor između besmislenog žrtvovanja života vojnika. Nije se odlučio za javna odobravanja već za čuvanje neprocenjivih života naših vojnika. General je postupio mudro i dalekovido".
       
Sama odluka o privremenom napuštanju Hersona doneta je, u suštini, još u septembru jer se otada - kako su potvrdili upravo objavljni satelitski snimci - na levoj obali grade odbrambene linije.

       
Ukupno ih je tri, a udaljene su od reke 10 (prva), 11 i 12 kilometara (treća).
       
Po najnovijim procenama vojnih stručnjaka, Ukrajinci se neće usuditi ni da forsiraju Dnjepar, ni da udare na Krim.
       
Vojni analitičar Jurij Podoljaka predviđa da će pokušati da prodru u susednu Zaporošku oblast:
       
- Ključni čvor za odbranu leve obale Dnjepra je grad Novaja Kahovka jer se nalazi u blizini brane hidroelektrane „Kahovskaja". To je verovatna tačka prodora gde će neprijatelj definitivno pokušati da udari. Moguć je i pokušaj ukrajinskog proboja preko Antonovskog mosta preko Dnjepra, koji povezuje predgrađe Herson Antonovka sa gradom Aljoški na levoj obali reke. Veći su, međutim, izgledi da će Oružane snage Ukrajine pokušavati da prodru u Zaporožje i da udare na Melitopolj. Samo, sumnjam da će u tome imati uspeha.
       
Podoljaka dodatno naglašava:
       
- Herson je napušten. Sada sve zavisi od toga koliko neprijatelj želi da ga uzme. Oružane snage Ukrajine će raditi isto što i mi: organizovaće odbranu, jer je teško napasti preko Dnjepra. Herson je sada, prema Ustavu Rusije, teritorija RF. Shodno tome, biće preduzete akcije da se grad vrati. Sada je važnije fokusirati se na Donbas, odnosno završiti operaciju oslobađanja DNR. Nakon toga početi ofanzivne operacije u pravcu Harkova i tek potom planirati kako opet preći na desnu obalu Dnjepra.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Kopar

pre 1 godinu

Ma koji bre Harkov, od tamo su isterani pre dva meseca i ostavili na poklon ukrajincima cak 450 ispravnih tenkova, prvo moraju da osvoje Liman, pa da isteraju ukrajince iz svoje pozadine da bi mogli normalno da snadbevaju Severodonjeck, Lisicansk i da oslobode autocestu kod Bahmuta , da zauzmu grad pa tek onda da krenu na Harkov, a posto su opet vagnerovci isterani sa periferije Bahmuta nazad cak 8km, to ima da bude tezak posao za rusku vojsku.

NIKOLALONDONKRAJINA

pre 1 godinu

...to svi pokusavaju da provale. Gde ste vi zavrsili novinarsku skolu , ovakav nivo izrazavanja je do sada nezabelezen.

Zagor

pre 1 godinu

Putin ne smera,Putin moli Boga da mu ne klecnu kolena,jer je u govnima do grla!!!!

Marko

pre 1 godinu

CUDO OD NOVINARA HOCE PRE DA ZNAJU STRATEGIJU NEGO GENERALI.RAT JE ONDA NEPOTREBAN,DO DNJEPRA SVE OSVOJENO I BITI CE PRIRODNA GRANICA,UKRAJINCI SRUSILI MOST I NE MOGU NA DRUGU STRANU A ZELE PO NOVINARIMA SA ZAPADA DO MOSKVE.STVARNO SMESNO OD FASISTICKE EVROPE I IZDAJNIKA EVROPE...

Švrčo

pre 1 godinu

Šta je rusofilčići srbijanski. Od toliko duvanja na Putlera i "bračuma" iz rusije vidim da vam ostaje kjifla za u buduće. Čekajte još malo pa čete slavit Ukrainu i debakal vaših idiota od idola.. e nakon toga, vi ste na red za jebanje.. A vi iz Informera takodje kao i onima sa Kurir, Alo, RTS.. ima bre da grebuckate ko miševi uskoro

Nikita Petrovic

pre 1 godinu

medvedev je rekao ukrajine više neće biti za 2 god 730 dana -270 dana i tomu je to

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija