• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/mediji

16.11.2022

20:48 >> 20:54

KADIROV NA POTERNICI! Prekinuti vojnu pomoć Ukrajini - Kijev ima dokaz o "ruskom tragu" u Poljskoj

Ap photo/Reuters

Vesti

KADIROV NA POTERNICI! Prekinuti vojnu pomoć Ukrajini - Kijev ima dokaz o "ruskom tragu" u Poljskoj

Podeli vest

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini, 266. dan

Kadirov na poternici SBU

Služba bezbednosti Ukrajine stavila je na poternicu šefa Čečenije Ramzana Kadirova, sledi iz baze podataka resora.

Prema dokumentu, on se tereti za dva člana, uključujući „vođenje agresivnog rata ili agresivne vojne operacije“. Prema Krivičnom zakoniku Ukrajine, predviđena je kazna zatvora od deset do petnaest godina.

SAD: Podrška Ukrajini dokle god treba

Sjedinjene Američke Države nastaviće da podržavaju Ukrajinu u odbrani od Rusije koliko god to bude trebalo, izjavili su danas vodeći vojni lideri Amerike, ističući da Kijev treba da odluči kada i kako da pregovara sa Moskvom.

-Ukrajina će nastaviti da se bori. Neće odstupiti. Ukrajina je bila slobodna i želi to da ostane, rekao je general Mark Mili, načelnik Združenih generalštaba americke vojske, preneo je Rojters.

Donald Tramp Mlađi: Treba prekinuti vojnu pomoć Ukrajini

Sin bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa predložio je da se prekine vojna pomoć Ukrajini nakon pada projektila u Poljskoj.

- Pošto je ukrajinska raketa pogodila našu NATO saveznicu Poljsku, možemo li bar sada da prestanemo da trošimo milijarde na njihovo naoružavanje? - napisao je na Tviteru.

 

 

Poljski mediji su sinoć javili da su dve rakete pale u Lubeljsko vojvodstvo na granici sa bivšom sovjetskom republikom. Od posledica incidenta dve osobe su poginule.

Kijev tvrdi da ima dokaze da su rakete pale u Poljsku ruske

Putinov pukovnik pronađen mrtav

 

 

Zaharova: Hoće li se Poljska izviniti Rusiji?

- Predsednik Poljske rekao je da je pad rakete 'nesrećan slučaj'. Još juče smo slušali histeriju poljskih zvaničnika i političara. Hoće li se izviniti poljske institucije koje su sebi dozvolile antiruske ispade i koje su u ponoć pozvale ambasadora Rusije u Varšavi Sergeja Andrejeva? - napisala je Zaharova na Telegramu.

Vrhovna rada Ukrajine produžila je trajanje ratnog stanja i sveopšte mobilizacije u toj zemlji do 19. februara 2023. godine, saopštio je ukrajinski poslanik Jaroslav Železnjak.
 

 

Na belorusko-ukrajinskoj granici oboren obaveštajni dron

Beloruski pogranični komitet saopštio je da je na granici s Ukrajinom oboren obaveštajni dron.

„Nova ukrajinska provokacija: još jedna bespilotna letelica oborena je na granici s Ukrajinom“, saopšteno je na Telegram kanalu tog komiteta.

U saopštenju se navodi da su graničari na 100 metara od belorusko-ukrajinske granice pronašli dron koji je iz Ukrajine upućen na teritoriju Belorusije. Incident se dogodio u Krasnojarskom kraju.
„Dron je oboren pograničnom municijom iz automata 'kalašnjikov'. Dron je bio opremljen video kamerom i korišćen je za izviđanje i snimanje tehničkih sredstava zaštite granice na teritoriji Belorusije“, navedeno je u saopštenju.

Poljski premijer Mateuš Moravjecki rekao je da nema potrebe da se primenjuje član 4 NATO ugovora (o konsultacijama u slučaju pretnje) zbog pada rakete na poljsku teritoriju

Bivši zvaničnik Bele kuće otkriva: Koordinator za vojnu pomoć u Kijevu ima mnogo ozbiljniji zadatak, Amerika koristi taktiku iz Vijetnama da slomi Rusiju!

Zamenik šefa kabineta ukrajinskog predsednika Kiril Timošenko danas je obelodanio najnovije informacije o situaciji ukrajinskog elektro-energetskog sistema.

U sedam ukrajinskih regiona i dalje ima oblasti koje su ostale bez električne energije, uključujući severoistočnu oblast Harkova, zapadnu oblast Lavova i severoistočnu Sumsku oblast.

Isporuke električne energije su obnovljene u sedam regiona, uključujući Kijev u centralnoj Ukrajini i Odesu na jugu te zemlje.

Foto: printscreen Twitter

Tekst potpisa

"Nabavite vodu, napunite unapred svoje uređaje i baterije da biste ostali u kontaktu sa svojim najmilijima", stoji u poruci energetske kompanije potrošačima uz uveravanja da se danonoćno radi na obnavljanju isporuka električne energije.

Ruski analitičari: Otkriven plan za slom Rusije, Amerika će pokušati da uništi sistem odbrane protiv nuklearnih napada!

Predstavnički dom parlamenta Češke usvojio je rezoluciju u kojoj se „aktuelni ruski režim proglašava terorističkim“

„U skladu sa rezolucijom Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, Predstavnički dom češkog parlamenta smatra da je aktuelni ruski režim teroristički“, navodi se u dokumentu za koji je glasalo 129 od 159 prisutnih poslanika, prenela je Češka televizija.

Parlamentarci su istovremeno osudili ruske napade na objekte u Ukrajini. Takođe su odbili da priznaju rezultate referenduma o ulasku četiri nova regiona u sastav Rusije.

STOLTENBERG: Raketa je ukrajinska, ali je Rusija kriva!

Oružane snage Ukrajine pokušavaju da izvedu ofanzivne operacije

Oružane snage Ukrajine pokušavaju da izvedu ofanzivne operacije od Popasne (LNR) do Harkovske oblasti, saopštio je oficir Narodne milicije Luganske Narodne Republike Andrij Maročko.

 

 

Uopšte, on je situaciju u luganskom pravcu nazvao stabilno napetom.

 -Ukrajinske trupe pokušavaju da probiju našu liniju odbrane praktično od sela Popasna do Harkovske oblasti. Neprijatelj vodi ofanzivne operacije duž cele linije- rekao je Maročko.

Hrvatska šalje 14 helikoptera Mi-8 Ukrajini

Donacija 14 helikoptera Mi-8 i Mi-8 MTV 1 Ukrajini razumna je i racionalna odluka Ministarstva obrane koju bi uskoro trebala da potvrditi i hrvatska Vlada. Jednom broju helikoptera već sledeće godine ističu međuremontni resursi i oni se više ne bi mogli koristiti, što je pre nekoliko meseci potvrdio ministar obrane Mario Banožić.

Kako se očekuje, Hrvatska će zauzvrat dobiti američke "Blek Hok", piše Jutarnji list.

Foto: printscreen youtube

 

Varšava: Raketa koja je pala u Poljskoj najverovatnije – ukrajinska

Predsednik Poljske Andžej Duda izjavio je da nema nikakve dokaze da je raketu, koja je pala na teritoriju zemlje, lansirala ruska vojska.

Duda je priznao da postoji velika verovatnoća da raketa pripada snagama PVO Ukrajine.

Poljski mediji su 15. novembra objavili da su dve rakete pale na teritoriju Poljske u blizini granice sa Ukrajinom. U incidentu su poginule dve osobe.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su ruski stručnjaci na osnovu fotografija nedvosmisleno identifikovali delove rakete koja je pala u Poljskoj kao elemente protivavionske vođene rakete sistema PVO S-300 vazduhoplovnih snaga Ukrajine.

NOVI PROBLEM ZA UKRAJINU! Prelazak reke Dnjepar gotovo nemoguć, Rusi spremaju snažan odgovor na eventualnu ofanzivu!

Počela vanredna sednica NATO-a o padu rakete u Poljskoj

Vanredna sednica NATO na kojoj će se razgovarati o padu rakete u Poljskoj, za koju se ne zna odakle je ispaljena, počela je u sedištu Saveza u Briselu, rekli su diplomate.

Informacija o sednici kojom predsedava glavni sekretar Jens Stoltenberg objavljena je u utorak. "

Važno je utvrditi sve činjenice", rekao je glavni skeretar u vezi sa smrtonosnom eksplozijom u kojoj su poginule dve osobe. Ukrajina optužuje Rusiju za taj incident, a Moskva odbacuje odgovornost tvrdeći da je eksplozija provokacija Zapada.

AMERIKANCI PRIZNALI: Rusi nisu krivi za eksploziju u Poljskoj, Ukrajina dovela svet na ivicu nuklearnog rata!

Podoljak: Evropa da zatvori nebo iznad Ukrajine

Savetnik šefa kancelarije ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak pozvao je Evropu da zatvori nebo iznad Ukrajine.

 

 

„Ne treba tražiti opravdanja i odlagati važne odluke. Vreme je da Evropa zatvori nebo iznad Ukrajine radi svoje bezbednosti“, napisao je Podoljak na Tviteru.

 

Brifing Ministarstva odbrane Rusije:

◾️Tokom intenzivnog napada 15. novembra na objekte na teritoriji Ukrajine nije nanet ni jedan raketni udar na objekte u Kijevu.️ Razaranja u kijevskim naseljima su nastala kao posledica lansiranja ukrajinskih raketa i stranih PVO sistema;
◾️Ruska vojska je likvidirala više od 80 ukrajinskih vojnika u pravcu Kupjanska;
◾️Oružane snage Rusije su odbile dva napada ukrajinske vojske u pravcu Krasnog Limana, ubijeno je više od 100 ukrajinskih vojnika;
◾️Uništena su i dva artiljerijska sistema SAD M777 u Harkovskoj oblasti;
◾️Ruska vojska je presekla napad taktičke grupe Oružanih snaga Ukrajine u rejonu Stepno u DNR-u, likvidirano je više od 65 ukrajinskih vojnika.

Rusko ministarstvo odbrane: Rakete koje su eksplodirale u Poljskoj ispaljene iz ukrajinskog S-300

Eksperti su identifikovali fragmente raketa na snimcima sa mesta eksplozije u Poljskoj kao elemente ukrajinskog S-300, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

„Izjave raznih ukrajinskih izvora i stranih zvaničnika o navodnom padu „ruskih projektila“ u selo Przevoduv namerna su provokacija sa ciljem eskalacije situacije“, napominje resor.

Takođe su dodali da su visokoprecizni udari izvedeni samo po ciljevima na teritoriji Ukrajine i to na udaljenosti ne bližem od 35 kilometara od granice sa Poljskom.

Foto: twitter.com/printskrin

Tekst potpisa

ZELENSKI SE NIŠTA NE PITA! Ukrajinska analitičarka tvrdi: Amerika i Rusija odlučile sudbinu Ukrajine u Ankari!

Volodimir Zelenski je rekao da je u utorak Ukrajinu pogodilo skoro 100 projektila

"Skoro 100... raketa je pogodilo Ukrajinu... Ponovo su uništene elektrane, stotine gradova je bez struje, vode i toplote, internet saobraćaj je pao za dve trećine“, naveo je on u saopštenju.

Medvedev: Napad u poljskoj je deo hibridnog rata protiv Rusije, zapad priziva nuklearni armagedon!

Vazdušna opasnost na teritoriji cele Ukrajine

Kristofer Miler, Dopisnik "Fajnenšal tajmsa" iz Ukrajine, objavio je na Tviteru da su na snazi sirene za vazdušnu uzbunu trenutno u celoj Ukrajini.

Miler je napisao i da je razgovarao sa Dmitrom Kulebom, ukrajinskim ministrom spoljnih poslova, koji je rekao:

-Nemamo ništa novo da objavimo jer čekamo završetak istrage. Nakon završetka istrage ažuriraćemo našu izjavu. Preuranjeno je za komentare dok se istraga ne završi. Videli smo Bajdenovu izjavu-

 

 

Hitan satanak NATO pakta zbog eksplozija raketa u Poljskoj!

Više od 30 infrastrukturnih objekata Ukrajine oštećeno je u udaru 15. novembra 

Ranije je Generalštab Ukrajine saopštio da su Oružane snage Rusije ispalile oko 90 projektila, od kojih je 77 oboreno.

VATRENI DOČEK ZA DIREKTORA CIA: U toku posete šefa američke službe, Rusija zasula Kijev raketama!

Gori skladište nafte u Rusiji

U selo Staljni konj u ruskoj Orlovskoj oblasti gori skladište nafte, navodno, nakon udara drona, saopštio je gubernator regiona Andrej Kličkov.

Prema njegovim rečima, niko nije povređen.

 

 

NATO POTVRDIO - RAKETE NA POLJSKU ISPALILA UKRAJINA!

Više od 10 miliona ukrajinaca bez struje

Vladimir Zelenski je izjavio da je oko 10 miliona stanovnika Ukrajine ostalo bez struje nakon ruskog raketnog napada na energetsku infrastrukturu.

Najveće probleme imaju u Harkovskoj, Žitomirskoj, Kijevskoj i Lavovskoj oblasti.

Na Krimu smatraju da sada nije vreme za pregovore sa Zelenskim

Šef krimskog parlamenta Vladimir Konstantinov smatra da sada nije vreme za pregovore sa kijevskim vlastima na čelu sa Vladimirom Zelenskim. Zelenski je u utorak, tokom onlajn govora na samitu G20, izneo svoju viziju koraka za obnavljanje mira u Ukrajini, predlažući program od 10 tačaka.  Pored toga, on je rekao da „neće biti „Minsk-3”.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Buldog

pre 1 godinu

"Amerika koristi taktiku iz Vijetnama da slomi Rusiju!" Znamo kako je USA "slomila" Vijetnam, bežali su kao pacovi iz Sajgona.

MZ

pre 1 godinu

Volodimir Zelenski je rekao da je u utorak Ukrajinu pogodilo skoro 100 projektila "Skoro 100... raketa je pogodilo Ukrajinu... Ponovo su uništene elektrane, stotine gradova je bez struje, vode i toplote, internet saobraćaj je pao za dve trećine“, naveo je on u saopštenju. ??? Ovo saopštenje je u potpunom neskladu sa izjavama Zelenskog o efikasnosti ukrajinske PVO ???

Bane

pre 1 godinu

Onaj ko procita samo naslov,a ne ceo text bit će u zabludi jer će pomisliti da je Ukrajina srusila obaveštajni dron.Stvarno neznam zašto to radite?

ratko

pre 1 godinu

majmuncina zelenski blizi ti se uloga kraju ,jos malo gotova ti je serija odlazis sa lica zemlje

Samosvesna građanka

pre 1 godinu

Sin bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa predložio je da se prekine vojna pomoć Ukrajini nakon pada projektila u Poljskoj. - Pošto je ukrajinska raketa pogodila našu NATO saveznicu Poljsku, možemo li bar sada da prestanemo da trošimo milijarde na njihovo naoružavanje? - napisao je na Tvit Odličan zaključak i odličan predlog! Nadam se da će predlog biti usvojen a nadam se i da će njegov otac pobediti na ovim predsedničkim izborima i ponovo biti predsednik.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija