• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf

16.11.2022

21:43

POZNATO U ČIJOJ KUĆI SE KRILA OSUMNJIČENA ZA BOMBAŠKI NAPAD U ISTANBULU! Rešena i misterija crvene ruže

printscreen

Vesti

POZNATO U ČIJOJ KUĆI SE KRILA OSUMNJIČENA ZA BOMBAŠKI NAPAD U ISTANBULU! Rešena i misterija crvene ruže

Podeli vest

Traga se za muškarcem sa kojim je osumnjičena pre četiri meseca ušla u Tursku

U bombaškom napadu u ulici Istiklal u Istanbulu u nedelju, 13. novembra, poginulo je šest osoba, dok je 81 povređena.

Do eksplozije je došlo oko 16:20 sati, a na osnovu istrage utvrđeno je da je bombu ostavila državljanka Sirije Ahlam Albašir, koja je nakon hapšenja priznala povezanost sa terorističkom grupom PKK.

Posle eksplozije isplivao je niz snimaka i fotografija na kojima se vidi ženska osoba sa maramom na glavi, koja se sumnjiči za napad. Ona je sedela oko 40 minuta na klupi u blizini mesta tragedije, a odatle se udaljila nekoliko minuta pre eksplozije.

Uzela je taksi i pobegla u okrug Esenler u Istanbulu

Policija je pregledala snimke sa 1.200 nadzornih kamera, pretresla 21 adresu u tom okrugu i prema poslednjim informacijama, ukupno uhapsila 50 osoba koje se dovode u vezu sa napadom.

Privedeni su priznali gde se osumnjičena krije i više od 10 sati nakon eksplozije, osumnjičena je uhapšena u kući ćeliji u Kučukčekmedžeu, okrugu u Istanbulu.

Policija je otkrila da se za ovu tragediju tereti državljanka Sirije Ahlam Albašir, koja je tokom ispitivanja priznala da je obučena kao specijalni obaveštajac od strane terorističke organizacije PKK/PID/IPG. Ona je rekla da je naređenja za napad dobila iz Kobanija u Siriji. Međutim, PKK, sa druge strane, negira odgovornost za napad.

Eksploziv upotrebljen u bombaškom napadu je TNT, a traga se za osobom koja je dostavila bombu Albašir. Sumnja se da je doneta iz Sirije.

Prema poslednjim podacima koje je objavio ministar zdravlja Bekir Bozdag, broj uhapšenih koji se dovode u vezu sa napadom porastao je na 50.

On je istakao da je u utorak uhapšen Ahmet Jarkas, koji je trebalo da prokrijumčari Albašir u Grčku nakon napada. Sirijka je nakon što je ostavila bombu, pobegla u njegovu kuću, gde je na kraju i uhapšena.

Foto: printscreen

Turski mediji prenose da je Ahmet Jarkas odveo begunca Bilala Hasana, koji je živeo sa Albašir u kući, u Jedrene kako bi ga prokrijumčario u Bugarsku.

Utvrđeno je da su Albašir i Hasan još tri puta dolazili na trg Taksim automobilom i vršili izviđanje.Istim vozilom su do trga stigli i u nedelju, ali je samo Albašir izašla iz vozila. Bilal Hasan nije među privedenima i još nije uhvaćen.

Turski mediji danas prenose da kuća, u kojoj je uhapšena Sirijka Ahlam Albašir, pripada majci Ahmeta Jarkasa. Vlasnica kuće je takođe uhapšena.

Albašir je navodno nakon napada pozvala Hasana, sa kojim je pre četiri meseca ušla u Tursku i pretvarali se da su u braku. On joj je rekao da ne može da se pobrine za nju, jer mora da vodi računa o sebi.

Rešena i misterija ruže u ruci Sirijke

Na fotografijama i snimcima koji su kružili posle eksplozije, Albašir je snimljena kako beži sa crvenom ružom u ruci.

Mediji prenose da je Albašir, dok je oko 40 minuta sedela na klupi pre eksplozije, prišla osoba koja je prodavala ruže i dala joj cvet.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija