• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/agencije

18.11.2022

20:24 >> 20:36

EVROPA SRLJA U RAT! Strani plaćenici - Medvedev: Neće potrajati...

AP/Photo

Vesti

EVROPA SRLJA U RAT! Strani plaćenici - Medvedev: Neće potrajati...

Podeli vest

268. dan specijalne vojne operacije koju Rusija izvodi u Ukrajini

 

Zaustavljen još jedan pokušaj Oružanih snaga

 

 

Ukrajinici ubili 10 zarobljenih Rusa?

 

Orban: Evropa izgra opasnu igru, srljamo u rat

Plaćenici

Na pojedinim deonicama pravca Kremennaja-Svatovo strani plaćenici su već u potpunosti zamenili Oružane snage Ukrajine. Poljske zastave vise iznad rovov i na položajima „ukrajinskih“ trupa, prneosi Raša tudej izjavu jednog ruskog borca.

 

 

Peskov: Bolje namamite negde Zelenskog!

 

Medvedev: Neće potrajati podrška SAD Ukrajini

Potpredsednik Saveta za bezbednost Rusije Dimitrij Medvedev izjavio je da veruje da podrška Sjedinjenih Američkih Država Ukrajini neće potrajati.

On je napisao na Telegramu da će u nekom trenutku Kongres SAD prestati da podržava Ukrajinu, zato što, kako je naveo, "Amerika uvek napusti svoje prijatelje'', prenosi TAS.

Medvedev je napisao da "obični Amerikanci polako uviđaju realnost, što će uticati na Kongres, koji će na kraju prestati sa bezrezervnom podrškom ukrajinskom režimu"'.

On je dodao da će SAD, uprkos borbi za prevlast demokrata i republikanaca u Kongresu, nastaviti da odvaja velike količine novca za finansiranje ukrajinske strane u sukobu, zato što je, kako je rekao, "rusofobija deo konsenzusa političkih elita u Americi".

Švedska potvrdila diverziju na Severnom toku

 

 

Ukrajina: Granatiran Nikopolj, ostećene zgrade i dalekovod

Ruske snage granatirale su noćas Nikopolj, a oštećeno je nekoliko stambenih zgrada i kuća, kao i dalekovod i automobili, izjavio je načelnik Dnjepropetrovske regionalne vojne uprave Valentin Rezničenko. Naveo je da su ruske snage ispalile više od 40 projektila, prenosi Interfaks Ukrajina. U napadu nema povređenih.

IAEA poziva Rusiju da se povuče "vojno osoblje" iz NE Zaporožje

Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) izražava „snažnu zabrinutost” zbog ruskih akcija u ukrajinskoj nuklearnoj elektrani Zaporožje, prenosi AFP. Odbor poziva Rusiju da, između ostalog, odmah povuče svoje vojno osoblje iz Zaporoške nuklearne elektrane. 

Zelenski: 10 miliona Ukrajinaca bez struje

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da trenutno 10 miliona građana Ukrajine nema električnu energiju zbog oštećenja električne mreže nakon ruskih raketnih udara.

Zelenski je sinoć u video obraćanju rekao da su ceo dan sanirane posledice još jednog raketnog napada na Ukrajinu, prenosi Unian. Naveo je da su, pored planiranih, na snazi i vanredna isključenja struje. Zelenski je naveo da najviše isključenja ima u Viničkoj, Odeskoj i Sumskoj oblasti i u Kijevu.

"Preduzimamo sve da normalizujemo snabdevanje“, rekao je predsednik Ukrajine.

Incident sa raketom u Poljskoj – početak kraja NATO-a

Predsednik ruske Državne dume Vjačeslav Volodin izjavio je da je incident sa padom rakete u Poljskoj još jednom pokazao celom svetu neuspeh NATO. 

„Kijevski režim je tri puta dokazao neuspeh NATO. Prvi put kada je nad Crnim morem bio oboren rumunski lovac. Drugi, kada je stari dron, napravljen još u doba Sovjetskog Saveza proleteo nad teritorijom tri NATO zemlje noseći na sebi bombu, a evo sada i treći. Zamislite šta bi bilo da ukrajinski lider Vladimir Zelenski ima nuklearno oružje“, napisao je Volodin na Telegramu.

On je dodao i da sve postalo više nego jasno – to je početak kraja NATO.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljuba

pre 1 godinu

Nigde nema sada onih Ukrajinaca sa komentarima da se jave, kad se komentarisalo da ovaj covek ima da urniše svoj narod, a malo je falilo i Evropu. On je bolestan covek i treba ga pod hitno skloniti sa vlasti

Janko

pre 1 godinu

'Poljske"zastave 'placenika" koje vide ruski vojnici i internet "jastrebovi" na polozajima izmedju Kremine i Svatova su ustvari zastave ukrajinske mehanizovane brigade koje ne samo sto su crveno bele nego imaju u gornjem desnom uglu i mali broj 7 (jedan od osnivaca brigade je ljubitelj vesterna, narocito sa americkom konjicom, pa konjicke zastave belo-crvene je uzeo kao boje svakoga bataljona u brigadi) i evo odakle 'bujna masta" rusa vidi poljske placenike na ruskoj strani... ali eto u strahu su velike oci ( kao sto je "svaki" raketni projektil iz HIMARS-a, pa makar vatru otvarali BM-30 Smerch ili BM-21 Grad opet je "HIMARS"...)

Bagzi

pre 1 godinu

Ma kakvi placenici iz poljske, rusi kada ga 'odvale' onda ga 'odvale' jer ako su 'placenici' na tom putu izmedju Kremenaje i Svatova onda je sramota sto ih rusi ne mogu da odbace, ispade poljaci bolji ratnici od rusa. Ovo polako lici na onu smejuriju kad su unistili 58 lansera HIMARS-a a ukrajinci imali samo 18 lansera pa se ceo svet smejo rusima zbog 'vesele matematike"

marijan

pre 1 godinu

Gospodin Vjeceslav Volodin, predsednik ruske dume je izrekao pravi non sens, "sta bi bilo da Zelenski ima nuklearno oruzije..."., pa bilo bi to da Rusija ne bi napala Ukrajinu 24.02. a i Krim bi jos bio ukrajinski jer ne bi se desila 2014, zbog straha od nuklearnog oruzija....e da ukrajinci nisu dali rusima onih 250 bojevih glava 90-ih godina na nagovor Amerike, danas ovog konflikta ne bi bilo

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija