• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.11.2022

22:20

OSVETA! UKRAJINA GAĐA DONJECK, EKSPLOZIJE ŠIROM GRADA! Ruski raketni udari razorili energetski sistem Ukrajine! Kličko: Kijev bez struje i vode!

Reuters/AP

Vesti

OSVETA! UKRAJINA GAĐA DONJECK, EKSPLOZIJE ŠIROM GRADA! Ruski raketni udari razorili energetski sistem Ukrajine! Kličko: Kijev bez struje i vode!

Podeli vest

Rat u Ukrajini ušao je u 273. dan. Šta se dešava 23. novembra 2022. godine?

Oružane snage Ukrajine ponovo pucaju na Donjeck iz artiljerije kalibra 155 mm

 

 

SOTONA KUCA NA VRATA ZAPADA! Rusija počela serijsku proizvodnju oružja sudnjeg dana!

Ministar odbrane Poljske Mariuš Blaščak predlaže Nemačkoj da rasporedi svoje protivvazdušne raketne sisteme "Patriot" u Ukrajinu, a ne u Poljsku.

"Nakon još jednog ruskog raketnog napada, obratio sam se nemačkoj strani sa predlogom da baterija "Patriota" bude predata Ukrajini, da bude raspoređena na zapadnoj granici. To će vas zaštititi od novih žrtava, nestanka struje i povećati bezbednost na našoj istočnoj granici", napisao je Blaščak na tviteru.

RUSI NEMAJU REŠENJE ZA OVO: Američki "savremeni artiljerijski rat" ruši planove Moskve!

Britanski obaveštajci: Rusija je iscrpela omiljeno oružje – iranske dronove

Nakon što su iranske kamikaze bespilotne letelice poput Šahed-136 učinile kamenom temeljcem svojih vojnih udara na Ukrajinu, ruske zalihe bespilotnih letelica sada su pri kraju, prema britanskim obaveštajnim službama.

Prema najnovijem ažuriranju britanske odbrambene obaveštajne službe, od oko 17. novembra 2022. godine nije javno prijavljen nijedan napad ruskih bespilotnih letelica (UAV).

Britanska obaveštajna služba saopštila je da je Moskva verovatno skoro iscrpela svoje trenutne zalihe i da će potencijalno tražiti dopunu.

VRAĆENI U KAMENO DOBA! Ruski udari paralisali Ukrajinu, energetski kolaps širom zemlje, bez struje ostala i moldavija!

Osamdeset odsto Kijeva ostalo bez struje i vode, saopštio je gradonačelnik ukrajinske prestonice Vitalij Kličko

GADAFI NIJE USPEO, ALI PUTIN HOĆE! Rusija ruši dominaciju dolara, arapi otkazuju poslušnost Americi!

Veliki redovi na benzinskim pupama u Kijevu

 

 


VATRENI OBRAČUN FSB-A I UKRAJINSKIH NEONACISTA, SPREČENA KATASTROFA!

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije: Vraćeno 35 vojnika iz zarobljeništva

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je 35 ruskih vojnika koji su bili u životnoj opasnosti vraćeno iz ukrajinskog zarobljeništva.

DOGOVORENA PODELA UKRAJINE? Rusi uzimaju Krim i Donbas, Galicija se odvaja i ulazi u NATO?!

SAD šalju novi paket vojne pomoći Kijevu

Vlasti SAD u novom paketu vojne pomoći Ukrajini od 400 miliona dolara isporučiće Kijevu municiju i opremu za PVO, navodi se u saopštenju američkog Stejt departmenta.

Kako se navodi u dokumentu, paket „uključuje dodatno oružje, municiju i opremu za protivvazdušnu odbranu“ koje će biti dopremljeno iz magacina Ministarstva odbrane SAD.

STALJINISTIČKE METODE KIJEVA: Sprema se potpuna zabrana Ruske pravoslavne crkve, SBU upada u crkve i manastire!

Švajcarska uvodi embargo na izvoz robe vojne namene Rusiji i Ukrajini

Švajcarska zabranjuje izvoz svog oružja u Ukrajinu i u Rusiju, uvodeći embargo protiv tih zemalja, saopštilo je švajcarsko Ministarstvo ekonomije.

„Federalni savet je, takođe, uveo embargo na robu vojne namene protiv Rusije, delimično ga proširivši i na Ukrajinu, s obzirom na neutralni status Švajcarske“, navedeno je u saopštenju.

Ukrajinski mediji prenose da je do ovog momenta poznato da su izvedeni napadi na energetske objekte u:

— Kijevu
— Kijevskoj oblasti
— Višgorodu
— Odesi
— Odeskoj oblasti
— Dnjepropetrovsku
— Dnjepropetrovskoj oblasti
— Krivom Rogu
— Zaporožju
— Poltavi
— Poltavskoj oblasti
— Kremenčugu
— Svetlovodsku
— Nikolajevu
— Nikolajevskoj oblasti
— Očakovu
— Južnoukrajinsku
— Vinici
— Vinickoj oblasti (pogođena je Ladižinska termoelektrana)
— Lavovu
— Lavovskoj oblasti
— Hmeljnickoj oblasti
— Sumskoj oblasti

Potpuno bez struje su ostali:

— Kijev
— Kijevska oblast
— Dnjepropetrovsk
— Krivi Rog
— Poltava
— Mirgorod
— Zaporožje
— Nikolajev
— Odesa
— Odeska oblast (ceo region)
— Rovno
— Rovenska oblast
— Hmeljnicki
— Hmeljnica oblast
— Kremence-Podoljsk
— Kirovogradska oblast
— Harkov
— Luck
— Čerkasi
— Černigov
— Sumi
— Žitomir

Probleme s vodosnabdevanjem imaju:

— Kijev
— Sumi
— Nikolajev
— Harkov
— Dnjepropetrovsk
— Odesa

Havarijsko isključenje energetskih blokova:

— Južnoukrajinska nuklearna elektrana (Nikolajevska oblast)

 

 

....i delovi Moldavije bez struje

Neki delovi Moldavije, uključujući Kišinjev, ostali su bez struje, saopštio je vice-premije vlade Andrej Spinu, dovodeći to u vezu sa granatiranjem ukrajinske infrastrukture.

Bez struje ostao deo Pridnjestrovlja.

Ukrajinski mediji javljaju da je nakon današnjih napada u skoro celoj Ukrajini nestalo struje

Proglašena uzbuna u Kijevu

U glavnom gradu Ukrajine Kijevu proglašena je vazdušna uzbuna.

 

 

G7 za ograničenje cene ruske nafte

Grupa sedam (G7) najrazvijenijih zemalja sveta razmatra ograničenje cene ruske nafte iz mora u rasponu od 65 do 70 dolara po barelu, izveštava Rojters pozivajući se na izjavu neimenovanog diplomate Evropske unije.

O tom predlogu su razgovarali i ambasadori 27 zemalja EU s ciljem postizanja zajedničkog stava do kraja dana.

Grupa sedam, uključujući Sjedinjene Države, EU i Australiju, trebalo bi da 5. decembra uvede ograničenje izvozne cene za rusku naftu iz mora, kao deo sankcija prema Moskve zbog njene invazije na Ukrajinu, dodaje britanska agencija.


Kijevski metro ostao je bez struje

 

Klučko: Pripremamo se za najgori scenario

Zbog restrikcija struje u Kijevu ova zima mogla bi biti najgora od Drugog svetskog rata, izjavio je gradonačelnik ukrajinske prestonice Vitalij Kličko u intervjuu za nemački „Bild“.

On je priznao da bi u najgorem slučaju moglo doći do evakuacije pojedinih delova grada.

„Moramo se pripremiti za najgori scenario“, istakao je Kličko.

Nemačke vlasti su pre početka specijalne vojne operacije smatrale da bi brz poraz Ukrajine bio najbolja opcija​

Ukrajina zabranjuje RPC?

U ukrajinskom parlamentu podnet je nacrt zakona o zabrani Ruske pravoslavne crkve i verskih organizacija koje su u njenom sastavu u Ukrajini, izjavila je poslanica Rade Irina Friz.

"Registrovali smo nacrt zakona koji za cilj ima zabranu delovanja Ruske pravoslavne crkve na teritoriji Ukrajine. Ovaj zakon takođe predviđa potpunu zabranu svih verskih organizacija i institucija koje su deo ili priznaju u bilo kom obliku podređenost u kanonskim, organizacionim i drugim pitanjima Rusku pravoslavnu crkvu", objavio je Friz na društvenim mrežama.

Prema njenim rečima, cilj predloga zakona je „sprečavanje pretnji nacionalnoj bezbednosti Ukrajine i obezbeđivanje reda“.

Novi izveštaj sa fronta

 

Britanski obaveštajci: Rusija će tražiti još iranskih dronova

 

 

Zaharova: Potpuno nemoralan, divljački čin kijevskog režima

"Za pretrese u Kijevsko-pečerskoj lavri nema ni objašnjenja, ni opravdanja. To je novi oblik amoralnosti kijevskog režima", izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

Ona je istakla da se to "toliko uklapa u logiku delovanja kijevskog režima da se čini da bez ovog dela slika ne bi bila potpuna“.

"Ovo je još jedan element, koji potpuno prirodno pripada apsolutno amoralnim, divljačkim postupcima kijevskog režima" dodala je Zaharova.

Liman

 

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine: Najžešće borbe su u Donbasu

Kako se navodi u saopštenju Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine, ruske trupe koncentrišu svoje glavne napore na ofanzivu na Artjomovskom i Avdejevskom pravcu.

- Oružane snage RF vrše inžinjerijsku opremu linije odbrane na određenim pravcima, i sprovode aktivno vazdušno izviđanje pomoću bespilotnih letelica - dodaje su u saopštenju

CIA vrbuje Ruse

Američka Centralna obaveštajna agencija namerava da vrbuje Ruse koji su nezadovoljni specijalnom operacijom ruske vojske u Ukrajini, piše „Volstrit džurnal“ pozivajući se na zamenika direktora CIA Dejvida Marloua.

- Po celom svetu tražimo Ruse koji osećaju prema tome (specijalnoj operaciji) gađenje kao i mi. Otvoreni smo za saradnju - navodi list deo onoga što je Marlou govorio tokom obraćanja u analitičkom centru pri Univerzitetu "Džordž Mejson".

Hakovani podaci kadeta i predavača Akademije Službe bezbednosti Ukrajine

Hakerska grupa RaHDit („Zli ruski hakeri“) objavila je na antifašističkom portalu „Nemesis“ spiskove kadeta i predavača Akademije Službe bezbednosti Ukrajine, čiji je server ranije hakovala grupa „Zarja“.

Hakeri su objavili podatke više od 400 ljudi koji će najskorije vreme popuniti redove ukrajinskih specijalnih službi, kao i onih koji obučavaju buduće agente SBU. Objavljene su adrese za registraciju, brojevi telefona, pojedinačni brojevi iz državnog registra fizičkih lica, elektronske adrese i stranice na društvenim mrežama, digitalni kodovi na instant mesindžerima i automobilske registarske tablice.

Između ostalog, procureli su i spiskovi nastavnih grupa, obrazovnih programa, pa čak i učinak kadeta iz specijalnih predmeta.

Rusi pucali na porodilište, stradalo novorođenče

Noć u Volnjansku, Zaporoška oblast - Ruska Federacija je pucala na porodilište bolnice. Umrlo novorođeno dete.

 

 

Ovo je saopštio šef Zaporoške OVA Aleksandar Staruh.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 1 godinu

tebe smrade samo da uhvate koja tvoja ukraina klosarcino jedna ceo zivot zivis u nemackjoj pa sto nisi ziveou ukraini . koliko te nacisti placaju da pljujes Rusiju toliko ,i ti si kao i onaj tvoj propali glumcic nacista al jos malo dolazi vas kraj

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Džet set

Srbija