• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/webtribune

24.11.2022

16:27

SUDBINA UKRAJINE VISI O KONCU! Rusi našli rešenje za AMERIČKU TAKTIKU koju koristi Kijev - PRVO ĆE UPASTI U KLOPKU, A ONDA...

Tanjug/AP

Vesti

SUDBINA UKRAJINE VISI O KONCU! Rusi našli rešenje za AMERIČKU TAKTIKU koju koristi Kijev - PRVO ĆE UPASTI U KLOPKU, A ONDA...

Podeli vest

Ukrajinska vojska je donela aktivne odluke, usmerene na „sondiranje“ odbrane Oružanih snaga RF na zaporoškom pravcu, ali jedna pogrešna odluka može da dovede upitanje uspešnost moguće ofanzive

Ovaj zaključak je doneo, poznati ruski vojni stručnjak Vladislav Šurigin. On je uživo u emisiji „Veče sa Vladimirom Solovjovom“ detaljno govorio o čudnoj taktici Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Zaporožja, a takođe je objasnio, zašto je ukrajinskoj komandi ostao samo jedan pokušaj da izvede aktivne operacije na frontu.

Šurigin je skrenuo pažnju na činjenicu da ukrajinska armija, uprkos ozbiljnim snagama nagomilanim u regionu Zaporožja, ne žuri da izvede sveobuhvatnu ofanzivu na položaje Oružanih snaga RF. Ukrajinska vojska koristi čudnu taktiku, šaljući odvojene grupe na liniju fronta, koje zapravo na vrše izviđanje ruskih položaja. Tako kijevski režim ispituje odbranu ruske vojske.

Prema rečima eksperta, Oružane snage Ukrajine namerno čekaju pogodan trenutak za napad u zaporoškom pravcu, pošto su svesni da neće imati drugi pokušaj. Ako ukrajinski militanti ne uspeju da probiju odbranu ruskih oružanih snaga, režim u Kijevu će se suočiti sa ozbiljnim problemima, povezanim sa nedostatkom naoružanja i vojne opreme.

„Tradicionalna američka taktika dobro funkcioniše na oslabljenom, perforiranom frontu. Kada je front jak i čvrst, naravno, izuzetno je teško. U trenutnoj situaciji, ukrajinski ulog u ofanzivu velikih razmera je izuzetno opasan. Ako ona ne krene, Oružane snage Ukrajine će ostati bez rezerve u opremi i sa neprijateljem za petama. Dakle, svaka ofanziva može biti poslednji ulog za Ukrajinu, jer drugog pokušaja neće biti“, zaključio je ekspert.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija