• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/

25.11.2022

07:00

NOVINARKA OPTUŽILA TRAMPA ZA SILOVANJE! Čim je objavio KANDIDATURU, bivši američki predsednik upao u OGROMNE PROBLEME!

AP/Photo

Vesti

NOVINARKA OPTUŽILA TRAMPA ZA SILOVANJE! Čim je objavio KANDIDATURU, bivši američki predsednik upao u OGROMNE PROBLEME!

Podeli vest

Američka kolumnistkinja Elizabet Džin Kerol (78) traži odštetu jer ju je bivši predsednik 1995. ili 1996. seksualno napastvovao u kabini za presvlačenje u jednoj robnoj kući u Njujorku. Tramp tvrdi da su to laži

Američka novinarka i književnica Elizabet Džin Kerol (78) tužila je juče bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa (76) zbog silovanja, koje se, prema njenim rečima, dogodilo 1995. ili 1996. godine u jednoj robnoj kući u Njujorku. Te njene optužbe, koje je prvi put iznela još 2019, Tramp je negirao i nazvao čistim lažima.

Iznenada novi zakon

Kako američki mediji prenose, Kerolova je zatražila neodređenu finansijsku kompenzaciju i kaznenu odštetu za bol, patnju, psihičke povrede, gubitak dostojanstva i narušavanje ugleda, navodeći da joj je nekadašnji šef Bele kuće "upropastio život". Mada je te optužbe prvi put javno iznela 2019. godine u svojoj knjizi objavljenoj pod imenom "Za šta su nam muškarci potrebni: Skroman predlog", ona sve do juče nije mogla slučaj da iznese pred sud. Budući da je od navodnog silovanja prošlo više od 25 godina, prema dosadašnjim zakonima u Sjedinjenim Državama taj zločin je odavno zastareo, ali se sada situacija, baš posle objave Trampove kandidature za predsednika, naprasno izmenila.

Nije moj tip

Nisam je silovao, niti bih to uradio, ona uopšte nije moj tip
- Donald Tramp

U američkoj saveznoj državi Njujork juče je na snagu stupio novi zakon, koji će samo u narednih godinu dana omogućiti žrtvama da svoje nasilnike tuže pred sudom bez obzira na to kad se silovanje dogodilo. Čim je novouvedena, oročena mera počela da važi, advokat Džin Kerol elektronskim putem podneo je tužbu protiv Donalda Trampa.

Tužila i direktora CBS

Elizabet Džin Kerol je za silovanje optužila i Leslija Roja Munveza, nekadašnjeg direktora medijske korporacije CBS. On je napustio tu poziciju 2018. godine nakon serije prijava njegovih zaposlenih za seksualno uznemiravanje i zlostavljanje.

Kerolova je, inače, u pomenutoj knjizi napisala da ju je bivši američki predsednik "silovao 1995. ili 1996. godine u kabini za presvlačenje luksuzne robne kuće 'Bergdorf Gudman' na Menhetnu", dok je radila kao kolumnistkinja u poznatom ženskom magazinu "El".

Tužba i za klevetu

Tramp je još tada, 2019. godine, odgovorio na njene optužbe iz knjige, rekavši da je nije silovao, niti je tako nešto uopšte moglo da se desi, budući da ona, jednostavno, "nije njegov tip".
- Ona je potpuno izmislila priču da sam je sreo na vratima prepune robne kuće u Njujorku, a onda nekoliko minuta kasnije silovao u kabini za probanje odeće u butiku. To su čiste laži, baš kao i sve optužbe za silovanje i razne druge stvari, koje su mi smeštali proteklih godina. Nisam je silovao, niti bih to uradio, ona opšte nije moj tip - rekao je tada Tramp.
Mediji podsećaju da su Trampove "neukusne primedbe" navele Kerolovu da protiv njega podnese tužbu za klevetu, ali da je ona trenutno na apelaciji, odnosno da se utvrđuje da li je bivši predsednik Amerike zaštićen od pravnih tužbi za komentare date dok je bio na toj funkciji.

Davala savete o seksu

Elizabet Džin Kerol poznata je američka novinarka i urednica, koja je od 1993. do 2019. godine u ženskom magazinu "El" imala kolumnu pod imenom "Pitajte E. Džin". U njoj je savetovala čitateljke kako da unaprede svoj seksualni i ljubavni život. Takođe je bila i prva žena urednica u američkom muškom magazinu "Plejboj".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru
Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru

Policijska uprava u Novom Pazaru, zarad istinitog informisanja javnosti, ističe da su netačne informacije u tekstu „Pucnjava u Ulici Save Kovačevića uznemirila građane - Policija na terenu“, koje je noćas objavio portal „Sandžak danas“, kao i da video koji su postavili uz ovu vest nema apsolutno nikakve veze sa navodnom pucnjavom.

25.04.2024

11:57

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija