• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.11.2022

21:35

ERDOGAN ODBACIO UPOZORENJA AMERIKE! Niko Turskoj ne drži lekcije, jurićemo teroriste bez obzira sa kim sarađuju

Reuters

Vesti

ERDOGAN ODBACIO UPOZORENJA AMERIKE! Niko Turskoj ne drži lekcije, jurićemo teroriste bez obzira sa kim sarađuju

Podeli vest

Ankara je od nedelje izvodila vazdušne i artiljerijske napade, nazvane Operacija "Mač- kandža"

Turska je odlučna da "iskoreni" teroriste bez obzira na to gde se oni nalaze ili s kim su u savezu, izjavio je u petak predsednik Redžep Tajip Erdogan. Njegovi komentari dolaze nakon što je Vašington protestovao Ankari zbog vazdušnog napada koji je „direktno pretio” američkim trupama koje rade sa kurdskim milicijama u Siriji, koje Turska smatra teroristima.

 

- Bez obzira sa kim teroristi budu u dosluhu, Turska će ih uvek smatrati odgovornim za svaku prolivenu kap krvi - rekao je Erdogan u govoru u istanbulskom brodogradilištu. Turski predsednik pridružio se pakistanskom premijeru Šehbazu Šarifu na svečanoj inauguraciji 'PNS Khaibar', jedne od četiri korvete koje je Islamabad naručio od Turske - preneo je RT.

Erdogan je takođe rekao da „niko ne može da drži lekcije Turskoj, koja je jedini saveznik u NATO-u koji se prsa u prsa borio protiv DAEŠ-a i koji je pobedio“, misleći na terorističku grupu Islamska država (IS, ranije ISIS). 

Ankara je od nedelje izvodila vazdušne i artiljerijske napade, nazvane Operacija "Mač- kandža", u severnoj Siriji i Iraku. Glavne mete su kurdske snage koje Turska smatra odgovornim za teroristički napad u Istanbulu 13. novembra u kojem je ubijeno šest, a ranjena 81 osoba. U sredu su turski avioni bombardovali lokaciju udaljenu samo 300 metara od američke baze u blizini Hasake, što je navelo Pentagon da optuži Tursku da ugrožava svoje trupe i borbu protiv ID - preneo je RT


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Crvena zvezda

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija