• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Webtribune

15.12.2022

21:05

GENERAL ZALUŽNI PRIZNAO, IMAM LOŠE VESTI, RUSI SU USPELI... Ukrajinski vrhovni komandant stavio u problem i Zapad, toliko su uložili u...

Reuters

Vesti

GENERAL ZALUŽNI PRIZNAO, IMAM LOŠE VESTI, RUSI SU USPELI... Ukrajinski vrhovni komandant stavio u problem i Zapad, toliko su uložili u...

Podeli vest

Delimična mobilizacija u Rusiji omogućila je Moskvi da uspori ukrajinsku kontraofanzivu kod Kremenaje i Svatova u samoproglašenoj Luganskoj Narodnoj Republici.

To je izjavio ukrajinski vrhovni komandant, general Valerij Zalužni u intervjuu za britanski „Ekonomist".

- Ruska mobilizacija je uspela - rekao je Zalužni, preneo je TASS.

Komandant ukrajinskih kopnenih snaga Aleksandar Sirski se slaže sa tim.

- Oni imaju veoma veliki potencijal u ljudstvu - rekao je Sirski i dodao da su mobilisane snage usporile ukrajinsku kontraofanzivu kod Kremenaje i Svatova.

Prema Sirskom, mobilizacija je omogućila Rusiji da češće rotira snage, dajući joj više vremena za rekreaciju i oporavak.

- U tom pogledu oni su u prednosti - istakao je on.

Govoreći o novom talasu mobilizacije u Ukrajini, Sirski je rekao da se trenutno na ovaj ili onaj način bori preko 700.000 Ukrajinaca, a da se 200.000 sprema da učestvuje u borbama.

On je pre svega ukazao na nedostatak municije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

KIJEV I EVROPU ČEKA SLOM, AKO SE RAT U UKRAJINI RAZVUČE! AMERI ČINE SVE DA OVAJ SCENARIO USPE! Profit je iznad svega, "ko šiša Ukrajince"?!
Planeta

KIJEV I EVROPU ČEKA SLOM, AKO SE RAT U UKRAJINI RAZVUČE! AMERI ČINE SVE DA OVAJ SCENARIO USPE! Profit je iznad svega, "ko šiša Ukrajince"?!

Razvlačenje sukoba u Ukrajini biće katastrofa za Kijev i njegove zapadne saveznike, ocenila je američka novinska agencija Bloomberg. Istovrtemeno, analitičari i na Zapadu, ali i u Rusji istič da se već u bliskoj budućnosti, Ukrajina se može suočiti sa novim geopolitičkim izazovima, koji će zemlju dovesti do pogubnih posledica.

15.12.2022

17:30

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija