• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Webtribune

20.12.2022

08:59

AMERIČKO VOJNO BLAGO PALO U RUKE RUSA! Ukrajinci napravili KARDINALNU grešku! "RK Puma" prebačen na proučavanje - Vašington u panici?!

Reuters/AP

Vesti

AMERIČKO VOJNO BLAGO PALO U RUKE RUSA! Ukrajinci napravili KARDINALNU grešku! "RK Puma" prebačen na proučavanje - Vašington u panici?!

Podeli vest

Ukrajina je Rusiji besplatno dala vojno "blago" SAD.

Zapad pruža Ukrajini kolosalnu vojnu podršku, ali je izuzetno skrupulozan u vezi sa transferom skupih savremenih modela vojne opreme. Oprez je povezan ne samo sa opasnošću od eskalacije, već i sa činjenicom da se ruska vojska može dočepati uzoraka naprednog naoružanja.

Tako su u Oružane snage RF nabavili britansku raketu "Brimstone". Projektil koji nije eksplodirao, pronađen je u Zaporoškoj oblasti.

Takođe, vojnici Oružanih snaga Ukrajine izgubili su još jedan uzorak najboljeg oružja. Ovoga puta, ruske trupe su uspele da se domognu američkog izviđačkog drona „RK-20 Puma“, vrednog 250.000 dolara. O presretanju bespilotne letelice, izvestio je vojni komandant Jevgenij Lisicin.

Prema kineskim stručnjacima, ova činjenica bi trebalo da upozori Vašington.

- Ovaj dron je zaista blago za Sjedinjene Države, i može se posmatrati kao veliki napredak u modernoj tehnologiji bespilotnih letelica u SAD. Ukrajina ga je dala praktično besplatno - navodi se u članku.

Poznato je da su SAD prenele samo 16 jedinica „RK-20 Puma“ u ​​Ukrajinu, pošto su dronovi ne samo skupi, već imaju i jedinstvene tehničke karakteristike. Kako je napomenuo vojni komandant Lisicin, dron će biti prebačen na proučavanje u jedan od specijalizovanih ruskih instituta.

Analitičari kažu, da će ovo ruskim trupama dati prednost, pri susretu sa takvim bespilotnim letelicama u budućnosti, jer će biti poznate prednosti i slabosti „RK-20 Puma“.

- Prilikom lansiranja nove opreme, često možete postići neverovatne rezultate, kada je neprijatelj nije upoznat sa njom. Međutim, ako je neprijatelj proučio ovu opremu, a neki nedostaci i prednosti su neprijatelju već poznati, onda će efekat postavljanja drona na bojno polje biti mnogo manji - navodi se u publikaciji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dane

pre 1 godinu

Taj dron nije toliko znacajan kao sto ga predstavljate

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija