• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/mediji

27.12.2022

22:40 >> 18:46

PUTIN POTPISAO! Vazdušna opasnost u Ukrajini! Vraćena 42 tela poginulih vojnika! ŽESTOKE BORBE U DONJECKU!

Tanjug/AP

Vesti

PUTIN POTPISAO! Vazdušna opasnost u Ukrajini! Vraćena 42 tela poginulih vojnika! ŽESTOKE BORBE U DONJECKU!

Podeli vest

307. dana rata u Ukrajini

Ukrajinci granatirali Donjeck, Makejevku i Jasinovatu

Ukrajinske trupe granatirale su Donjeck, Makejevku i Jasinovatu, uključujući granate "NATO” kalibra 155 milimetara, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja u vezi sa ratnim zločinima Ukrajine (ZCCC).

Mekdad osudio SAD i saveznike zbog produžavanja sukoba u Ukrajini

Sirijski ministar spoljnih poslova Fejsal Mekdad razgovarao je telefonski sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovim o sukobu u Ukrajini, javila je danas novinska agencija SANA.

Mekdad je osudio politiku SAD i saveznika koja je usmerena na produženje sukoba u Ukrajini zbog njihovih sebičnih interesa, preneo je TASS.

Alaudinov: Ruska strana uzima Bahmut u klešta

Ruske snage ne forsiraju uzimanje Bahmuta Artjomovska radi izbegavanja civilnih žrtava, ali i potrebe da se prethodno unište snage NATO-a, tvrdi Apti Alaudinov, komandant specijalnih čečenskih snaga "Ahmat". Alaudinov, koji je i zamenik komandanta Drugog armijskog korpusa Luganske Republike, navodi da, "nezavisno od toga, ruska strana uzima Artjomovsk (Bahmut) "u klešta".

Mekdad osudio SAD i saveznike zbog produžavanja sukoba u Ukrajini

Sirijski ministar spoljnih poslova Fejsal Mekdad razgovarao je telefonski sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovim o sukobu u Ukrajini, javila je danas novinska agencija SANA.

Mekdad je osudio politiku SAD i saveznika koja je usmerena na produženje sukoba u Ukrajini zbog njihovih sebičnih interesa, preneo je TASS.

Putin potpisao...

U Ukrajinu vraćena 42 tela poginulih vojnika

Tela 42 ukrajinska vojnika koja su poginula tokom borbi vraćena su u Ukrajinu, saopštila je ukrajinska vlada.

"Rad na vraćanju tela ukrajinskih boraca ne prestaje ni na jedan dan", rekao je Oleh Kotenko, komesar za nestala lica.

U celoj Ukrajini proglašena vazdušna opasnost

 

 

 

MAKRONU PREKIPELO, ŠALJE MINISTRA U KIJEV! Francuzi rešeni da ZAUSTAVE rat, krenuli u NEMOGUĆU misiju - OBUZDAVANJE ZELENSKOG!

Eksplozije u Odesi

Eksplozije su odjeknule u Odeskoj oblasti Ukrajine, prenosi ukrajinski portal „Dumske novosti“.

Navodi se da je aktivirana ukrajinska protivvazduhoplovna odbrana. Prethodno je na celoj teritoriji Ukrajine proglašena vazdušna opasnost.

 

EVROPA OSTAJE BEZ STRUJE?! Ruski HAKERI svaki čas mogu PARALISATI kontinent, EU strahuje od totalnog POMRAČENJA, ako Putin naredi...


Proglašena vazdušna opasnost u celoj Ukrajini

 

 

Glavno sa brifinga Ministarstva odbrane Rusije:

◾Ruske artiljerijske snage likvidirale su više od 40 ukrajinskih vojnika u DNR;

◾Ruske oružane snage uništile su više od 70 ukrajinskih vojnika južno od Donjecka;

◾Ruske trupe uništile su četiri haubice Msta-B i dve haubice D-20, Oružanih snaga Ukrajine kod Harkova, Hersona i u DNR;

◾Oružane snage Rusije pogodile su 79. desantnu brigadu Oružanih snaga Ukrajine u DNR, likvidirano je oko 60 ukrajinskih vojnika;

◾Oružane snage RF uništile su dve ukrajinske samohodne artiljerijske jedinice „Gvozdika“ u DNR;

◾Oružane snage Rusije uništile su artiljerijski sistem M777, američke proizvodnje, iz kojeg je vršeno granatiranje Donjecka;

◾Ruska vojska je pogodila rezervno komandno mesto ukrajinske vojske kod Kramatorska.
 

"KIJEV NAS JE LAGAO!" Ukrajinci BESNI, umesto PIJANIH I DROGIRANIH Rusa, dočekala ih MODERNA vojska 21. VEKA - KAKO PROTIV OVOGA?!

 

Šojgu saslušao izveštaje komandanata

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu održao je završnu konferenciju sa rukovodstvom Oružanih snaga Rusije i saslušao izveštaje o rezultatima aktivnosti i planovima razvoja za 2023. godinu, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

„Danas je u Nacionalnom centru za upravljanje odbranom Rusije, pod rukovodstvom ministra odbrane Sergeja Šojgua, održana završna tematska konferencija sa rukovodstvom Oružanih snaga Rusije“, saopštilo je ministarstvo.

Ministarstvo odbrane Rusije je takođe pojasnilo da je tom prilikom „šef vojnog resora saslušao izveštaje rukovodstva oružanih snaga o rezultatima aktivnosti trupa u protekloj godini, o realizovanim i planiranim aktivnostima operativne i borbene obuke“.

 

Rusi napreduju u Soledaru

Komandant čečenske specijalne jedinice „Ahmat“ Apti Alaudinov saopštio je da ruska vojska dobro napreduje u području Soledara.

"Naše jedinici su dobro stegle Soledar. Napredujemo veoma dobro. Tamo se sistemski radi. grupa Vagner je tamo aktivna", rekao je on Prvom kanalu.

Istovremeno, Alaudinov je primetio da je odlučeno da se njegove jedinice prebace iz pravca Soledara na drugi sektor fronta.

 

 

Dvorište bolnice u Bahmutu zatrpano odećom ranjenih i ubijenih ukrajinskih vojnika.

 


 

 

MAŠINA ZA MLEVENJE MESA! Kijev trpi STRAVIČNE gubitke, izginula ČITAVA DIVIZIJA U BAHMUTU, šalju regrute DIREKTNO U SMRT?!

 

Italijanski ministar: Očekujem signal Moskve za početak pregovora

Italijanski ministar spoljnih poslova Antonio Tajani rekao je da očekuje signale iz Moskve za početak pregovora o rešenju krize u Ukrajini, rekao je u intervjuu listu "Stampa", istakavši da bi proces mogao da počne sporazumom o stvaranju zone bezbednosti oko Zaporoške nuklearne elektrane.

Po njegovim rečima, za sada „takvi signali nisu vidljivi“.

Odgovarajući na pitanje da li će Italija nastaviti da snabdeva Kijev oružjem, ministar se osvrnuo na odluku republičkog parlamenta.

"Parlament se nedavno pozitivno izjasnio po ovom pitanju, a stavovi vlade su vrlo jasni“, rekao je Tajani.

PRETE ATENTATOM NA PUTINA! Lavrov otkrio šta stoji iza anonimnih izjava iz Pentagona, "ako neko zaista razmišlja o takvim idejama"...

 

Lavrov: Ili će Ukrajina ispuniti predloge Moskve ili će ruska vojska odlučivati

Predlozi Moskve za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine dobro su poznati Kijevu i na ukrajinskim vlastima je da ih ispune, inače će ruska vojska odlučivati o tome, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

On je rekao da su Ukrajini dobro poznati predlozi Rusije za demilitarizaciju i denacizaciju teritorija koje kontroliše Kijev kao i za eliminisanje pretnji po bezbednost Rusije, javile su ruske državne agencije. "Poenta je jednostavna: ispunite ih za svoje dobro. U suprotnom, o tom pitanju će odlučivati ruska vojska", istakao je Lavrov, preneo je Rojters.

Jurišne gurpe u rejonu Kremenaje

Kijev raspoređuje jurišne grupe u rejon Kremenaje u Luganskoj Narodnoj Republici kako bi nadoknadio gubitke, rekao je za RIA Novosti Andrej Maročko, oficir Narodne milicije LNR, pozivajući se na obaveštajne podatke.

„Primećeno je prebacivanje jurišnih grupa koje se sastoje od Ukrajinaca obučenih u inostranstvu i stranih plaćenika u rejon naselja Kremennaja“, rekao je on.

Sagovornik agencije je primetio da su ukrajinske jedinice pretrpele gubitke pokušavajući da probiju rusku odbrambenu liniju i da su prinuđene da se vrate na ranije zauzete pozicije radi pregrupisavanja.

„Tokom izvođenja borbenog zadatka probijanja naše odbrambene linije jedinice su pretrpele gubitke i vratile su se na ranije zauzete položaje. Trenutno se vrši pregrupisavanje i popunjavanje gubitaka“, rekao je Maročko.

On je ranije za RIA Novosti rekao da su u zoni odgovornosti drugog armijskog korpusa Narodne milicije LNR na liniji dodira identifikovani plaćenici iz više od 30 zemalja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vasilije

pre 1 godinu

A sta je sa sabotazom u Volvogradu, gde su sabotirane dve glavne kanalizacione cevi i sad ceo milionski grad vec 5 dana pliva u fekalijama jer kvar je nemoguce popraviti??? Zauzimanje Bahmuta ponovo 'odlozeno" za neka bolja vremena, sve sto se dobilo je 40-ak unistenih najsavremenijih tenkova T-90M i T-72b3, koje smo videli kako se iskrcavaju za front i preko 1000 mrtvih ruskih vojnika i pripadnika vagnera!!! Lavrov moze da postavlja uslove koje hoce, cel svet stoji na tom da rusi trebaju da se povuuku na linije pre 24.02.2022 i tek onda pregovori, uostalom ruse vise niko ne smatra ozbiljnima. Ukrajinci nameravaju da sprovedu referendume u 4 oblasti kojima su rusi proveli zato sto 2/3 stanovnistva tih oblasti ih je napustilo pred dolazak rusa, tako da najverovatno ti ljudi ce glasati za ostanak u ukrajini i time ponistiti rezultate ruskih referenduma.

Miro

pre 1 godinu

И кажеш да је квар немогуће поправити :) то све говори о извору информација из којег се информишеш. А да размислиш само мало о томе што си написао. Не мораш пуно. А што се тиче ових других навода само чекајте да се повуку :) на те позиције. Можда је сигнал бољи ако се попнете на Апенине.

MR Z

pre 1 godinu

OJ sokole moj sivi, a dje ti je Volvograd. Pule moje nebitno idi kod u Vjestima pa lupetaj

mitar

pre 1 godinu

Ruska vojska dovlaci pojacanja kod Kremine, Bahmut je vec u drugom planu. Komanda vojske LNR je danas napustila Kreminu i palila se arhiva. Ukrajinci besomucno bombarduju iz 'unistenih" M777 haubica po prilaznim putevima gradu. Kermina je logisticka raskrsnica za ruske trupe kod Lisicanska, Severodonjecka i Bahmuta a i odatle lako moze da se napreduje prema Lugansku i trenutno je brane jedinice iz Moskovskog okruga, jedinice 144 motorizovane divizije i jedinice iz juznog vojnog okruga. Velik broj tesko ranjenih ruskih vojnika iz borbi kod Kremine i Bahmuta dovezen je u poljske bolnice u Starobilsku ( 150) i Bilovodsku (350)

Sladjan

pre 1 godinu

Francuzi smešni oni ne mogu naše siptate obuzdati,a tek Ukrajince koji rešeni da kompletno izginu!!!!!kakva bre fra....

sledeća vest

Vesti

Ministar Đorđe Milićević poručio u Novoj Gorici "Vi ste najbolji ambasadori naše zemlje"
Politika

Ministar Đorđe Milićević poručio u Novoj Gorici "Vi ste najbolji ambasadori naše zemlje"

Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa Republike Srbije s dijasporom Đorđe Milićević prisustvovao je večeras Tradicionalnoj kulturnoj priredbi „Razigrana srca“, koju već 21. put organizuje Srpsko kulturno društvo „Sloga“ iz Nove Gorice. Ovo udruženje već decenijama uspešno radi na očuvanju srpske kulture i tradicije među Srbima u ovoj značajnoj regiji, na raskršću puteva između Italije i Slovenije.

05.10.2024

20:27

Dačić: Zlonamerna tumačenja u opozicionim krugovima o predstojećim izmenama krivičnog zakonodavstva, domaći i strani političari licemerni
Politika

Dačić: Zlonamerna tumačenja u opozicionim krugovima o predstojećim izmenama krivičnog zakonodavstva, domaći i strani političari licemerni

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je, povodom zlonamernih i lažnih tumačenja u opozicionim krugovima o predstojećim izmenama krivičnog zakonodavstva, da je više puta ukazivao na licemernost domaćih i stranih političara, koji u svemu traže razlog za napad na Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića.

05.10.2024

19:37

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija