• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

30.12.2022

18:25

BIVŠI FRANCUSKI PREDSEDNIK OTKRIO! Merkelova je rekla istinu, sporazum iz Minska je bio kupovina vremena

AP/Tanjug

Vesti

BIVŠI FRANCUSKI PREDSEDNIK OTKRIO! Merkelova je rekla istinu, sporazum iz Minska je bio kupovina vremena

Podeli vest

Sporazumi iz Minska su ukrajinskoj vojsci dali priliku da ojača, rekao je bivši francuski predsednik

Bivši predsednik Francuske Fransoa Oland izjavio je da je Angela Merkel govorila istinu kada je rekla da su Minski sporazumi bili samo kupovina vremena za Ukrajinu.

- Angela Merkel je u pravu. Sporazumi iz Minska su za neko vreme sprečili rusku ofanzivu - rekao je Oland za "Kijev indipendent".

On je istakao da je Zapad taj "predah" iskoristio kako bi sprečio bilo kakve ruske pokušaje za napad na Ukrajinu.

Foto: AP PHOTO

Putin, Oland, Mekrel i Porošenko

- Od 2014. godine, Ukrajina je ojačala svoj vojni položaj. Zaista, ona je potpuno drugačija od one iz 2014, obučenija je i opremljenija. Zasluga sporazuma iz Minska je što su ukrajinskoj vojsci dali ovu priliku - naveo je Oland.

Početkom decembra, bivša nemačka kancelarka Angela Merkel priznala je da je svrha Minskih sporazuma bila da se Ukrajini "kupi vreme" tokom kojeg će ojačati za nove sukobe sa Rusijom i dodala da NATO nije bio u stanju da pruža vojnu podršku kijevskom režimu u meri u kojoj to čini danas.

Foto: Public

Fransoa Oland

- Ona je to vreme iskoristila da ojača", ukazala je Merkelova i dodala da "Ukrajina iz 2014/2015. nije Ukrajina koju vidite danas".

Ona je istakla da bi ruski predsednik Vladimir Putin tada "lako pregazio" Ukrajinu.

U intervjuu za nemački list "Cajt" izjavila je i da bi pokretanje postupka za pristup Ukrajine u NATO 2008. godine, kada je Ukrajini i Gruziji obećana NATO perspektiva, bilo pogrešno. 

- Niti su te zemlje zadovoljavale uslove za pristup, niti su posledice takve odluke bile do kraja razmotrene - poručila je Merkelova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Žigolo

pre 1 godinu

To je ta toliko hvaljena zapadna demokratija i zapadne vrednosti, ni stida ni strama, gledaju u te oči i lažu ... Prosto ne mogu da verujem da oni zaista misle da su samo oni pametni a ostatak sveta je nemerljivo glup ...

zora

pre 1 godinu

To kupovanje vremena ce kostati i vasu drzavu a i narod. Zamislite tek koliko ce kostati Ukrainu i Ukraince. Vasa laz ce unistiti jednu drzavu da biste sa Amerima mogli da vladate,a mrtvi ce se brojati na hiljade. I vi i Mekelova biste morali da odgovarate za vase lazi i za silne mrtve. Da ste bili iskreni i sproveli taj sporazum Rusije nebi morala da intervenise. Ruski narod u Ukraini bi imao svoja prava, i to je bilo sve sto je Rusija ocekivala od vas. Na sud i Olanda i Merkel za ogroman broj mrtvih. NJihova odgovornost je ogromna.

Djordje

pre 1 godinu

Zar posle dva meseca posle priznanja Angele Merkel i malo krace(mesec dana)Makronovog priznanja vi ovo stampate nama kao poslednju vesti?! Kako vas nije stid?!

zora

pre 1 godinu

Znaci da je i Oland bio sakre sarlatan, igrao je uz Amer muziku i lagao prilikom potpisivanja papira. Sad se gospoda cudi sto Putin reaguje kako reaguje.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija