• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug

31.12.2022

14:33

ŠOLC SE OBRATIO NEMCIMA, PA ŽESTOKO NAPAO PUTINA! Novogodišnja poruka kancelara puna ogorčenja zbog Rusije: Ovo je prekretnica i iskušenje!

Reuters

Vesti

ŠOLC SE OBRATIO NEMCIMA, PA ŽESTOKO NAPAO PUTINA! Novogodišnja poruka kancelara puna ogorčenja zbog Rusije: Ovo je prekretnica i iskušenje!

Podeli vest

Rat u Ukrajini doveo je i Nemačku u iskušenje, ali zemlja nije podlegla problemima, izjavio je danas nemački kancelar Olaf Šolc u tradicionalnom novogodišnjem obraćanju kancelara


"Putin vodi imperijalistički agresorski rat u srcu Europe. Ova prekretnica i nas i našu zemlju stavlja u iskušenje", rekao je Šolc, preneo je Dojče vele.

On je naveo da Nemci saosećaju sa Ukrajincima koji, kako je naveo, ni u danima kao što je današnji ne mogu da predahnu od ruskih bombi i raketa. 

"A posledice rata svi osećamo u svakodnevici, kada kupujemo u supermarketu, na benzinskoj pumpi ili plaćamo račun za struju ili gas", naglasio je Šolc.

On je dodao da ima i dobrih vesti, među kojima je ta da ruska vojska nije pregazila Ukrajinu za par dana kako je Putin planirao, EU i NATO su jedinstveni, a Nemačka nije podlegla ucenama ruskim gasom.

"Radi se o zajedništvu i snazi ​​i da, takođe, o samopouzdanju. Svi ste pomogli u pisanju ove priče - svuda u našoj zemlji", dodao je nemački kancelar.

Šolc je podsetio na nove pakete mera za suzbijanje krize koji na snagu stupaju prvog dana januara. 
U pitanju su naknada za stanarinu za ljude sa niskim primanjima, povećanje dečijeg dodatka i ukupno 19 milijardi evra umanjenja poreza, te subvencionisane cene struje, grejanja i gasa.

"Poštovani sugrađani, naše zajedništvo je naš najveći adut. Zato nam na početku ove Nove godine želim jedno: Ostanimo verni putu kojim smo krenuli prošle godine! Idemo hrabro dalje“, zaključio je Šolc.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
neko

pre 1 godinu

Nemci plašite li se? Tremalo bi, koliko zlo širite.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija