• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.01.2023

07:00

Jedna od najbrojnijih porodica na svetu biće još brojnija Dobio 60. dete, sad traži četvrtu ženu da mu rodi još

printscreen

Vesti

Jedna od najbrojnijih porodica na svetu biće još brojnija Dobio 60. dete, sad traži četvrtu ženu da mu rodi još

Podeli vest

Pakistanskom lekaru Sardaru Džanu Muhamedu Kanu Kildžiju (50) tri žene rodile prosečno po 20 dece, a on sad traži i četvrtu kako bi dodatno uvećao svoje potomstvo

Pakistanski lekar Sardar Džan Muhamed Kan Kildži (50) ima tri žene i nedavno je dobio 60. dete, ali nema nameru tu da se zaustavi. Kildži, koji želi da ima enormno veliku porodicu, uprkos tome što sadašnje supruge žele da mu rode još dece, traži i četvrtu ženu kako bi mu obezbedila još veće potomstvo.

 

Pomoć prijatelja

 


Doktor iz grada Kete, koji drži zdravstvenu kliniku, lokalno je poznat po tome što ima veliku porodicu i što se raduje svakom svom novorođenčetu. Nakon što je dobio 60. dete, sina kojeg je nazvao Hadži Kušhal Kan, bio je toliko oduševljen da je odlučio da nastavi da širi porodicu.
- Pitao sam sve svoje prijatelje da mi pomognu da nađem ženu za četvrti brak. Iako su sve tri žene izrazile želju da mi rode još dece, želim i četvrtu, koja će roditi još mališana. Više bih voleo da to budu devojčice nego sinovi - kazao je Kildži, kojem je svaka supruga dosad rodila prosečno po 20 dece.

 Inflacija

Inflacija je teško pogodila moj budžet, ali nema veze. Porodici ću dati sve što imam
Sardar Džan Muhamed Kan Kildži

On namerava da svoju mnogobrojnu porodicu smesti pod isti krov, iako je proširenje na pomolu. Uprkos tome što mu finansijska situacija trenutno nije baš najbolja zbog visoke inflacije u zemlji, Kildži kaže da će dati sve od sebe da sve žene i sva deca dobiju jednako i koliko im treba.
- Inflacija je teško pogodila moj budžet. Pakistan, kao i ceo svet, prolazi kroz težak period u poslednje tri godine, ali nema veze. Porodici ću dati sve što imam. Neće oskudevati - izjavio je Kildži, mada dodaje da je sve poskupelo, od šećera, preko topljenog maslaca, do hleba.


Jedini problem koji pakistanski lekar ima, kako sam kaže, jeste to što mu fale kola. On bi voleo da može sa svom svojom decom da putuje po Pakistanu na izlete kako bi im pokazao celu zemlju. Međutim, da bi prevezao čak 60 mališana i sve tri žene, potrebno mu je bar deset kombija. To je za njegov budžet preskupo, tako da je nadomak odluke da odustane od planova o izletima.
- Kad bi mi država dala autobus, bilo bi mnogo lakše da ih sve transportujem. Mogao bih jednostavno da odvedem svu decu da vide Pakistan - kazao je Kildži.

Foto: printscreen


Trka sa Indijom


Pakistanski mediji preneli su ovu vest ističući da mnogobrojna porodica nije samo za neobrazovane ljude, već da mnogo dece mogu da imaju i oni sa diplomama visokih škola.
- Iako je teško hraniti mnogo usta, ovaj otac ne odustaje od toga da ima veliku porodicu. On je optimističan i želi još dece. To je prava stvar - pišu pakistanski mediji, koji ističu da će susedna Indija uskoro prestići najmnogoljudniju zemlju Kinu po broju stanovnika, a da Pakistan sa populacijom od 225 miliona nije ni blizu toga da dostigne kineskih 1,4 milijarde.

Jedni ga osuđuju, drugi ga ohrabruju

 

Korisnici društvenih mreža različito su reagovali na vest o tome da je Kildži dobio 60. dete i da ih hoće još. Dok ga jedni osuđuju, navodeći da stvara socijalne slučajeve u ionako siromašnoj zemlji, te da nevina deca pate, drugi su mu poželeli da ima 100 mališana.
"Svaka čast! Samo napred! Trebalo bi da nastaviš do 100, ali bi više od toga bilo previše", glasi jedan od komentara na Tviteru.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija