• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.01.2023

14:18

KAKVA BRUKA ZAPADA! Abramovič NASAMARIO Britance, na LUKAV NAČIN obezbedio svoje BOGATSTVO, sve rešeno PRE POČETKA RATA?!

Reuters

Vesti

KAKVA BRUKA ZAPADA! Abramovič NASAMARIO Britance, na LUKAV NAČIN obezbedio svoje BOGATSTVO, sve rešeno PRE POČETKA RATA?!

Podeli vest

Trast fondovi vredni više milijarde dolara na ime Romana Abramoviča, izmenjeni su neposredno pre nego što su ruskom biznismenu uvedene sankcije, kako bi bilo preneto pravo vlasništva na njegovu decu, navodi Gardijan

Procurela dokumenta u koja je Gardijan imao uvid, sugerišu da je 10 tajnih ofšor fondova osnovanih u Abramovičevo ime i korist, brzo reorganizovano početkom februara prošle godine, tri nedelje pre početka rata u Ukrajini.

Sveobuhvatna reorganizacija Abramovičevih finansijskih poslova počela je samo nekoliko dana nakon što su evropske vlade zapretile da će uvesti sankcije ruskim oligarsima u slučaju invazije Rusije na Ukrajinu.

Kako ocenjuje Gardijan, dokumenti koji su procurili postavljaju pitanje da li su promene u trastovima napravljene kako bi se Abramovičevo bogatstvo zaštitilo od pretnje zamrzavanja imovine.

Analiza ukazuje da su izmenama prava nad vlasništvom imovine, vredne najmanje četiri milijarde dolara, prebačena na Abramovičevo sedmoro dece, od kojih najmlađe ima devet godina, piše Gardijan. Procenjuje se da bi ukupna vrednost trastova mogla biti mnogo veća.

Ovim promenama Abramovičeva deca su postala krajnji stvarni vlasnici trofejnih sredstava koja su dugo povezana sa njihovim ocem, uključujući luksuzne nekretnine i flotu superjahti, helikoptera i privatnih aviona.

Reorganizacija trastova mogla bi da zakomplikuje i potencijalno osujeti pokušaje zamrzavanja imovine za koju se ranije verovalo da pripada Abramoviču. Otkrića će pokrenuti i pitanja o tome da li bi Abramovičeva deca takođe trebalo da budu na meti sankcija.

Za razliku od članova porodica nekih od Putinovih najbližih saradnika, članovi mnogih porodice ruskih biznismena koji su pod sankcijama ne podležu ograničenjima.

Vlade Velike Britanije i EU uvele su Abramoviču sankcije zbog navodne koristi od bliskih odnosa sa Putinom i Kremljom. Abramovič je negirao finansijske veze sa Kremljom i podneo tužbu kako bi osporio sankcije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mp

pre 1 godinu

Njemu je dozvoljeno sve to jer je kriptorus ... on nije rus za one koji išta znaju ... kakve koristi imaju rusija i ruski narod od njega i njegovih milijardi koje je tamo pokupio te jih odnio u london odnosno izrael ...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija