• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Blic

21.01.2023

22:11

"SIBIRSKI VUKODLAK" HOĆE U RAT! Izrazio želju da se priključi Vagneru! Najgori ruski ubica likvidirao 83 žene - Žrtve ubijao sekirama, čekićima, noževima, šrafcigerima...

youtube.com/printscreen

Vesti

"SIBIRSKI VUKODLAK" HOĆE U RAT! Izrazio želju da se priključi Vagneru! Najgori ruski ubica likvidirao 83 žene - Žrtve ubijao sekirama, čekićima, noževima, šrafcigerima...

Podeli vest

Bivši policajac Mihail Popkov (58), poznat i kao “sibirski vukodlak” i “manijak iz Angarska” koji je ubio najmanje 83 žene, želi da se priključi kontroverznoj ruskoj šemi slanja zatvorenika na front u zamenu za njihovu slobodu

“Dejli mejl” navodi da su na taj način hiljade silovatelja, ubica i drugih okorelih kriminalaca postali ruski plaćenici.

Onima koji pristaju da se bore i ostanu živi šest meseci, ruski predsednik Vladimir Putin obećao je pomilovanje. Eva Merkačeva, članica ruskog Saveta za ljudska prava, rekla je nedavno da je Putin tajno pomilovao desetine osuđenika čak i pre nego što su poslati da se bore u ratu u Ukrajini, prenosi Blic.

Usmrtio 83 žene

Popkov je ubio 83 žene i služi dve doživotne robije plus 10 godina nakon tri odvojena suđenja, ali izvor iz policije veruje da je prava brojka “bliže 200”, navodi britanski tabloid. Popkov je silovao većinu svojih žrtava, starosti od 18 do 50 godina, pre nego što bi ih usmrtio sekirama, čekićima, noževima, šrafcigerima, bejzbol palicama ili lopatama.

Uprkos tome, ruske vlasti su dozvolile državnoj televiziji da ga intervjuiše u zatvoru kako apeluje da se priključi ruskim borcima, tvrdeći da ima iskustva u radio elektronici iz vremena kad je bio regrut Crvene armije. On se nada da će moći da iskoristi shemu Kremlja, u kojoj je oslobođeno čak 40.000 osuđenika, kako bi se ponovo našao na slobodi.

 

 

"Sanjam da se priključim armiji"

Popkov sada čak iznenada priznaje više ubistava, dok nastoji da dobije mesto među plaćenicima ruske grupe Vagner koju predvodi kontroverzni biznismen Jevgenij Prigožin.

- Koji je vaš san? – upitao je Popkova novinar ruske državne televizije.

- Da se priključim armiji – odgovorio je.

- Da li je to ono što želite?

Foto: sibirian times

Mihail Popkov

- Da prosto kažem da je to ono što želim, to ne bi bilo baš iskreno. Na kraju krajeva, ovo (rat) nije video igra ili fiktivna knjiga o nekim super herojima. Da kažem iskreno i objektivno, da sačekam tokom januara i februara tokom najhladnijeg perioda. Za mene je mraz najgori – rekao je Popkov.

Kad malo otopli, on ne bi oklevao da se priključi ratu.

- Onda bih pristao bez razmišljanja. Odlazak u hladan rov iz tople sobe – koliko će dugo osoba da preživi? – upitao je on.

- Jedna je stvar sumnjati ili ne, to je pola bitke, ali može biti da mi niko to neće ponuditi.

- Čak i ako uzmem u obzir moju vojnu specijalizaciju, mislim da je trenutno veoma tražena. Iako je sve ovih dana modernije, radio elektronika i sve to, iako sam bio u zatvoru deset godina, mislim da neće biti tako teško da ponovo naučim (nove veštine) – istakao je.

Teror nad ženama

Popkov, oženjeni otac jednog deteta, je od 1992-2010. sprovodio teror nad ženama u svom rodnom Angarsku koji je želeo da “očisti od prostitutki”. Naveo je da je za ubistva bio rukovođen “unutrašnjim ubeđenjima”. Lažno je optužio svoju suprugu za nevernost i tvrdio da je njegova brutalnost posledica te izmišljene izdaje.

Targetirao je žene koje su radile stvari koje je smatrao nemoralnima, poput odlaska na zabavu bez muške pratnje. Uobičajena taktika mu je bila da izađe uveče u policijskoj uniformi, nađe potencijalnu žrtvu i ponudi joj prevoz u svom policijskom vozilu. Ali, onda bi ih odvezao na udaljene lokacije, gde ih je silovao i ubijao. Toliko je sakatio njihova tela da je stekao nadimke u ruskim medijima “vukodlak” i “manijak iz Angarska”.

Foto: huffingtonpost

Mihail Popkov

Psihijatar Angarska Aleksander Grišin spekulisao je da je njegovo odrastanje uz majku sklonu alkoholu i, navodno, zlostavljanju, verovatno doprinelo tome. Popkovu je dijagnostikovana “ubilačka manija”, stanje kad osoba ima iracionalnu želju da nekog ubije, preneo je TASS. Uprkos tome, proglašen je uračunljivim.

- Bilo je trenutaka kad sam mislio da je smrtna kazna bolja (od doživotne robije) – rekao je Popkov koji je tokom pandemije je u zatvoru pravio zaštitne maske za lice.

Izrazio žaljenje zbog ubistava

U Rusiji je od 1996. uveden moratorijum na smrtnu kaznu. Pre toga, osuđenike je dželat usmrćivao metkom u potiljak. Govoreći ranije iz zatvora u Irkutsku, Popkov je izrazio “žaljenje” zbog ubistava.

- Imam da žalim zbog mnogo čega. Na primer, ništa od ovog se ne bi dogodilo da nisam ovo uradio. Prirodno je za bilo koju osobu da se kaje. Imao sam dosta vremena za razmišljanje (o tome) – rekao je on.

Popkov, bivši policajac koji je napustio službu 1998, uhapšen je 2012. u Vladivostoku, pošto je potvrđeno njegovo učešće u 81 ubistvu i u tri pokušaja ubistva žena.

Foto: AP/Photo

Mihail Popkov

On je 2020. priznao još dva ubistva, čime je broj žrtava zaokružen na 83, podseća TASS. Brutalno ubistvo dve žene, za koje je Popkov dobio treću kaznu, počinjeno je 1995. u Angarsku, a telo jedne od žrtava nije pronađeno, navodi se u sudskim dokumentima.

"Iseći ću te"

“Dejli mejl” navodi da je njegova 82. žrtva Natalija Zvereva, koja je silovana i ubijena u sibirskoj šumi. Popkov je rekao istražiteljima da je silovao Zverevu, nakon čega su se “posvađali” i ubio ju je.

-Udario sam je po temenu. Pala je dole i nije pokazivala znakove života – rekao je Popkov, dodajući da je njeno telo bacio u reku.

Ime 83. žrtve nije otkriveno.

Jezivi snimak iz porodične arhive devedesetih godina pokazuje ubicu kako ide prema kameri sa nožem i recituje posleratnu dečju pesmicu zasnovanu na nacističkim ratnim zarobljenicima koji napadaju lokalne stanovnike.

- Iseći ću te. Potući ću te. Sad je tvoj red – rekao je Popkov na snimku uz osmeh.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Normalac

pre 1 godinu

Bar zaslužuje i jednu sezonu kod vas u Zadruzi, a, šta kažete Deformerci, bednici udbaško-informbirovski? To su vrednosti koje propagirate. Gorećete u paklu.

TT

pre 1 godinu

Kakva prizemna propaganda, sigurno serijski ubica nece biti regrutovan pa pomilovan pobogu, a nesto ne vidim da se tviterasi bune sto su Americki mediji razgovarali sa Jefri Donerom ili Denis Rejderom itd..

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija